Mikä on sivu WordPressissä ja kuinka sivuja luodaan?

Artem Minaev
Päivitetty: 4
8 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
Mikä on sivu WordPressissä ja kuinka sivuja luodaan?

WordPress-sivut ovat vakiomuotoinen sisäänrakennettu postaustyyppi, jonka avulla voit julkaista sisältöä sivustollesi WordPress blogi. Sivujen käyttö ei kuitenkaan ollut aiemmin vaihtoehto, ennen kuin WordPress julkaisi version 1.5 vuonna 2005. Sitä ennen WordPress toimi ensisijaisesti blogityökaluna, jonka avulla käyttäjät voivat vain kirjoittaa ja julkaista viestejä. Lopulta käyttäjät kehittivät tarpeen erilaisille viestityypeille, joiden avulla he voisivat erottaa dynaamiset blogiviestit staattisista sivuista, jotka muuttuvat harvoin.

Viestit ja sivut näyttävät samanlaisilta, mutta ne ovat täysin erilaisia. WordPress-sivut ovat ajattomia kokonaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat rakentaa staattisia verkkosivustosivuja, joita ei ole listattu blogiarkistoon. Toisin kuin blogikirjoituksissa, sivuille ei voi määrittää luokkia tai tunnisteita.

Mitä sivut ovat WordPressissä?

Kuten viestit, WordPress-sivut ovat toinen viestityyppi, joka on valmiiksi rakennettu WordPressiin.

Yleensä lisäämme sivuille sisältöä, jota ei tarvitse usein päivittää. Sivut edustavat staattisen tyyppistä sisältöä, kuten "Tietoja meistä" -sivu, "TOC:t", "Ota yhteyttä" ja "Kirjoita meille".

Viestit vs. sivut

Sivut ja viestiä näyttää identtisiltä. Mutta jos katsot tarkasti, huomaat, että niitä käytetään eri tavalla. Oletuksena et voi järjestää WordPress-sivuja käyttämällä tunnisteita tai luokkia, kuten viesteissä.

Sivut ovat hyödyllisiä staattisen sisällön julkaisemiseen, joka ei vaadi sosiaalisen median jakamispainikkeita. Sinun ei esimerkiksi yleensä tarvitse jakaa oikeudellista vastuuvapauslausekettasi sosiaalisen median alustoilla. Toinen ero viestien ja sivujen välillä on, että käyttäjät eivät voi oletusarvoisesti kommentoida sivuja. Voit kuitenkin ottaa tämän ominaisuuden käyttöön, ja käsittelemme sitä myöhemmin tässä artikkelissa.

Sivut voidaan järjestää hierarkkiseen järjestykseen. Voit esimerkiksi luoda alasivuja (alasivuja) sivun (yläsivun) alle. Et kuitenkaan voi järjestää viestejä hierarkkisessa järjestyksessä.

Ennen kuin opit käyttämään WordPress-sivuja, tutustutaan ensin WordPress-sivujen luomiseen.

Uuden sivun lisääminen WordPressiin

Sivujen luominen WordPressissä on yksinkertainen ja nopea prosessi. Jos aiot julkaista sivustollasi pitkäikäisiä tietoja, mutta et tiedä, missä sisältö julkaistaan, tämä ratkaisee ongelmasi.

Tässä artikkelissa opit luomaan sivuja, joilla voit ladata sisältöä, jota ei tarvitse päivittää säännöllisesti, ja kuinka käyttää WordPress-sivuja. Tässä on vaiheittainen täydellinen opas WordPress-sivujen luomiseen.

Kuinka luoda uusi sivu WordPressissä

WordPress-sivujen luominen on lähes sama asia kuin viestien luominen. Kuitenkin, kun luot viestiä, WordPress antaa sinun valita luokkia ja tunnisteita, kun taas sivut eivät. Voit järjestää sivuja uudelleen tilausnumerolla, mutta viesteissä ei ole tällaista vaihtoehtoa.

