Kuinka tehdä ilmainen tavaramerkkihaku

Vaiheittainen opas tavaramerkkien sähköisen hakujärjestelmän (TESS) käyttämiseen

Ogi Djuraskovic
Päivitetty: 4
15 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
Kuinka tehdä ilmainen tavaramerkkihaku

Tavaramerkkihaun suorittaminen ennen oman merkkisi valitsemista saattaa paljastaa, että jotkin parhaista vaihtoehdoistasi eivät ole käytettävissä. Tämä voi mahdollisesti säästää sekä rahaa että aikaa. Jos haet jo olemassa olevan tavaramerkin rekisteröintiä, sinun on tehtävä haku uudelleen. 

Onko mahdollista tehdä ilmainen tavaramerkkihaku? Tietenkin on. Prosessi ei kuitenkaan ole yksinkertainen, ja sen oppiminen vie aikaa. 

Täällä opastamme sinua kaikissa vaiheissa, joita tarvitaan tavaramerkkihaun suorittamiseen itse ilman dollariakaan.

Mikä on tavaramerkki? Pikainen yhteenveto

Yritysmaailmassa jokainen tarvitsee jotain, joka auttaa tunnistamaan tavaransa ja palvelunsa ja erottamaan ne muista. Tämä tunniste voi olla mikä tahansa, mukaan lukien kuvio, symboli, sana, ilmaus tai erilaisten tunnisteiden yhdistelmä. Tunniste on tässä tapauksessa tavaramerkki. 

Kun tavaramerkin rekisteröinti, sinun on määriteltävä selkeästi sen käyttötapa ja käyttöalue. Näin voit estää muita käyttämästä samaa ja/tai samankaltaista tavaramerkkiä samojen tavaroiden ja palvelujen myymiseen, elleivät he saa lupaasi. 

Näemme usein jonkun käyttävän TM:ää tavaroille ja SM:ää palveluille. Tämä lähettää viestin, että yritys on rekisteröimässä tavaramerkkiä. Rekisteröityjen tavaramerkkien oikeassa kulmassa on usein tuttu Ⓡ joko ylä- tai alaindeksinä.

Nyt kun ymmärrät tavaramerkit, tutkitaan, miksi sinun pitäisi vaivautua rekisteröimään tavaramerkit.

Tavaramerkin rekisteröinnin tärkeys

Tavaramerkin rekisteröiminen tuotenimellesi tai logollesi tarjoaa oikeudellisen suojan. Muut vastaavia tuotteita myyvät yritykset eivät voi käyttää samanlaisia ​​tuotenimiä tai logoja. 

Tavaramerkki voi auttaa sinua suojaamaan petoksia ja väärennöksiä vastaan. Nämä ovat yleisiä haasteita, jotka voivat maksaa sinulle miljoonia myyntiä pitkällä aikavälillä. Tavaramerkkisi rekisteröinti voi auttaa sinua hallitsemaan näitä riskejä ja tarjoamaan sinulle laillisia vaihtoehtoja kieltää muita yrityksiä myymästä vastaavia tuotteita sinun kaltaisilla tavaramerkeilläsi. 

Aloita tavaramerkin rekisteröinti Incfilellä

Mikä on TESS ja miten sitä käytetään ilmaisen tavaramerkkihaun tekemiseen Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto (USPTO) on julkaissut TESS-tavaramerkkiohjelmisto. Se on tavaramerkkihakupalvelu, jota voit käyttää ilmaiseksi Yhdysvalloissa. TESS toimii kuin hakukone, jonka avulla voit hakea USPTO:n kattavista tietokannoista. 

Nämä tietokannat sisältävät arvokasta tietoa rekisteröidyistä tavaramerkeistä. Ne sisältävät kuitenkin myös tietoja vireillä olevista tavaramerkkihakemuksista. 

Tämän järjestelmän käytön oppiminen voi auttaa sinua välttämään tavaramerkin rekisteröinnin hylkäämisen, koska olet vahingossa valinnut olemassa olevan tai samankaltaisen tavaramerkin liittyville tavaroille ja palveluille.

Jotkut yritykset eivät ole rekisteröineet tavaramerkkiään käyttämällä USPTO-palveluita. Tämä ei tarkoita, etteikö heillä olisi suojattuja tavaramerkkioikeuksia. Kuitenkin, kun käytät TESS:ää tavaramerkkihakuun, nämä tavaramerkit eivät näy, joten saattaa olla epäselvää, miksi et voi rekisteröidä tiettyä merkkiä. 

Ainoa tapa olla 100 % varma siitä, että tavaramerkkisi on riittävän ainutlaatuinen läpäistäkseen "sekaannustodennäköisyyden" testin, on hakea apua tavaramerkkiasianajajalta. Ammattilaisen avulla voit käydä läpi yleisen oikeuden ja valtion rekisteröintimerkit, joita USPTO-tietokanta ei välttämättä sisällä. 

Mikä on sekaannuksen todennäköisyys?

