Verkkokaupan tilastot, tosiasiat ja trendit 2023

Ogi Djuraskovic
Päivitetty: 19
8 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
Verkkokaupan tilastot, tosiasiat ja trendit 2023

Verkkokaupan tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta vuosilta 2019–2021 kerättyjen tilastojen perusteella. On selvää, että yhä useammat ihmiset ostavat tuotteita ja palveluita verkosta. Siksi monet yritykset, suuryritykset ja pienet yritykset kohdistavat nyt lisäponnistuksia omiin tarkoituksiinsa Verkkokaupat.

Nykyinen pandemiatilanne on kannustaa yrityksiä siirtymään täysin digitaaliseen käyttöön nopeammin kuin koskaan ennen. Arvioiden mukaan yritykset siirtyvät kokonaan verkkokauppoihin seuraavan 20 vuoden aikana. Älä vain ota sanaamme! Katso alla olevat tilastot ja katso, mitä tarkoitamme. Sähköinen kaupankäynti on tulevaisuutta.

Mielenkiintoisia verkkokaupan tilastoja

  • Vuoteen mennessä 2040, sen on arvioitu olevan 95% kaikista ostoksista tulee verkkokaupan kautta.
  • Sähköinen kaupankäyntiala on kasvaa 23% verrattuna edelliseen vuoteen, mutta 46 prosentilla amerikkalaisista pienyrityksistä ei edelleenkään ole verkkosivustoa.
  • 93.5% maailmanlaajuisista internetin käyttäjistä ostettuja tuotteita verkosta.
  • Segmentoidut kampanjat sähköpostitilaajille edistävät a 760% liikevaihdon kasvu.
  • Verkkokaupoissa, joissa on sosiaalinen media läsnäolo, on keskimäärin 32% enemmän myyntiä kuin ne, jotka eivät.
  • 74% kuluttajista luottaa heidän sosiaalisiin verkostoihinsa ostopäätösten tekemisessä.
  • 40 % kaikista verkkokaupoista lomakauden aikana tehdyt tehdään älypuhelimilla.

Sähköisen kaupankäynnin alustojen ja verkkosivustojen tilastot

Kun yhdistämme kaikkien verkkokauppaalustojen tuotot ja suosituimmat verkkokauppasivustot, voimme nähdä, että luvut nousevat muutamaan miljardiin dollariin vuodessa. Amazonilla on merkittävin markkinaosuus, jota seuraavat muut verkkokauppasivustot, kuten eBay, Walmart ja Craigslist.

Tässä on muutamia mielenkiintoisia tilastoja siitä, miltä verkkokauppamarkkinat näyttävät tällä hetkellä.

1. Suosituimmat verkkokauppasivustot Yhdysvalloissa 2020 (liikennemäärien perusteella).

Kukaan ei ole yllättynyt siitä tosiasiasta Amazon vierailee kuukausittain eniten, koska se on yksi maailman suurimmista yrityksistä. Sillä on enemmän kävijöitä kuin seuraavilla kolmella verkkosivustolla yhteensä.

  • Amazon – Arvioitu liikenne 2.5 miljardia kuukausittaista kävijää;
  • eBay – 940 miljoonan kuukausittaisen kävijän arvioitu liikenne;
  • Walmart – Arvioitu liikenne on 450 miljoonaa kuukausittaista kävijää;
  • Craigslist – Arvioitu liikenne 420 miljoonaa kuukausittaista kävijää; ja
  • Etsy – Arvioitu liikenne on 352 miljoonaa kuukausittaista kävijää.
Suosituimmat verkkokauppasivustot Yhdysvalloissa

(Lähde: SimilarWeb)

2. 26 % Internetin verkkokaupoista käyttää WooCommerce-verkkokaupan teknologiaratkaisuja.

Tilastojen mukaan WooCommerce on luotetuin verkkokauppaalusta, jolla on 26 % koko markkinoista. Shopify on toinen kanssa 17%, Kun taas Wix Kauppojen markkinaosuus on 13 prosenttia.

Suosituimmat verkkokauppasivustojen käyttämät verkkokaupan alustat

(Lähde: Rakennettu tilastojen avulla)

Yleiset verkkokaupan tilastot

Termi sähköinen kaupankäynti sisältää kaikki tuotteiden ja palveluiden ostot verkossa. Kuten enemmän ja Yhä useammat yritykset siirtyvät digitaalisiin alustoihin, verkkomyynti kasvaa tasaisesti joka vuosi. Sähköisen kaupankäynnin markkinoiden odotetaan tuottavan yli 4.5 biljoonaa dollaria vuonna 2021, ja nämä luvut jatkavat kasvuaan tulevaisuudessa. Tarkista nämä tilastot ja katso itse:

3. Yleisin syy, miksi ihmiset tekevät ostoksia verkossa, on se, että he voivat ostaa kaikkina vuorokauden aikoina.

Verkkokauppa on paljon kätevämpää, koska ostajien ei tarvitse lähteä mukavasti kotoaan. Vielä parempi, he voivat ostaa mitä haluavat. riippumatta siitä, mikä aika päivästä on.

(Lähde: KPMG)

4. 93.5 % maailmanlaajuisista Internetin käyttäjistä on ostanut tuotteita verkosta.

Noin 60 prosentilla maailman ihmisistä on Internet-yhteys, ja vähintään yhdeksän kymmenestä on tehnyt ostoksia verkossa. Muskin Starlink-projekti tulee varmasti lisäämään näitä lukuja huomattavasti, kun se julkaistaan.

