Kuinka paljon verkkosivusto maksaa?

Ultimate Site Building Guide, jossa on hintaerittely 2023

Ogi Djuraskovic
Päivitetty: 4
9 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
Kuinka paljon verkkosivusto maksaa?

Olipa kyseessä henkilökohtainen blogi, portfolio, yksinkertainen yrityksen verkkosivusto tai monimutkainen verkkokauppa, verkkosivustosta on tullut monille välttämättömyys. Sellaisen luominen on varmasti helpompaa kuin koskaan ennen.

Yksi yleisimmistä aloittelijoiden netissä kysymistä kysymyksistä on kuitenkin paljonko web-sivuston rakentaminen maksaa?

Tässä oppaassa aion eritellä kaikki kustannukset sinulle ja valmistaa sekä sinua että lompakkoasi erilaisiin verkkosivustojen luomisvaihtoehtoihin.

Ennen kuin käsittelen yksityiskohtaisesti, kuinka paljon sinun tulee kuluttaa verkkosivuston tekemiseen, haluan näyttää sinulle muutaman esimerkkejä kauniista verkkosivustoista jonka voit luoda ilman aiempaa teknistä tietämystä tai omaisuuksia.

Katso nämä viisi esimerkkiä alla.

Grillattua juustoa valmistava tehdas - Luotu Wixin kanssa

grillatun juustotehtaan kotisivut

Mike Kelley — Luotu Squarespacella

Mike Kelley kotisivut

Destihl - Luotu GoDaddy builderin avulla

destihl kotisivu

Ystävällisesti - Luotu WordPressillä

Ystävällisesti kotisivut

Tuore perintö – Luotu Shopifylla

tuoreen perinnön kotisivu

Jos olet kuten minä, ensimmäinen vaikutelmasi kaikista viidestä verkkosivustoesimerkistä oli, että ne ovat web-suunnittelun ammattilaisten luomia. Jos oletat, että näiden verkkosivustojen kehittämiseen investoitiin tuhansia dollareita, olet väärässä!

Kaikki yllä olevat esimerkit on luotu Wix, Squarespace, GoDaddyn rakentaja, WordPressja Shopify vastaavasti.

Miksi kerron teille tämän?

Koska nämä sivustot on luotu verkkosivustojen rakentajat, mukana ei ollut ammattimaisia ​​suunnittelijoita ja kehittäjiä.

Tämä tarkoittaa, että näiden kohteiden rakentamiskustannukset eivät olleet tuhansissa, vaan todellisuudessa vain satoja tai jopa kymmeniä Yhdysvaltain dollareita, ja voit myös tehdä jotain vastaavaa!

Mitkä ovat verkkosivuston tekemisen keskimääräiset kustannukset? 

Tarpeistasi ja toiveistasi riippuen verkkosivusto voidaan luoda ilmaiseksi tai se voi maksaa jopa yli 50,000 XNUMX dollaria. Tai tietysti jotain siltä väliltä.

Suosituimmat verkkosivustojen rakentajat tarjoavat joko ilmaisen suunnitelman, jonka avulla sinulla on ilmainen verkkosivusto niin kauan kuin haluat, tai ainakin ilmaisen kokeilujakson, joka näyttää, mitä rakentaja voi tehdä puolestasi.

Useimmiten kuitenkin haluat päivittää ilmaisen suunnitelman johonkin premium-vaihtoehdosta, joka lisää uusia ominaisuuksia, antaa sinun käyttää mukautettua verkkotunnusta ja poistaa mainoksia verkkosivustostasi.

Jos haluat joustavuutta, haluat rakentaa sivusto WordPressillä. Alkukustannukset voivat olla korkeammat, mutta mahdollisuudet ovat rajattomat, koska WordPressin mukana tulee yli 50,000 XNUMX laajennusta, jotka auttavat sinua laajentamaan sivustosi toimintoja helposti.

Viimeinen vaihtoehto on luoda mukautettu verkkosivusto. Nämä on yleensä varattu ammattiprojekteihin, ja ne voivat helposti maksaa yli 10,000 XNUMX dollaria verkkosivustoa kohden.