Täällä Firstsiteguidessa haluamme auttaa sinua ymmärtämään tavaramerkkisi etsimiseen ja rekisteröintiin liittyvät monimutkaiset kysymykset. 

Olet todennäköisesti huomannut, että käytimme "sekaannusvaara" termi yllä. Se on oikeudellinen termi, joka kuvaa tapahtumaa, jossa tavaramerkkisi on liian samanlainen kuin rekisteröity tai haluat myydä tavaroita tai palveluita jo rekisteröidyllä tavaramerkillä liittyville tavaroille tai palveluille.

Kun täytät tavaramerkin rekisteröintilomakkeen USPTO:lle, heillä on tutkiva asianajaja, joka arvioi tapauksesi. Heidän ensisijaisena tavoitteenaan on varmistaa, että sekaannusten todennäköisyyttä ei ole olemassa, jotta he voivat hyväksyä rekisteröintisi. 

USPTO hahmottelee selvästi skenaarion, jossa kaksi merkkiä ovat hämmentävän samankaltaisia:

  • Ne kuulostavat samalta, kun sanot ne ääneen.
äänen samankaltaisuus

  • Niiden välillä on visuaalinen samankaltaisuus.
visuaalinen samankaltaisuus

  •      Ne luovat samanlaisen kaupallisen vaikutelman.
samanlainen kaupallinen vaikutelma

(Kuvien lähde: USPTO)

Ratkaiseva tekijä on kuitenkin yrityksen tavaramerkillä myymien tavaroiden tai palveluiden sukulaisuus. Tämä tarkoittaa, että voit ottaa käyttöön jo rekisteröidyn tavaramerkin, jos myyt täysin erilaisia ​​tavaroita tai palveluita.

Toinen hyödyllinen vinkki on, että sinun tulee aina aloittaa käyttämällä täydellistä hakua. Se tuottaa luettelon samanlaisista tavaramerkeistä kuin sinun ja palauttaa kaikki tavaramerkit, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin sinun. 

Älä käytä tavaramerkkisanoja, lauseita ja logoja, kun käytät TESSiä ilmaiseen tavaramerkkihakuun. Jokaisen tavaramerkin alla lueteltujen tavaroiden ja palvelujen tutkiminen on elintärkeää. Se voi auttaa sinua määrittämään, onko sekaannusvaara olemassa vai ei.

Tässä on esimerkkejä tavaramerkeistä, jotka eivät läpäise sekaannustodennäköisyyttä, mukaan lukien kuvakaappaukset:

  • Samanlaisia ​​tavaroita.
vastaavia tavaroita

  • Samanlaisia ​​palveluita.
vastaavia palveluja

  • Samanlaiset tavarat ja palvelut.
vastaavia tavaroita ja palveluita

(Kuvien lähde: USPTO)

Nyt kun olemme käsitelleet TESSin käytön perusteet, tutkitaan tarkemmin, kuinka voit käyttää sitä tavaramerkkien etsimiseen ja varmistaa, että omasi täyttää sekaannusvaarakriteerit. 

Tarvitsetko apua tavaramerkin rekisteröinnissä 👉 Tutustu Incfileen

Kolmen ainutlaatuisen TESS-hakutyypin käyttäminen

TESS on kattava hakukone, jonka avulla voit tehdä hakuja Yhdysvalloissa rekisteröityjen tavaramerkkien tietokannasta. Jokainen tietokannan tietue sisältää erilaisia ​​tietoja jokaisesta merkistä.

tess tavaramerkkihakukone

Saatat tuntea olosi hämmentyneeksi, jos aiot käyttää TESSiä ensimmäistä kertaa. Yleisesti ottaen voit valita kolmesta vaihtoehdosta ennen haun aloittamista, joista jokaisen avulla voit tehdä eri haun kyselysi mukaan.

TESS-hakuvaihtoehdot sisältävät:

  • Perussanamerkkihaku;
  • Sana- ja/tai mallimerkkihaku (strukturoitu); ja
  • Sana- ja/tai kuviomerkkihaku (vapaa muoto).

Perussanamerkkihaku mahdollistaa vain sanojen etsimisen merkeistä ja rajoittaa sen käyttötapauksen saatavilla olevien tuotemerkkien tutkimiseen. Jos käytät a yritysnimen generaattoriVoit esimerkiksi hyödyntää perussanamerkkihakua tarkistaaksesi, voitko merkitä sen tavaramerkiksi vai et.

Strukturoitu ja vapaamuotoinen sana- ja/tai mallimerkkihaku tukee suunnittelumerkkien hakua, mikä tekee niistä sopivia samankaltaisten logojen tarkistamiseen kuin se, jonka haluat tavaramerkiksi. 

Katsotaanpa, mitkä vaihtoehdot sinun tulisi valita tietylle haullesi ja miten niitä käytetään parhaiden tulosten löytämiseen.

Perussanamerkkihaku 

Perussanamerkkihaku on yksinkertaista. Voit käyttää sitä tavaramerkkien etsimiseen käyttämällä tiettyjä sanoja, joita rekisteröidyt tavaramerkit voivat sisältää. 