Noudata näitä ohjeita luodaksesi WordPress-sivun:

  • Voit luoda WordPress-sivun kirjautumalla sisään kojelaudan hallinta-alue käyttämällä kirjautumistietojasi (käyttäjätunnus ja salasana).
  • Vie osoitin ""sivut” -valikkokohta navigointivalikossa, joka sijaitsee Dashboardin vasemmalla puolella. Klikkaus "Lisää uusi".
Napsauta Sivut-valikkokohtaa
  • Tämän jälkeen sinut ohjataan WordPress-sivueditoriin. Jos käytät päivitettyä WordPress-versiota (WordPress 5.0 tai uudempi), näet Block/Gutenberg-editorin.
WordPress Block tai Gutenberg-editori
  • Jos kuitenkin käytät WordPressin vanhempaa versiota (WordPress 4.9 tai vanhempi) tai laajennusta, jonka avulla voit käyttää vanhaa klassista editoria, näet sen.
Klassinen WordPress-editori

Lisää otsikko WordPress-sivuille

Block/Gutenberg-editorissa sivusi keskellä on suuri valkoinen kenttä, jossa lukee "Lisää otsikko”. Aseta sivullesi selkeä otsikko täällä, kuten Tietoja meistä, Kirjoita meille tai Tietosuojakäytäntö.

Lisää otsikko Gutenberg-editorissa

Jos käytät klassista editoria, löydät "Lisää uusi sivu" yläreunassa, jonka jälkeen "Kirjoita otsikko tähän”tekstiä. Kirjoita sivusi otsikko tähän otsikkokenttään.

Lisää otsikko klassisessa editorissa

Sisällön luominen WordPress-sivuille

Otsikon lisäämisen jälkeen seuraava osa on sisällön luominen sivulle. Näin voit tehdä sen sekä klassisessa editorissa että Block/Gutenberg-editorissa.

Luo sisältöä perinteisellä editorilla

Aloita tekstin kirjoittaminen perinteisen editorin tekstialueelle. Voit muuttaa kirjoittamasi tekstin tyyppiä. Oletuksena se on asetettu kappaletyypiksi. Muuta tekstityyppiä napsauttamalla pudotusnuolta (katso alla oleva kuva), jolloin näet erilaisia ​​tekstityyppejä, kuten otsikot (H1-H6). Valitse haluamasi tyyppi.

Muuta tekstityyppiä

Tämän avattavan valikon vierestä löydät työkalupalkin tekstin muotoilua varten. Täällä voit muuttaa tekstin tyyliä (lihavoitu tai kursivoitu), lisätä luettelon (numeroitu tai luettelomerkit), lisätä lainauksen, tasata tekstiä (vasemmalle, oikealle ja keskelle), lisätä linkin ja lue lisää -tunnisteen.

Työkalupalkki tekstin muotoiluun

Napsauta muotoilutyökalupalkin viimeistä kuvaketta muuttaaksesi tekstin väriä, kumotaksesi edellisen toiminnon ja muita vaihtoehtoja.

Vaihda muotoilutyökalupalkki

Klikkaa "Lisää media” -painiketta lisätäksesi ääntä, kuvia tai videoita WordPress-sivullesi. Kun käyttäjä napsauttaa Lisää mediaa, uusi ikkuna tulee näkyviin. Voit valita tiedostoja olemassa olevasta mediakirjastostasi.

Lisätään mediatiedostoa.gif

Voit myös ladata tiedostoja tietokoneeltasi suoraan "Lataa tiedostoja”-osio. Voit vetää ja pudottaa tiedostoja tietokoneeltasi tai ladata tiedostoja käyttämällä "Valitse Tiedostot"-Painiketta.

Lataa mediatiedostoja tietokoneelta

"Tietoja minusta" -sivun luominen perinteisellä editorilla

Luo sisältöä Block/Gutenberg-editorilla

Gutenberg-editori toimii kuin sivunrakennuslaajennus. Tästä syystä mediarikkaiden sivujen lisääminen on erittäin kätevää WordPress-sivueditorissa. Kuten nimestä voi päätellä, tämä editori käyttää "Blocks"-toimintoa sivujen luomiseen.

Saatat ihmetellä, mitä ovat lohkot? Lohko on mikä tahansa sisältöelementti, jota käytät editorissa sivun sisällön luomiseen.