OminaisuusKUSTANNUKSET
Verkkosivuston verkkotunnusAlkaen 10 dollaria vuodessa
Web-HotellitAlkaen $ 2.75 kuukaudessa
Teema/malli$ 0 - $ 200 +
Verkkokaupan ominaisuudet$ 20 - $ 20,000 +
Lisäosat/Lisäosat$0 – $150 per lisäosa
logo Design$ 0 - $ 1,000 +
Verkkosivuston sisältö200 dollaria - 10,000 dollaria kuukaudessa
Verkkosivun ylläpito100 dollaria - 3,000 dollaria kuukaudessa
SEO ja markkinointi200 dollaria - 10,000 dollaria kuukaudessa
Email Marketing10 dollaria - 1,000 dollaria kuukaudessa

Verkkosivuston verkkotunnuksen hinta

Hinta: alkaen 10 dollaria vuodessa

- verkkotunnuksen hinta verkkosivustolle riippuu useista tekijöistä.

Jos saat verkkosivuston isännöinnin samaan aikaan, sinun tulee tietää, että useimmat suositut hosting-palvelut tarjoavat ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäisen vuoden ajan. Nämä verkkotunnukset rajoittuvat yleensä useisiin ylätason verkkotunnuksiin (kuten .com, .net ja vastaavat), ja voit valita minkä tahansa saatavilla olevan nimen (esimerkiksi www.yrityksesinimi.com).

Hinta, joka sinun on maksettava verkkotunnuksesta ensimmäisen vuoden jälkeen, on yleensä noin 10–50 dollaria vuodessa.

Jos haluat osta vain verkkotunnus ilman isännöintiä, voit hankkia sellaisen samassa hintaluokassa, joka on lueteltu yllä. Kuitenkin tässä tapauksessa (ja riippuen verkkotunnuksen rekisteröijä jota käytät verkkotunnuksesi ostamiseen), voit valita laajemman valikoiman ylätason verkkotunnuksia. Jotkut maksavat sinulle vähemmän, kun taas toiset ovat paljon kalliimpia vain siksi, että ne ovat uusia (esimerkiksi .app-verkkotunnus, josta on tullut melko suosittu viime aikoina verkkomaailmassa).

Verkkosivuston ylläpitokustannukset

Hinta: 2.75 dollaria kuukaudessa

Riippuen siitä, miten aiot käynnistää verkkosivustosi, hosting-palvelut voivat olla ilmaisia ​​tai maksaa sinulle mitään $ 2.69 / kk ja ylös.

Jos rakennat verkkosivustoasi käyttämällä jotakin ilmaisista verkkosivustojen rakentajista, kuten WordPress.com or Wix, voit käyttää heidän ilmaisia ​​isännöintipalveluitaan ja käynnistää sivustosi helposti. Sinun tulisi kuitenkin ymmärtää, että nämä ilmaiset suunnitelmat ovat melko rajoittavia ja että isännöinnin lisäksi ne rajoittavat editorin ominaisuuksia ja näyttävät mainoksia verkkosivuillasi.

Kun se tulee WordPress-sivuston isännöinti, voit saada täyden palvelun vain 2.75 dollarilla kuukaudessa, jos päätät valita Bluehost.

Tarpeistasi riippuen hosting-palvelut voivat nousta jopa noin 40-50 dollariin kuukaudessa tai jopa pariin sataan dollariin, jos valitset WordPressin hallinnoima hosting palvelut.

Teeman/mallin hinta

Hinta: $0 - $200+

Useimmat nykyaikaiset verkkosivustojen rakentajat, kuten myös WordPress, tulevat ilmaiseksi malleja ja teemoja jota voit käyttää aloittaa blogin or rakentaa uusi WordPress-sivustosi.

Ilmaisessa sivustossa ei ole mitään väärää. Mutta suurimman osan ajasta tällaisista ilmaisista teemoista puuttuu ominaisuuksia. Ilman teknistä asiantuntemusta on myös erittäin vaikeaa muokata olemassa olevaa ilmaista mallia ja tehdä siitä ainutlaatuinen.

Tästä syystä premium-malleista on tullut niin suosittuja. Kertamaksulla 50–100 dollaria voit ostaa premium-teeman, jonka mukana tulee kaikki kellot ja pillit, joiden avulla voit tuoda esittelysisältöä ja muokata osia, joita haluat muuttaa.