Jos kuitenkin epäilet, että tavaramerkkisi on samanlainen kuin jokin muu tiedossa oleva tuotemerkki, voit rajata hakuasi. Voit käyttää omistajan nimeä, sarjanumeroa tai merkin rekisteröintinumeroa. 

tess perussanamerkkihaku

Tämä hakuvaihtoehto sisältää vain muutamia TESS-toimintoja ja tarjoaa rajoitetusti tuloksia. Et voi esimerkiksi etsiä suunnittelumerkkejä. 

Näin voit loistaa perussanamerkkihaussa.

Vaihe 1: Valitse sopiva kenttä hakua varten.

Ensimmäisen hakuvaihtoehdon avulla voit valita seuraavista:

  • monikko ja yksikkö;
  • Eläviä ja kuolleita;
  • Yksittäinen;
  • Elää; ja
  • Kuollut.

Näiden vaihtoehtojen avulla voit etsiä vain tiettyjen merkkien kautta. Tehokkain asetus sisältää "Plural and Singular" ja "Live and Dead". Sen avulla voit etsiä hakutermiisi liittyviä monikko-, yksikkö-, rekisteröityjä ja haettuja merkkejä.

Vielä tärkeämpää on, että sinun on määritettävä hakukenttä. Tässä on mitä sinun on tiedettävä vaihtoehdoista:

  • Yhdistetty sanamerkki – TESS etsii englanninkielisiä sanoja kaikista merkeistä, mukaan lukien vieraita sanoja ja merkkejä sisältävien merkkien englanninkieliset käännökset.
  • Sarja- tai rekisterinumero – Tämä vaihtoehto mahdollistaa haun kahdella kriteerillä. Voit käyttää joko tavaramerkin kahdeksannumeroista rekisteröintinumeroa tai haetun tavaramerkin seitsennumeroista sarjanumeroa.
  • Omistajan nimi ja osoite – jos tiedät merkin omistajan tai osoitteen, voit valita tämän hakuvaihtoehdon.
  • Kaikki – Tämän vaihtoehdon avulla voit täyttää kaikki kentät.

Vaihe 2: Kirjoita hakutermi.

Nyt kun olet määrittänyt hakuvaihtoehdot, voit kirjoittaa hakusanan "Hakutermi" -kenttään.

Muista, että jos haluat käyttää erikoismerkkejä, kuten kysymysmerkkejä, tähtiä ja dollarimerkkejä, et voi tehdä sitä ilman lainausmerkkejä. Tämä johtuu siitä, että TESS käyttää näitä merkkejä katkaisuoperaattoreina. Älä huoli, käsittelemme tätä myöhemmin tarkemmin.

Perussanamerkkihaun avulla voit syöttää asiaankuuluvan termin ja etsiä tietokannasta kaikkia kyseisen sanan sisältäviä merkkejä.

Jos esimerkiksi valitset "Omistajan nimi ja osoite", kirjoita esimerkiksi "Williams" ja paina "Lähetä kysely" -painiketta. TESS palauttaa kaikki merkit, jotka omistavat yritykset, joiden nimessä on "Williams" ja jotka on rekisteröity osoitteeseen, jonka kadunnimessä on "Williams".

Jos haluat etsiä merkkejä vain nimen perusteella, käytä vain "Yhdistetty sanamerkki" -vaihtoehtoa. Tarkastellaan näitä katkaisuoperaattoreita, miksi ne ovat välttämättömiä ja miten niitä käytetään.

Katkaisuoperaattoreiden käyttäminen hakusi tarkentamiseen

Merkillä ei tarvitse olla sama kirjoitusasu kuin tavaramerkilläsi sekaannusvaaran luomiseksi. Sen on vain kuulostettava merkiltäsi, mikä estää sinua rekisteröimästä sitä.

Onneksi TESS:n avulla voit etsiä merkkejä, jotka ovat foneettisia vastaavia merkkejäsi käyttämällä katkaisuoperaattoreita:

  • Kysymysmerkki (?) – Tämän avulla voit löytää kaikki tavaramerkit, jotka ovat samoja kuin sinulla, yhtä kirjainta lukuun ottamatta (esim. "Digitaalinen?"-kysely voi palauttaa Digitaalisesti ja Digitali).
  • Dollarin merkki ($) – Tämän avulla voit löytää tarkat merkit ja merkit, jotka sisältävät lisämerkkejä (esim. "Digit$l"-kysely voi palauttaa Digital, Digital ja Digit4l).
  • Kiharat hakasulkeet ({}) – Tämän vaihtoehdon avulla voit löytää merkkejä, jotka vastaavat kyselyäsi, mutta joissa on eri merkkiä kiharahakasulkeiden sijaan. Voit käyttää kirjaimia suluissa, ja jokaisella on oma ainutlaatuinen merkityksensä (A tarkoittaa mitä tahansa kirjainta, C tarkoittaa konsonantteja, V tarkoittaa vokaalia ja D tarkoittaa numeroita.) (esim. "Digitaalinen{V} voi palauttaa Digitalin) .