Tämän editorin avulla voit nopeasti rakentaa monimutkaisia ​​asetteluja WordPressissä ilman rakentajaa tai koodausta.

Klikkaa "+” -kuvaketta nähdäksesi sisällön luomiseen käytettävissä olevat lohkot.

Käytä lohkoja Gutenberg editor.gif:ssä

Tässä ovat eniten käytetyt lohkot, joita voit käyttää sisällön luomiseen WordPress-sivuille Gutenberg-editorissa.

  1. Kohta – tämä lohko on asetettu oletuslohkotyypiksi sisällön luomiseksi editorille.
  2. Kuva – kuvalohko auttaa lisäämään kuvia sivulle kolmella tavalla, eli lataamalla, mediakirjastolla tai lisäämällä kuvia URL-osoitteen avulla.
  3. Otsikko – Tiedoilla on keskeinen rooli hakukoneoptimoinnissa. Ne myös auttavat käyttäjiä järjestämään sisältöä niin, että vierailijat ymmärtävät helposti sisältösi rakenteen.
  4. Galleria - gallerialohkojen avulla voit näyttää useita kuvia rikkaassa galleriamuodossa.
  5. Lista – sinulla on kaksi vaihtoehtoa luettelolohkojen kanssa. Voit lisätä joko luettelomerkityn tai numeroidun luettelon.
  6. Voitto – Tämä lohko korostaa lainattua tekstiä visuaalisesti.
  7. Audio- – Äänilohkon avulla voit lisätä upotetun äänen WordPress-sivulle.
  8. Peite – Tämän lohkon avulla voit ladata kuvan tai videon tekstipeittokuvalla. Se toimii hyvin otsikoissa! Voit joko lisätä kuvan olemassa olevasta mediakirjastostasi tai ladata sen järjestelmästäsi.
  9. filee – tällä lohkolla voit lisätä linkin ladattavaan pdf-tiedostoon.
  10. Video – Video Blockin avulla voit lisätä upotetun videon olemassa olevasta mediakirjastosta tai ladata uuden järjestelmästäsi.

Klassisen editorin käyttö

  • Kun luot/muokkaat sivua perinteisessä editorissa, näet klassisen muokkausohjelman oikealla puolella esittelykuvavaihtoehdon editorin alaosassa.
Suositeltu kuvavaihtoehto klassisessa editorissa
  • Napsauta nuolta ja valitse "Aseta esillä oleva kuva”. Edessäsi tulee uusi ikkuna.
  • Valitse olemassa oleva kuva kirjastosta tai napsauta Lataa. Sitten voit joko vetää ja pudottaa tiedostoja tähän tai ladata esitellyn kuvan suoraan järjestelmästäsi/tietokoneestasi napsauttamalla Valitse.
  • Älä unohda lisätä vaihtoehtoista tekstiä, joka voi auttaa sinua hakukoneoptimoinnissa.
  • Kun olet valinnut kuvan, napsauta "Aseta esillä oleva kuva".
Aseta suositeltu kuva klassiseen editoriin

Gutenberg-editorilla

  • Kun luot/muokkaat sivua Gutenberg-editorissa, näet välilehden nimeltä "Esitelty kuva".
  • Valitse "Aseta esillä oleva kuva" napsauttamalla avattavan valikon nuolta. (Suositeltu kuvavaihtoehto sisään Gutenberg toimittaja)
  • Valitse sitten kuva suoraan mediakirjastosta tai lataa kuva järjestelmästäsi.
  • Kun olet valinnut kuvan, napsauta "Aseta esillä oleva kuva” -painiketta, joka sijaitsee ikkunan oikeassa alakulmassa.
Aseta esittelykuva Gutenberg-editoriin

WordPress-sivujen järjestäminen (vanhempi/lapsisuhde)

Kuten olemme jo maininneet, WordPress-sivuja ei voida luokitella luokkien tai tunnisteiden avulla. Entä jos sinulla on samantyyppisiä sivuja ja haluat järjestää ne?