Mitä tulee WordPressiin, voit jopa päivittää käyttökokemustasi asentamalla suositun sivunrakennusohjelman, joka voi parantaa premium-teemaa entisestään, jolloin jopa aloittelijat voivat luoda ammattimaisen näköisen verkkosivuston. Kuten voit arvata, näillä sivujen rakentajilla on myös premium-versioita, jotka maksavat sinulle vähintään 100 dollaria.

Verkkokauppa sisältää kustannuksia

Hinta: $20 - $20,000+

Verkkokauppasivusto on paljon monimutkaisempi kuin blogi tai tavallinen verkkosivusto. Sen on lueteltava satoja tai jopa tuhansia tuotteita, ja siinä on oltava vakaa varasto- ja laskutusjärjestelmä. Sen on käsiteltävä toimitus, verot, muodostettava yhteys kolmannen osapuolen maksuyhdyskäytävään, joka käsittelee maksut, tilaukset ja hyvitykset.

Yrityksen verkkokauppasivuston luominen ei ole helppoa, ja se voi vaatia vakaata kättä ammattilaiselta, joka voi veloittaa 2000–25,000 XNUMX dollaria sivuston luomisesta.

Lisäosien/laajennusten kustannukset

Hinta: 0–150 dollaria per lisäosa

Kuten teemat ja mallit, liitännäiset (tunnetaan myös nimellä lisäosat), tarjotaan sekä ilmaisina että premium-versioina. Vaikka verkkosivustoasi on mahdollista laajentaa käyttämällä vain ilmaisia ​​​​laajennuksia, tarvitset todennäköisesti vähintään yhden tai kaksi premium-laajennusta, jotka hoitavat tietyn tehtävän sivustollasi. Usein ihmiset päättävät ostaa tietoturva- tai SEO-laajennuksen.

Lisäosasta riippuen voit ostaa sellaisen vain 10 dollarilla kuukaudessa, kun taas monipuolisemmat ja tunnetuimmat laajennukset voivat maksaa sinulle jopa 100 dollaria kuukaudessa.

Useimmat laajennukset tarjoavat myös kertamaksuvaihtoehdon, jonka avulla voit ostaa laajennuksen koko käyttöiän. Nämä hinnat sisältävät myös kaikki tulevat laajennuspäivitykset sekä jatkuvan kehittäjien tuen. Joskus tuki on arvokkaampaa kuin itse laajennus.

Logon suunnittelun hinta

Hinta: $0 - $1,000+

On olemassa lukuisia suunnitteluyrityksiä, jotka tarjoavat logonluontipalveluita, ja voit ostaa sellaisen hyvin nopeasti. Kuitenkin sen sijaan, että maksaisit satoja dollareita, miksi ei luoda mukautetun logon omillasi?

Internet on täynnä logojen tekijöitä. Nämä ovat ilmaisia ​​sovelluksia, jotka auttavat sinua luomaan ja mukauttamaan logon verkkosivustollesi tai blogillesi. Tällaisissa palveluissa kysytään yleensä aluksi muutaman kysymyksen. Sitten logon luojaa tehostava tekoäly löytää täydellisen logoyhdistelmän, joka sopii tarpeisiisi.

Jos tarjoat yrityksesi nimi tai sivustolla ja valitse haluamasi värit, saat kymmeniä yhdistelmiä, jotka toimivat mahdollisina malleina, joita voidaan muokata edelleen.

Useimmat logon luontiohjelmisto mukana tulee ilmainen suunnitelma, joka on yleensä täydellinen yksinkertaisen logon luomiseen aluksi.

Jos tarvitset lisää vaihtoehtoja ja yksityiskohtia, voit aina päivittää maksulliseen suunnitelmaan 10–50 dollarilla tai jopa palkata ammattilaisen, joka suunnittelee logon puolestasi.

Verkkosivuston sisällön hinta

Kustannukset: $ 200 - $ 10,000 XNUMX kuukaudessa

Verkkosivustolla ilman sisältöä ei olisi järkeä. Joten vaikka olisit saanut työsi valmiiksi ja luonut upean verkkosivuston, jossa olet investoinut premium-teemoihin, laajennuksiin ja käyttänyt satoja dollareita logoon, vierailijasi eivät pidä siitä, jos sivusto on tyhjä.