Vaihe 3: Valitse tiedot, jotka tulosten tulee sisältää.

Katkaisuoperaattoreiden käyttäminen ei ole ainoa tapa varmistaa, ettei merkkisi aiheuta sekaannusvaaraa. Ne ovat hyödyllisiä, kun merkintäsi on vain yksi sana.

Jos arvosanasi sisältää kuitenkin kaksi tai useampia sanoja, sinun on opittava käyttämään Tuloksissa täytyy olla -vaihtoehtoa:

  • Kaikki hakutermit (JA) – hakutulosten rajoittaminen merkkeihin, jotka sisältävät hakusanasi sanoja missä tahansa järjestyksessä.
  • Kaikki hakutermit (TAI) – hakutulosten rajoittaminen merkkeihin, joissa on vähintään yksi sana hakutermistäsi.
  • Tarkka hakulauseke – hakutulosten rajoittaminen merkkeihin, jotka vastaavat tarkasti hakutermiäsi.

Vaihe 4: Valitse, mitkä tavaramerkkikokonaisuudet haluat hakea.

Olemme jo maininneet monikko ja yksikkö - ja Live and Dead -hakuvaihtoehtojen valitsemisen, mutta tarkastellaanpa niitä tarkemmin.

Jos valitset "Mokko ja yksikkö", hakutuloksissasi on monikko- ja yksikkömerkkimuodot tietokannassa. Jos haluat sulkea pois monikkomerkkimuodot, valitse "Singular" -vaihtoehto.

"Vain live" sopii parhaiten selvityshakijoille, koska TESS vertaa arvosanaasi vain reaaliaikaisiin vastineisiinsa arvioidakseen sekaannusvaaran.

Live-merkit sisältävät sekä rekisteröidyt että haetut tavaramerkit. 

Vaihe 5: Lähetä kyselysi.

Kun olet valinnut hakuvaihtoehdot ja syöttänyt hakusanasi, voit napsauttaa "Lähetä kysely" -painiketta.

Vaihe 6: Suodata tulokset.

Joka kerta kun käytät TESSiä merkkien etsimiseen, hakukone tallentaa hakusi yksilöllisiin nimikkeisiin alkaen S1, S2, S3 ja niin edelleen. Ne ovat kaikki saatavilla avattavasta "Näytä hakuhistoria" -valikosta. 

Voit suodattaa tuloksia yhdistämällä useita hakuja kerralla. Kirjoita aiemmille tiedusteluille osoitetut tarrat erottamalla ne välilyönnillä "Hakutermi" -kenttään (esim. S1 S2). Sinun tulee myös valita Tuloksen tulee sisältää- ja Kenttä-vaihtoehdot ja klikata Lähetä kysely.

Tämä vaihtoehto on varsin kätevä, jos haluat yhdistää "Yhdistetty sanamerkki"- ja "Omistajan nimi ja osoite" -hakujen tulokset. Kahden raportin katselun sijaan sinulla voi nyt olla yksi hakuraportti, joka sisältää kaikki merkit, jotka sisältävät hakusanasi yrityksen nimessä, omistajan nimessä ja osoitteen nimessä. 

Vaihe 7: Tarkista tulossivu.

Viimeinen vaihe on tärkein, koska sen avulla voit määrittää, voiko arvosanasi aiheuttaa sekaannusvaaran.

Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tehostamaan tulossivun tarkastelua:

  • Napsauta tietueluettelon saraketta "Sanamerkki".
  • Tarkista sivun yläreunan merkit. Arvioi, ovatko ne samanlaisia ​​kuin sinun merkitykseltään, ulkonäöltään, äänestä ja kaupallisesta vaikutelmasta.
  • Etsi vieraiden sanojen käännöksiä ja arvioi samoja asioita ylhäältä.
  • Tarkista tavarat ja palvelut tarkistaaksesi, käyttääkö joku muu merkkiä sinun tuotteisiisi liittyvien tavaroiden ja palveluiden myymiseen.
  • Katso elävän/kuollut tavaramerkin ilmaisinta, sillä voit rekisteröidä tavaramerkkisi, vaikka se olisi samanlainen kuin kuollut tavaramerkki.

Tässä on kaksi esimerkkiä hauista, joita käytimme yllä olevaan termiin.

Ensin teimme tietokannasta haun seuraavilla asetuksilla: monikko ja yksikkö, Live, yhdistetty sanamerkki ja kaikki hakutermit. 

tess perussanamerkki digitaalinen haku

Ja saimme yli 4500 tulosta, jotka sisältävät hakutermimme:

tessin perussanamerkki digitaaliset hakutulokset

Näin tulokset näkyvät käyttämällä yksikkö-, omistajan nimi ja osoite sekä tarkka hakulause -vaihtoehtoja samalle hakusanalle.

tess-omistaja ja nimihaku esimerkki

Ja tällä kertaa saimme yli 9,200 XNUMX tulosta.

tessin omistajan ja nimen hakutulokset

Sana- ja/tai kuviomerkkihaku (strukturoitu)

Sana- ja/tai suunnittelumerkkihaku (strukturoitu) on aloittelijaystävällinen TESS-hakuvaihtoehto. Sen avulla voit tarkentaa hakuasi ja käyttää erilaisia ​​suodattimia.