Vastaus tähän ongelmaan on, että WordPress antaa sinun järjestää samanlaisia ​​sivuja käyttämällä Pääsivu ja Alasivu (alasivu) järjestely. Alasivujen (alasivujen) avulla voit helposti ylläpitää WordPress-sivujen hierarkiaa. Itse asiassa voit rakentaa niin monta alasivua yhden pääsivun (yläsivun) alle kuin haluat.

Seuraa alla olevia vaiheittaisia ​​ohjeitamme saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka voit luoda ja hallita vanhempien ja lapsien sivuja WordPress-verkkosivustolla. Pääsivu voi olla mikä tahansa vakiosivu, jonka olet jo luonut.

Alasivun luominen perinteisessä editorissa

Kun luot/muokkaat sivua, etsi "Sivun määritteet”-osio ikkunan oikealla puolella. Sieltä löydät avattavan valikon "Vanhempi". Napsauta sitä valitaksesi sivu, jonka haluat asettaa pääsivuksi parhaillaan muokkaamasi sivulle.

Luo alisivu perinteisessä editorissa

Kun olet asettanut pääsivun, napsauta "julkaista” -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Alasivun luominen Gutenberg-editorissa

Kun lisäät/muokkaat sivua Gutenberg-editorissa, valitse "Asiakirja-osiosta, etsi välilehti, jonka nimi on "Sivun määritteet". Sieltä löydät avattavan valikon "Pääsivu". Valitse avattavasta valikosta sivu, jonka haluat asettaa nykyisen sivun pääsivuksi.

Luo alisivu Gutenberg-editorissa

Kuinka valita eri malleja sivuille WordPressissä

Haluatko vaihtaa WordPress-sivuston sivumalleja? Ensimmäinen vaihe on käyttää kojelaudan järjestelmänvalvoja-aluetta uuden sivun luomiseksi tai olemassa olevan sivun muokkaamiseksi.

Muuta sivumallia perinteisessä editorissa

Kun käytät klassista editoria, vieritä alas kohtaan "Sivun määritteet" -osio ikkunan oikealla puolella ja etsi avattava valikko "Sapluuna”. Napsauta sitä valitaksesi malli, jota haluat käyttää sivullasi.

Muuta sivumallia perinteisessä editorissa

Vaihda sivumalli Gutenberg-editorissa

Gutenberg-editorissa sivumallin vaihtamismahdollisuus on myös kohdassa "Sivun määritteet"-osio, joka löytyy "Asiakirja"-osiosta.

Vaihda sivumalli Gutenberg-editorissa

Huomaa, että jokaisella WordPress-teemalla ei ole saatavilla useita malleja sivuille. Sivumallin vaihtamismahdollisuus ei ole käytettävissä, jos sivuille on vain yksi malli.

WordPress-sivujen uudelleenjärjestäminen

Tiesitkö, että WordPressin avulla voit järjestellä sivuja uudelleen tehokkaasti?

Oletuksena WordPressin sivut järjestetään aakkosjärjestyksessä. Mutta entä jos haluat järjestää sivut uudelleen ja muuttaa, mikä sivu tulee ensin? Voit järjestellä WordPress-sivuja uudelleen antamalla numeroita.

Kuinka järjestää WordPress-sivuja uudelleen

  1. Siirry "Muokkaa sivuja”Sivu.
  2. Vie osoitin sivun päälle ja napsauta sitten "Nopea Edit".
  3. Voit muuttaa sivujen järjestystä numeroimalla ne. Käytä numeroa 1 ensimmäiselle sivulle, 2 toiselle sivulle ja niin edelleen. Voit jopa käyttää negatiivisia lukuja, kuten -1 tai -2 jne.
Järjestä WordPress pages.gif uudelleen

Voit myös järjestellä WordPress-sivuja uudelleen ilmaisen laajennuksen asentaminen kuten Yksinkertainen sivujärjestys:

  1. Mene Plugins -> Lisää uusi.
  2. Hae "Yksinkertainen sivujärjestys".
  3. Asenna ja aktivoi laajennus.
  4. avoin Sivut -> Kaikki sivut.
  5. Napsauta siirrettävää sivua ja pidä hiiren painike painettuna.
  6. Siirrä sivua ylös ja alas, kunnes pääset haluttuun paikkaan.
  7. Vapauta hiiren painike pudottaaksesi sivun uuteen paikkaan.
Järjestä WordPress-sivut uudelleen plugin.gif:n avulla