Jos olet hyvä sanojen kanssa, ei niissä ole mitään vikaa kirjoittaa oman kopion. Varmista kuitenkin, että sinulla on tarpeeksi aikaa luoda sisältöä säännöllisesti ja tarkista virheet uudelleen kieliopin tarkistajat kuten Grammarly or ProWritingAid.

Jos sinulla ei ole aikaa tai taitoa tehdä sitä itse, asiantuntijan palkkaaminen on aina vaihtoehto. Kun on kirjoitettava verkkosivuston kopio aloitus- tai myyntisivulle, ammattilaiset veloittavat yleensä noin 1–2 dollaria sanalta. Jos tarvitset jonkun pitämään blogiosasi tuoreena, joudut maksamaan 0.50 dollarista muutamaan dollariin sanaa kohden sisällön tyypistä riippuen, kirjoitusohjelmisto käytettyä ja sisällöntuottajan asiantuntemusta.

Vakavat blogin omistajat tarvitsevat myös editorin pitämään silmällä blogia, kirjoittajaa ja yleistä sisältöä. Kielestä ja kokemuksesta riippuen voit palkata toimittajan hintaan 500–3,000 XNUMX dollaria kuukaudessa.

Sivuston ylläpitokustannukset

Kustannukset: $ 100 - $ 3,000 XNUMX kuukaudessa

Verkkosivustosi on valmis. Ostamasi logo näyttää hyvältä, ja ihmiset huolehtivat sisällöstä. Mutta se ei tarkoita, että työsi on tehty. Kaikenlaiset verkkosivut tarvitsevat säännöllistä huoltoa.

Jos olet käynnistänyt sivustosi WordPressillä, voit hallinnoida verkkosivustoasi itse, tai voit olla ammattilainen verkkosivujen ylläpitopalvelut pitää silmällä sivustoasi hintaan 19 $/kk. Jos tarvitset lisähoitoa ja turvallisuutta, lasku voi nousta pariin sataan dollariin kuukaudessa. Voit kuitenkin olla varma, että asiantuntija huolehtii sivustosi kaikista osa-alueista. Nämä palvelut sisältävät tietoturvan, säännölliset varmuuskopiot ja jopa 24/7 saatavuuden.

Monimutkaisemmilla räätälöidyillä sivustoilla ylläpito voi olla yhtä kallista kuin niiden suunnittelu. Hinnat voivat vaihdella 1,000 3,000 dollarista XNUMX XNUMX dollariin tai jopa enemmän kuukaudessa.

SEO ja markkinointikustannukset

Kustannukset: $ 200 - $ 10,000 XNUMX kuukaudessa

Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi, joka nostaa sivustosi näkyvyysportaat Googlessa ja muissa hakukoneissa.

Vaikka se on mahdollista tehdä SEO optimointi ilmaiseksi (itse) koko prosessista on tullut melko monimutkainen vuosien varrella ja saattaa vaatia ammattilaista SEO-työkaluja, koska Googlen algoritmit vaikeuttavat keskimääräisen sivuston luokittelua. Tästä syystä yhä useammat ihmiset kääntyvät SEO-asiantuntijoiden puoleen.

Mukaan Pixelcutlabs, keskimääräinen SEO-toimisto veloittaa palveluistaan ​​250–10,000 3,000 dollaria kuukaudessa, kun taas keskimääräinen suunnitelma on noin XNUMX XNUMX dollaria kuukaudessa.

Markkinointi on jotain täysin erilaista kuin SEO, ja se voi maksaa sinulle mitä tahansa 100 dollarista tuhansiin dollareihin kuukaudessa. Tämä riippuu kanavista, joilla päätät näyttää mainoksiasi, palkkaamasi markkinointiasiantuntijoiden lukumäärästä ja niin edelleen.

Sähköpostimarkkinointikulut

Kustannukset: $ 10 - $ 1,000 XNUMX kuukaudessa

Ei, sähköpostimarkkinointi ei ole kuollut. Päinvastoin! Sähköpostimarkkinointi on edelleen yksi suosituimmista markkinoinnin muodoista, sillä sitä pidetään yhtenä henkilökohtaisimmista tavoista ottaa yhteyttä ihmisiin.