Tämä tekee tuloksista osuvampia ja voi auttaa sinua tunnistamaan tavaramerkit, jotka ovat mahdollisesti liian samankaltaisia ​​kuin sinun. Huomaat, että hakuvaihtoehdot ovat aivan erilaisia ​​kuin perussanamerkkihaussa.

Vaikka siinä on kaikki vapaamuotoisen vaihtoehdon tuomat ominaisuudet, tämä hakuvaihtoehto sopii paremmin aloittelijoille, koska voit muotoilla hakuehdot haluamallasi tavalla. Lisäksi voit etsiä mitä tahansa sinua kiinnostavaa alaa.

testaa sana- ja/tai mallimerkkihakua

Näin voit hyödyntää tätä hakuvaihtoehtoa parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaihe 1: Valitse etsittävä kenttä.

Sana- ja/tai kuviomerkkihaun avulla voit valita alasvetovalikosta kentän, jota haluat etsiä. Kenttä sisältää tietyt tietotyypit, jotka liittyvät tietokannan merkkeihin.

Jokaisella merkillä on oma tietokokonaisuus, joka kokoaa tietoja tavaramerkkihakemuksesta (nimi, osoite, tavaramerkin kuvaus, tavarat ja palvelut) ja USPTO:sta (sarjanumero). 

Tässä on yleisimmin käytetyt kentät ja lyhyt selitys niistä.

Samanlaisia ​​sanakenttiä

Seuraavien kenttien avulla voit varmistaa, ettei tietokannassa ole merkkiä, joka sisältää sanoja ja lauseita, joita haluat käyttää tavaramerkissäsi:

  • Perusindeksi – Tämän avulla voit etsiä englanninkielisiä sanoja, jotka kaikki elävät ja kuolleet merkit sisältävät.
  • Käännöshakemisto – Tämän avulla voit etsiä vieraiden termien englanninkielisiä käännöksiä sekaannusvaaran välttämiseksi.
  • Samankaltaiset tavarat ja palvelut

    On erittäin tärkeää varmistaa, että tavaramerkki, joka on foneettisesti samanlainen kuin sinun, ei myy siihen liittyviä tavaroita ja palveluita. Kaksi yleisimmin käytettyä kenttää tälle haulle ovat:

    • Kansainvälinen luokka – Jokaisella tietokannan merkillä on tämä erittely, joten voit etsiä merkkejä niiden kansainvälisten luokkien mukaan.
    • Koordinoitu luokka – Tämän vaihtoehdon avulla voit etsiä arvosanoja niiden koordinoitujen luokkien mukaan.

    Samankaltaiset mallit

    Rekisteröidäksesi tavaramerkin suunnitteluelementillä on käytettävä tietokannan vastaavaa suunnittelukenttää.

    Tämä auttaa varmistamaan, ettei ole olemassa tavaramerkkiä, jolla on sama tai samanlainen suunnitteluelementti, joka myy samoja tavaroita ja palveluita:

  • Suunnittele hakukoodi – Tämän vaihtoehdon avulla voit käydä läpi kaikki rekisteröidyt tavaramerkit, joissa on suunnitteluelementtejä, ja tunnistaa ne, joiden malli on päällekkäinen sinun. Koska suunnittelukoodeja on tuhansia, sinun tulee käyttää virallista USPTO Design Search Code Manual tutustua laajaan luetteloon.
  • Sekaannusvaaraan liittyvät kentät

    Vain elävät jäljet ​​voivat johtaa sekaannusvaaraan. Voit tarkistaa kaikkien tietokannassa olevien tavaramerkkien tilan tietyllä kentällä:

  • Elävä/kuollut – Tämä kenttä auttaa sinua tunnistamaan elävät merkit (rekisteröity tai vireillä oleva hakemus) ja kuolleet merkit (ei vireillä ja ei enää rekisteröity).
  • Vaihe 2: Kirjoita hakutermi.

    Vaikka hakusanan syöttäminen on yhtä helppoa kuin tavallinen sanamerkkihaku, et voi vain lähteä käyttämään mitä tahansa termiä.

    Hakutermi riippuu valitsemastasi kentästä. Voit silti käyttää katkaisua ja erikoismerkkejä hakutuloksen tarkentamiseen.

    Tutkitaan yleisimmin käytettyjä kenttiä ja sanoja, joita voit käyttää hakusanana:

    • Perusindeksi – voit käyttää sanakyselyitä.
    • Käännöshakemisto – voit käyttää sanakyselyitä.
    • Kansainvälinen luokka – sinun tulee käyttää kansainvälistä luokkanumeroa hakusanana.
    • Koordinoitu luokka – sinun on käytettävä hakusanana koordinaattiluokan numeroa.
    • Suunnittele hakukoodi – sinun on käytettävä tiettyä suunnitteluhakukoodia.
    • Elävä/kuollut – voit käyttää "live"-hakutermiä listataksesi vain rekisteröidyt tavaramerkit ja rekisteröintiä odottavat tavaramerkit.