Kommenttien ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä yksittäisillä sivuilla

Ota kommentit käyttöön/poista käytöstä Gutenberg-editorissa

  1. Kun olet WordPress Dashboard -alueella, siirrä osoitin "sivut" -valikkokohtaa kojelaudan vasemmalla puolella ja napsauta "Kaikki sivut".
  2. Vie osoitin sivulle, jonka kommentit haluat ottaa käyttöön/poistaa käytöstä. Klikkaa "muokata” -vaihtoehto sivun otsikon alla. (Nopea Edit Käyttäjät voivat myös ottaa kommentit käyttöön tai poistaa ne käytöstä).
  3. Napsauta nytKeskustelu-välilehti” Gutenberg-editorin oikealla puolella.
  4. Tarkista tai poista valinta "Salli kommentit"
    • Tarkistettu: Ottaa kommentit käyttöön.
    • Valitsematon: Poistaa kommentit käytöstä.
Ota kommentit käyttöön tai poista ne käytöstä Gutenberg-editorissa

Ota kommentit käyttöön/poista käytöstä perinteisessä editorissa

  1. Kun luot/muokkaat klassista muokkaussivua, vieritä alas kohtaan "Keskustelu"-osiosta.
  2. "Keskustelu"-osio, valitse tai poista valinta"Salli kommentit"
    • Tarkistettu: Ottaa kommentit käyttöön.
    • Valitsematon: Poistaa kommentit käytöstä.
Ota kommentit käyttöön tai poista ne käytöstä perinteisessä editorissa

Huomautus: Muista, että tämä asetus toimii tuleville kommenteille. Se ei auta poistamaan tai poistamaan olemassa olevia kommentteja WordPress-sivuilla.

Kuinka julkaista WordPress-sivusi

Kun olet lisännyt kaiken sisällön ja asettanut esittelykuvan sivullesi, on aika julkaista sivusi. Sivun julkaiseminen WordPressissä on todella helppoa.

Julkaise WordPress-sivu perinteisessä editorissa

Jos haluat julkaista sivun käyttämällä klassista editoria, napsauta sinistä "julkaista” ikkunan oikealla puolella.

Julkaise WordPress-sivu perinteisessä editorissa

Kun olet napsauttanutjulkaista” -painiketta, sivusi julkaistaan ​​välittömästi.

Julkaise WordPress-sivu Gutenberg-editorissa

Jos haluat julkaista sivun käyttämällä Gutenberg-editoria, napsauta sinistä "julkaista” -painiketta oikeassa yläpalkissa.

Julkaise WordPress-sivu Gutenberg-editorissa

Kun olet napsauttanutjulkaista” -painiketta, sivusi julkaistaan ​​välittömästi.

Huomautus: Jos et halua julkaista sivua heti, voit tallentaa sivun luonnoksena ja julkaista sen myöhemmin. Voit myös ajoittaa WordPress-sivujen julkaisun.

Bonus: Luokkien ja tunnisteiden lisääminen WordPress-sivuille

Oletusarvoisesti WordPress ei salli luokkien tai tunnisteiden lisäämistä sivuille, koska tämä ominaisuus on rajoitettu WordPress-julkaisuihin.

Voit kuitenkin lisätä tunnisteita ja luokkia käyttämällä "Luo ja määritä luokkia sivuille" kytkeä.

Asenna ja aktivoi Luo ja määritä luokkia sivuille -laajennus. Luo nyt uusi sivu tai muokkaa jo luotua sivua. Näet nyt sivuillesi saatavilla olevat viestiluokat ja tunnisteet. Se on yksinkertaista!

Lisää luokkia ja tunnisteita WordPress-sivuille

Yhteenveto

Muista, että viestien ja sivujen luominen on erilaista, joten jos haluat määrittää blogiisi luokkia ja tunnisteita, viestien luominen on täydellinen valinta sinulle. Mutta jos aiot myös lisätä sisältöä, jota on käytettävä nopeasti ja joka ei vaadi usein päivityksiä, valitse WordPress-sivut.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä tämä ystävälle