- sähköpostimarkkinoinnin hinta riippuu yleensä tilaajamäärästä, jonka kanssa työskentelet. Useimmilla suosituilla SaaS-verkkoyrityksillä on ilmainen sopimus, joka sallii yleensä jopa 1,000 XNUMX tilaajaa ja tarjoaa rajoitettuja ominaisuuksia. Heidän laajempiin maksullisiin suunnitelmiinsa kuuluu satojen tuhansien tilaajien hallinta.

Jos haluat hallita sähköpostikampanjoita itse, maksat 100–500 dollaria kuukaudessa pelkästään ohjelmistosta. Jos haluat palkata asiantuntijan tai toimiston suorittamaan kampanjoita puolestasi, kuukausittainen lasku voi helposti kasvaa 500–1,000 XNUMX dollariin.

Kuinka paljon verkkosivuston rakentaminen verkkosivuston rakentajan avulla maksaa? 

Hinta: 0–45 €/kk

Jotkut ihmiset etsivät vain yksinkertaista aloitussivustoa, joka auttaa heitä esittelemään tuotetta tai palvelua, kirjoittamaan yksinkertaista blogia tai vain leikkiä. Tässä tapauksessa on mahdollista luoda verkkosivusto täysin ilmaiseksi useimmilla suosittuja verkkosivustojen rakentajia. Nämä vaihtoehdot ovat melko rajallisia ja sisältävät yleensä alustan mainosten näyttämisen. Ne ovat kuitenkin edelleen enemmän kuin tarpeeksi hyviä opiskelijoille tai yksinkertaisille verkkosivustoprojekteille ja blogeille.

Nämä samat suositut verkkosivustojen rakentajat tarjoavat premium-vaihtoehtoja. Päivitys maksaa muutamista dollareista noin 50 dollariin kattavampien pakettien osalta. Huippuluokan paketit tarjoavat mainoksittomia verkkosivustoja, jotka antavat sinulle enemmän vapautta suunnitteluprosessissa ja tarjoavat sinulle kymmeniä hyödyllisiä lisäominaisuuksia.

VERKKOSIVUN RAKENNISTAJAILMAINEN SUUNNITELMAPREMIUM-SUUNNITELMA
WixKyllä4.50 $/kk - 24.50 $/kk
Squarespace14-päivän kokeiluversio12 $/kk - 40 $/kk
WordPress.comKyllä4 $/kk - 45 $/kk
WeeblyKyllä5 $/kk - 25 $/kk

Plussat

  • Voit hankkia verkkosivuston ilmaiseksi tai päivittää premium-palveluun vain muutamalla dollarilla kuukaudessa.
  • Isännöinti sisältyy hintaan ja siitä huolehtivat ammattilaiset.
  • Aloittelijaystävällinen rakentaja, jotta voit luoda sivuston itse.

MIINUKSET

  • Jopa maksettuja paketteja rajoittavat melkoisesti rakentajan vaihtoehdot ja ominaisuudet.
  • Teemat/mallit ovat melko samanlaisia, eikä sivustosi ole kovin ainutlaatuinen.

Kuinka paljon CMS + hosting -sivuston perustaminen maksaa? 

Kustannukset: $ 30 - $ 300 XNUMX kuukaudessa

Askel eteenpäin sivuston rakentajan käyttämisestä olisi sisällönhallintajärjestelmän (CMS) käyttö web hosting-palvelut valinnastasi. Suosituin sisällönhallintajärjestelmä on WordPress, joka tehostaa enemmän kuin a kolmasosa kaikista verkkosivustoista maailmanlaajuisesti, joten aiomme keskittyä siihen. 

WordPress-sisällönhallintajärjestelmä on täysin ilmainen. Toisin kuin verkkosivustojen rakentajat, WordPress vaatii kuitenkin isännöinnin. Ja vaikka se ei ole pakollista, joudut todennäköisesti tarvitsemaan premium-WordPress-teeman sekä useita premium-laajennuksia, jotka laskutetaan kuukausittain tai jotka ovat saatavilla elinikäiselle suunnitelmalle. Kaikki nämä kustannukset voivat nostaa laskusi niinkin alhaisesta kuin 30 dollarista useisiin satoihin dollareihin kuukaudessa.