    Vaihe 3: Sisällytä tai sulje pois monikkomerkit hakutuloksista.

    Voit myös lisätä tai jättää pois monikkomerkkejä. Napsauta vain avattavaa "Monikot" -valikkoa ja valitse "Kyllä" tai "Ei". 

    Nyt olet valmis lähettämään kyselyn. Jos kuitenkin haluat käyttää kahta hakumerkkijonoa samanaikaisesti sekä operaattoreita, sinun on suoritettava useita lisätoimenpiteitä. 

    Vaihe 4: Valitse operaattori.

    Voit käyttää eri operaattoreita hakutulosten tarkentamiseen, kun käytät kahta hakulauseketta. Yleisimmin käytetyt operaattorit ovat:

    • OR – palauttaa merkit, jotka vastaavat jompaakumpaa hakukyselyä.
    • JA – näyttää ne, jotka vastaavat molempia hakukyselyitä.
    • ÄLÄ – palauttaa merkit, jotka vastaavat vain ensimmäistä kyselyä.

    Vaihe 5: Valitse kenttä toista kyselyä varten.

    Tämä vaihe on sama kuin vaihe 1, mutta nyt valitset toisen kyselysi kentän.

    Vaihe 6: Syötä hakutermi toiselle kyselyllesi.

    Tämä vaihe on sama kuin vaihe 2, mutta kirjoitat nyt toisen hakutermin, joka liittyy vaiheessa 5 valitsemaasi kenttiin.

    Vaihe 7: Lähetä.

    Ennen kuin napsautat "Lähetä kysely" suorittaaksesi haun, sinun tulee asettaa "Records Returned" -vaihtoehto. Voit saada 100–500 tulosta yhdelle hakutulossivulle.

    Vaihe 8: Suodata tulokset.

    Sana- ja/tai kuviomerkkihaku on sama kuin perussanamerkkihaku hakutulosten tarkentamisessa.

    Sen sijaan, että syötät S1 ja S2 samaan kenttään ja erotat ne välilyönnillä, voit kirjoittaa S1 ensimmäiseen hakusanakenttään ja S2 toiseen hakusanakenttään. Aseta kenttäasetukseksi "ALL" ja voit käyttää mitä tahansa haluamaasi operaattoria. 

    Tämä vaihtoehto on hyödyllinen, jos haluat tarkistaa, onko tuleva tavaramerkkisi samanlainen kuin muut eri kriteerien, kuten samankaltaisen sanamuodon tai samankaltaisten tavaroiden ja palvelujen perusteella.

    Jos esimerkiksi olet käyttänyt perusindeksiä ensimmäisessä kyselyssä kansainvälisen luokan lisäksi, voit tunnistaa kaikki merkit, jotka vastaavat molempia ehtoja. Voit tehdä saman logosi kanssa, koska voit suodattaa tuloksia suunnittelukoodin sekä tavaroiden ja palveluiden mukaan. 

    Vaihe 9: Tarkista tulossivu.

    Tämä vaihe on sama kuin vaihe 7 perussanamerkkihaussa. Tärkeintä on, että USPTO-agentti löytää sekaannusvaaran merkin ja merkin välillä hakutuloksissa, jos:

    • Niiden sanamuoto, merkitys, kaupallinen vaikutelma, ääni ja ulkonäkö ovat samanlaisia;
    • Ne liittyvät samankaltaisiin tavaroihin tai palveluihin; ja
    • Merkki hakutuloksissa on aktiivinen.

    Katsotaanpa pari hakuesimerkkiä. 

    Ensin etsimme tietokannasta seuraavilla asetuksilla: Palautetut tietueet: 500; Hakutermi: Digital; Monikko: Kyllä; Kenttä: Perusindeksi; ja operaattori: AND.

    testisanahakuesimerkki

    Ja saimme yli 16,300 XNUMX tulosta.

    testisanahaun tulokset

    Seuraavassa esimerkissä käytimme kahta hakukyselyä kerralla. Käytimme edellisen haun hakusanaa ja asetuksia, mutta lisäsimme toisen hakusanan, 010103 (muotoiluhakukoodi tähdelle, jossa on viisi pistettä), ja vastaavan kentän, tässä tapauksessa suunnittelukoodin.

    testisanan ja/tai suunnittelumerkin hakuesimerkki

    Kuten näette, ottamalla käyttöön toisen hakutermin pienensimme yli 16 30 tulosta vain XNUMX pisteeseen, jotka vastaavat kriteereitämme. 

    testaa sanan ja/tai suunnittelumerkin hakutuloksia

    Sana- ja/tai kuviomerkkihaku (vapaa muoto)

    Sana- ja/tai kuviomerkkihaku (vapaa muoto) on TESSin edistynein hakuvaihtoehto, joka sopii kokeneemmille TESS-käyttäjille. Se edellyttää, että rakennat hakusi alusta alkaen. 