OminaisuusKUSTANNUKSET
Web hostingAlkaen 2.75 dollaria/kk Bluehost
VerkkotunnusAlkaen 10 dollaria/vuosi
Premium-teema30-150 dollaria kertaluonteisesti
Premium-laajennus10-150 dollaria per laajennus
Ammattimainen huoltoAlkaen 19 dollaria/kk

Plussat

  • Räätälöinti: Saatavilla on kymmeniä tuhansia teemoja ja laajennuksia.
  • WordPress toimii yli 44 prosentilla sivustoista, mikä tarkoittaa, että verkossa on saatavilla paljon opetusohjelmia, joten voit tehdä suurimman osan tehtävistä itse.
  • WordPressille on omistettu monia edullisia isännöintipalveluita.

MIINUKSET

  • Korkeampi oppimiskäyrä / enemmän aikaa vievä.
  • Monet WordPress-teemat/laajennukset ovat vain premium-tuotteita.

Kuinka paljon mukautettu verkkosivusto maksaa (ammattipalveluita käyttämällä)?  

Kustannukset: 1,000 50,000–XNUMX XNUMX dollaria projektia kohden

Jos et ole kiinnostunut rakentamaan verkkosivustoa itse tai sinulla on vain erityisvaatimuksia, jotka on tehtävä mittatilaustyönä, sinun on joko viettävä muutama vuosi verkkokehityksen oppimiseen tai palkattava ammattimainen web-suunnittelija. Jälkimmäinen maksaa sinulle pari tuhatta dollaria keskimääräisestä mukautetusta verkkosivustosta. Jos tarvitset verkkokaupparatkaisun tai jotain teknisesti monimutkaista, ole valmis maksamaan 10,000 20,000–50,000 XNUMX dollaria yhdestä projektista. Ei ole ennenkuulumatonta maksaa yli XNUMX XNUMX dollaria korkealaatuisen räätälöidyn verkkosivuston luomisesta.

OMINAISUUDETKUSTANNUKSETKUVAUS
Suunnittelu/kehitys2,000 50,000 $ - XNUMX XNUMX + $Vakava suunnittelu- ja kehitysyritys veloittaa vähintään 2 50 dollaria yksinkertaisesta mittatilaustyöstä tehdystä sivustosta, kun taas monimutkaisempi projekti voi lopulta maksaa yli XNUMX XNUMX dollaria.
hostingAlkaen 2.75 dollaria/kkVaikka kehityskustannukset ovat korkeat, joudut silti maksamaan isännöinnistä. Löydät hyvän isännöintipalvelun Bluehost vain 2.75 dollaria kuukaudessa.
DomainAlkaen 10 dollaria/vuosiVerkkotunnusmaksut maksetaan yleensä vuosittain.
Premium-teemaXMaksat mukautetusta suunnittelusta, joten siihen ei aiheudu teemakustannuksia.
Premium-lisäosatXKehittäjän tulee integroida kaikki lisäosat, ellei toisin mainita.

Plussat

  • Räätälöity sivusto tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.
  • Se on ainutlaatuinen.
  • Ammattimaisesti luotu, mikä tarkoittaa, että se toimii nopeasti ja näyttää upealta.
  • Et käytä aikaasi verkkosivuston rakentamiseen ja ongelmien korjaamiseen.

MIINUKSET

  • Se on erittäin kallista.
  • Sivuston ylläpito vaatii ammattilaista, mikä tarkoittaa vielä enemmän maksamista.

UKK

Pitäisikö minun rakentaa oma verkkosivusto vai maksaa joku?

Verkkosivuston rakentaminen itse voi olla hauska prosessi. Vaikka verkkosivustojen rakentajat ja WordPress ovat aloittelijaystävällisiä, huomaa kuitenkin, että prosessi voi viedä aikaa. Jos olet rakentamassa yksinkertaista verkkosivustoa, henkilökohtaista blogia tai portfoliota tai jopa alkeellista verkkokauppasivustoa, suosittelen, että kokeilet sitä itse. Tulos on enemmän kuin tarpeeksi hyvä, mutta kustannukset ovat kuitenkin minimaaliset.

Toisaalta, maksamista ammattilaiselle sivuston luomisesta suositellaan yleensä vakavammissa projekteissa, jotka vaativat teknistä tietoa ja mukautettua koodausta. Tämä vaihtoehto on paras ihmisille, joilla on varaa kuluttaa tuhansia dollareita.

Voitko tehdä verkkosivuston ilmaiseksi?

Kyllä, voit luoda verkkosivuston kuluttamatta senttiäkään. Useimmilla suosituilla verkkosivustojen rakentajilla on ilmaisia ​​suunnitelmia, joiden avulla voit luoda yksinkertaisen verkkosivuston. Muista kuitenkin, että nämä vaihtoehdot ovat melko rajoittavia. Sinulla on rajoitetut suunnittelu- ja tekniset vaihtoehdot, esimerkiksi kuinka monta ihmistä voi vierailla sivustollasi tai kuinka monta tiedostoa sivustollesi voidaan tallentaa. Toinen ilmaisen verkkosivuston haittapuoli on verkkotunnuksen nimi, joka on itse asiassa verkkosivustojen rakentajan aliverkkotunnus. Sinun tulisi myös tietää, että ilmainen sivusto tarkoittaa, että sinun on esitettävä mainoksia sivustossasi, etkä yleensä saa näyttää omia mainoksiasi.

Kuinka paljon verkkosivusto maksaa kuukaudessa?

Premium-paketin valitseminen jonkin suositun verkkosivustojen rakentajan kanssa, kuten Wix, Squarespace tai Weebly maksaa sinulle keskimäärin noin 10 dollaria 20 dollaria kuukaudessa. Jos aloitat verkkosivustosi WordPressillä, joudut maksamaan jopa kymmenen dollaria kuukaudessa isännöinnistä. WordPressin käyttöön liittyy muuttuvia lisäkustannuksia riippuen siitä, kuinka monta premium-laajennusta ja teemaa sinulla on. Keskimäärin useimmilla ihmisillä on kaksi tai kolme premium-laajennusta, jotka voivat maksaa 10–20 dollaria kuukaudessa, vaikka useimmat lisäosat voidaan ostaa myös kertaluonteisena elinikäisenä ostona.

Kuinka monta tuntia verkkosivuston suunnitteluun menee?

Suositut verkkosivustojen rakentajat auttavat sinua rakentamaan koko verkkosivuston yhdessä päivässä, jos sinulla on jo perustiedot. Jos luot verkkosivustoa ensimmäistä kertaa, tarvitset todennäköisesti pari tuntia järjestelmään tutustumiseen ja muutaman tunnin lisää ensimmäisen sivusi tekemiseen. Mitä monimutkaisempi sivustostasi tulee, sitä enemmän aikaa tarvitaan lisäsivujen luomiseen.

WordPress on kestävämpi kuin useimmat verkkosivustojen rakentajat ja vaatii enemmän aikaa sivuston luomiseen. Jos käytät WordPressiä ensimmäistä kertaa, tarvitset luultavasti vähintään useita päiviä perusasioiden oppimiseen ja kaikkien käytettävissä olevien vaihtoehtojen tutkimiseen. Sitten tarvitset vähintään viikon koko verkkosivuston rakentamiseen, jos haluat tehdä kaiken oikein.

Jos palkkaat web-suunnittelijan, ole valmis odottamaan pari viikkoa ennen kuin verkkosivustosi on valmis. 

Yhteenveto 

Ilmaisista verkkosivustojen rakentajista on tullut melko suosittuja viime vuosina. Vaikka on teknisesti mahdollista saada verkkosivut ilmaiseksi, kokemus kertoo minulle, että useammin kuin ei, monet ihmiset päätyvät maksamaan verkkosivustostaan ​​kuukausittain.

Hyvä asia on, että sinulla on valinnanvaraa. Jos budjettisi on pieni ja haluat olla mukana luomassa sivustoa, voit päättää rakentaa sellaisen itse sivuston rakentajan avulla tai käyttää WordPressiä. Siinä tapauksessa sivusto voi maksaa sinulle vain muutaman dollarin kuukaudessa. Jos olet aloittamassa jotain paljon vakavampaa ja sinulla on pari tuhatta dollaria investoitavaksi, räätälöity sivusto voi olla oikea valinta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä tämä ystävälle