    Kuitenkin, kun olet harjoitellut muiden hakuvaihtoehtojen kanssa ja seuraat yksinkertaisia ​​​​ohjeitamme, pystyt hallitsemaan myös tämän hakuvaihtoehdon. Tässä ohjeet.

    testaa sana- ja/tai mallimerkkihaku vapaassa muodossa

    Vaihe 1: Valitse haettava kenttä.

    Tämä vaihe muistuttaa strukturoidun sanan ja/tai mallimerkin haun vaihetta 1. Nyt ei kuitenkaan ole avattavaa valikkoa. Sen sijaan sinun on päätettävä etukäteen, mitä aloja haluat tutkia. Samat kriteerit ovat voimassa, joita käytimme jäsennellyn hakuvaihtoehdon vaiheessa 1. 

    Vapaamuotoisessa hakuversiossa sinun tulee valita kentät, joista haluat etsiä ja kirjoittaa niiden koodit muistiin. Esimerkiksi yleisimmin käytetyt koodit ovat:

    • BI perusindeksille;
    • TI käännösindeksille;
    • IC kansainväliselle luokalle;
    • CC koordinoidulle luokalle;
    • DC suunnitteluhakukoodille; ja
    • LD Live/Deadille.

    Kun sinulla on haettavien kenttien koodit, olet valmis syöttämään hakusanan.

    Vaihe 2: Kirjoita hakutermi.

    Sinun tulee muotoilla kyselysi oikein sana- ja/tai kuviomerkkihaun vapaamuotoisessa versiossa. Pelkän sanan kirjoittamisen sijaan sinun on syötettävä myös kenttäkoodisi hakasulkeisiin. Hakutermin ja hakasulkujen välissä ei ole välilyöntiä – SearchTerm[].

    Jos haluat käyttää hakusanana "Digitaalinen" ja valita perushakemiston ja käännösindeksin, se näyttää tältä – Digital[bi,ti]. Voit myös käyttää erikoismerkkejä löytääksesi sekaannusvaarallisia merkkejä. 

    Vaihe 3: Rajaa hakua.

    Kun hakua rajataan, asiat muuttuvat haastaviksi. Tämä johtuu siitä, että avattavia valikoita ei ole. Sinun on muotoiltava hakukyselysi manuaalisesti saadaksesi tulokset.

    Sana- ja/tai mallimerkkihaun vapaamuotoisen version avulla voit lisätä niin monta hakumerkkijonoa kuin haluat ja yhdistää ne asiaankuuluvilla operaattoreilla (AND, OR, NOT).

    Oletetaan, että haluat etsiä "digitaalista" perushakemistosta ja käännöshakemistosta, mutta haluat myös varmistaa, että tulosten pisteillä on "live"-tila ja että niiden käyttämä logo sisältää viiden pisteen tähden.

    Tältä kyselymerkkijono näyttäisi tässä tapauksessa:

    Digital[bi,ti] ja live[ld] ja 010103[dc]

    Vaihe 4: Sisällytä tai sulje pois monikko.

    Voit myös sisällyttää tai sulkea pois monikoita hakutuloksista. Sinun tarvitsee vain valita "Kyllä" tai "Ei" "Plural"-pudotusvalikosta. 

    Vaihe 5: Lähetä.

    Kun olet muotoillut hakumerkkijonosi oikein, voit napsauttaa "Lähetä kysely".

    Vaihe 6: Suodata tulokset.

    Vapaamuotoinen sana- ja/tai kuviomerkkihaku tallentaa hakusi automaattisesti kahden edellisen TESS-hakutyypin tapaisiin nimikkeisiin. Voit suodattaa tuloksia ja kaventaa pisteluetteloa, mikä saattaa aiheuttaa sekaannusta. Voit tehdä tämän käyttämällä hakutermiä, kuten "S1 ja S2".

    Vaihe 7: Tarkista tulossivu.

    Tulosten tarkastelussa käytetään samaa menetelmää kuin kahdessa edellisessä hakutyypissä. Voit varmistaa, ettei pisteesi ja tuloksissasi olevien pisteiden välillä ole sekaannusvaaraa.

    Tarkista merkit huolellisesti yksitellen ja etsi yhtäläisyyksiä sanamuodossa, äänessä, merkityksessä, ulkonäössä, kaupallisessa vaikutelmassa ja tavaroissa tai palveluissa. 

    Katsotaanpa joitain esimerkkejä, eikö niin?

    Ensimmäisessä halusimme nähdä, löytyikö USPTO-tietokannan ”Digitaalinen”-hakutermi Basic Index- ja Translation Index -kentillä. Rajoitimme tulosten määrän sivua kohden 100:aan ja sisällytimme hakutuloksiin monikkomuodot.

    tess vapaamuotoinen haku digitaalinen

    Toisessa esimerkissä rajasimme haun merkkeihin, jotka sisälsivät sanan "digitaalinen", mutta olivat myös live-tilassa ja sisälsivät viiden pisteen tähden.

    tess vapaamuotoinen haku digitaalisia tuloksia

    Näin saavutimme yli 16 XNUMX tuloksesta vain kahteen pisteeseen mahdollisen "sekaantumisen todennäköisyyden" seurauksena. Kuten näet, vapaamuotoisella sana- ja/tai kuviomerkkihaulla on valtava potentiaali ja se voi säästää paljon aikaa, kun opit yhdistämään eri hakukyselyitä. 

    TESS-vaihtoehdot, joista sinun pitäisi tietää

    Tärkeintä on tietää, että USPTO ei takaa hyväksyntää merkin rekisteröinnille, jos heidän tietokannassaan ei ole vastaavaa. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat rekisteröidä tavaramerkkejä USPTO:n ulkopuolella ja silti estää sinua käyttämästä samanlaisia ​​sanoja tai malleja. 

    Siksi on parasta olla luottamatta pelkästään TESSiin. Sinun tulisi laajentaa selvityshakua ja käyttää TESS-vaihtoehtoja. Voit tarkistaa muut lähteet, kuten globaalin haun, paikallisen osavaltion haun ja Internet-haun, tai ulkoistaa tavaramerkkiselvityshaun kolmannelle osapuolelle. 

    Paikalliset osavaltiot etsivät

    Jokaisella Yhdysvaltain osavaltiolla on portaali, jota voit käyttää ilmaiseen tavaramerkkihakuun. Paikallinen osavaltiohaku on pakollinen, jos aiot rekisteröidä tavaramerkin vain osavaltiotasolla.

    Emme mene yksityiskohtiin jokaisen osavaltion osalta. Annamme sinulle kuitenkin linkin kaikille yksityishenkilöille valtion tavaramerkkitoimistot nopeuttaaksesi hakuasi. 

    Globaali haku

    WIPO GLOBAL tuotemerkkitietokanta on erinomainen paikka tehdä tavaramerkkihakua sekä tuotenimelle että logolle maailmanlaajuisesti.

    Hakukone tarjoaa pääsyn yli kymmeneen suodattimeen, joilla voit rajata hakuasi, mukaan lukien tuotemerkki, tavarat tai palvelut, tavaramerkin haltija, rekisteröintinumero, maa ja brändin ulkoasu. 

    wipo globaali haku

    Internet (Google) haku

    Google on maailman suosituin hakukone, jolla on suurin indeksoitujen verkkosivustojen tietokanta. Voit käyttää sitä laajentamaan tavaramerkkihakuasi.

    Oletetaan, että sinulla on erinomainen blogin nimi idea etkä löytänyt mitään vastaavaa USPTO-tietokannasta, mutta haluat varmistaa, että voit käyttää nimeä ja logoa maailmanlaajuisesti. 

    Voit yhdistää useita hakutermejä, kuten tavaramerkkien sanamuotoja, tuotteita/palveluita, asiakkaita, sosiaalista mediaa ja imagoa. Tämä voi auttaa sinua varmistamaan, ettei USPTO-tietokannassa ole liian samankaltaista merkkiä kuin sinun. 

    Jos olet epävarma, harkitse merkkihaun ulkoistamista kolmannelle osapuolelle

    Lopuksi, jos olet epävarma, onko olemassa sekaannusten todennäköisyys vai ei, voit aina kääntyä ammattilaisen puoleen.

    On tavaramerkkiasianajoja, jotka ovat erikoistuneet tarjoamaan tavaramerkkien hakupalveluita. Ne voivat auttaa sinua välttämään tavaramerkin rekisteröintihakemuksen yhä uudelleen ja uudelleen yksinkertaisesti siksi, että et löytänyt tavaramerkkiä, joka olisi liian samanlainen kuin se, jonka haluat rekisteröidä.

    Hakukoneiden, kuten TESS, WIPO Global Brand Database ja Google, ansiosta on täysin mahdollista tehdä ilmainen tavaramerkkihaku. Olitpa sitten verkkoyrityksen perustaminen tai sen perinteisen kivijalkan vastineeksi, oikeuksien suojaaminen on ensiarvoisen tärkeää.

    Tavaramerkkihaku voi auttaa sinua kasvattamaan brändiäsi ilman, että teet mitään töyssyjä.

    Aloita tavaramerkin rekisteröinti Incfilellä

    Yhteenveto

    Kuten näet, TESS tarjoaa sinulle kolme ainutlaatuista tapaa suorittaa ilmainen tavaramerkkihaku, joista jokainen on monimutkaisempi kuin edellinen. Toivottavasti kanssasi jakamamme ohjeet ja esimerkit auttavat virtaviivaistamaan hakuasi ja tarkentamaan tuloksia. 

    Koska TESS on USPTO:n virallinen hakukone, sinun tulee aloittaa merkkihaku tällä moottorilla ja laajentaa se muihin resursseihin, kun sinulla on perustiedot käsissäsi.

    Jätä vastaus

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lähetä tämä ystävälle