Kuinka moni Internetin käyttäjä ostaa tuotteita verkosta

(Lähde: OptinMonster)

5. 61 % yhdysvaltalaisista verkkokuluttajista on tehnyt ostoksen blogin suositusten perusteella.

- blogien tärkeys on tulossa selvemmäksi, kun blogia pitävät yritykset näkevät myynnin kasvun. Blogit tarjoavat täydellisen tavan tiedottaa asiakkaille tuotteista ja palveluista, mikä helpottaa heidän ostosten tekemistä kanssasi.

(Lähde: Sisältö Markkinointi-instituutti)

6. 59 % Millennialeista siirtyy Amazonille ensimmäisenä verkko-ostoksia tehdessään, joten jättimäinen verkkokauppa tekee yhden suurimmista kilpailijoistasi.

Verkkokaupan säännöt muuttuvat sukupolvien myötä. Useimmat vuosina 1981–1996 syntyneet ihmiset käyvät Amazonissa saadakseen lisätietoja tuotteesta ennen ostoksen tekemistä.

(Lähde: Inviqa)

7. Vuoteen 2040 mennessä on arvioitu, että 95 % kaikista ostoksista tehdään verkkokaupan kautta.

Nasdaqin mukaan tavasta, jolla ostamme tuotteita tänään, tulee menneisyyttä vuoteen 2040 mennessä. Heidän ennusteidensa mukaan lähes kaikki ostokset tehdään verkossa 20 vuoden kuluttua.

(Lähde: Nasdaq)

8. 46 prosentilla amerikkalaisista pienyrityksistä ei vieläkään ole verkkosivustoa.

Sähköisen kaupankäynnin tarve kasvaa nopeasti suuren väestön keskuudessa, mutta lähes puolella yhdysvaltalaisista yrityksistä ei ole verkkokauppa. Sen on muututtava pian.

Onko kaikilla pienillä yrityksillä verkkosivut?

(Lähde: BigCommerce)

9. Tilastot vähittäiskaupan sähköisestä kaupankäynnistä maailmanlaajuisesti osoittavat, että yli kolmasosa käyttäjistä ostaa tuotteen tai palvelun viiden päivän kuluessa Google-haun tekemisestä.

Monet käyttäjät kääntyvät Googlen puoleen saadakseen lisätietoja tuotteesta tai palvelusta. Yksi kolmesta niin tekevästä käyttäjästä päättää tehdä ostoksen viiden päivän kuluessa.

(Lähde: sana Stream)

Sähköposti Verkkokaupan tilastot

Verrattuna muihin markkinointikampanjoihin sähköpostilla on korkein ROI. Se on tärkeä työkalu kasvattaessasi online-liiketoiminnan. Sähköpostikampanjat luovat liidejä ja antavat sinun luoda vahvemmat siteet asiakkaisiin. Näillä kampanjoilla on merkittävä rooli myynnin luomisessa. Tässä on joitain tilastoja, jotka näyttävät lisätietoja.

10. 61 % kuluttajista haluaa, että brändit ottavat heihin yhteyttä sähköpostitse.

Jokaisella on sähköpostiosoite näinä päivinä. Sähköposti on digitaalinen versio tavallisista sähköpostipalveluista, ja se on täydellinen tapa levittää sanaa uusista tuotteista ja palveluista. Ilmoitamalla asiakkaillesi sähköpostitse, näet merkittävästi tulojasi.

Miten brändien tulisi ottaa yhteyttä kuluttajiin

(Lähde: Statista)

11. Sähköpostimarkkinointi tuottaa 44 dollaria jokaista käytettyä dollaria kohden ja sijoitetun pääoman tuottoprosentti on 1.

Sähköpostikampanjat ovat yleensä edullisempia kuin muut markkinointikampanjat. Oikea sähköpostikampanja voi palauttaa sijoituksesi nopeasti ja parantaa verkkosivustosi sijoitetun pääoman tuottoprosenttia nopeammin kuin mikään muu menetelmä.

(Lähde: Kampanjan Monitor)

12. 58 % Yhdysvaltain 1,000 suurimmasta verkkokauppiasta lähettää tervetuloviestejä.

Tervetuloviestit ovat olennainen rooli terveiden asiakassuhteiden luomisessa. Jokin niinkin yksinkertainen kuin tervetulosähköposti vahvistaa sidettä asiakkaisiin, ja useimmat menestyneet verkkokauppiaat käyttävät tätä menetelmää myynnin parantamiseen.

(Lähde: digitalcommerce360.com)

13. 60 % kuluttajista sanoo tehneensä ostoksen saamansa sähköpostimarkkinointiviestin seurauksena.

- oikeat sähköpostimarkkinointikampanjat on suunniteltu saamaan ihmiset kiinnostumaan tuotteesta tai palvelusta. Jos kaikki tehdään oikein, ihmiset haluavat nähdä enemmän tuotteesta tai palvelusta, mikä johtaa enemmän myyntiin.

Mikä saa ihmiset ostamaan verkosta

(Lähde: OptinMonster)

14. Segmentoidut kampanjat sähköpostitilaajille lisäävät tuloja 760 %.

Segmentointi on kriittinen tekijä online-menestyksen kannalta, koska se mahdollistaa yritysten sen ryhmän asiakkaita ostohistorian, selaustoiminnan ja muiden tietojen perusteella. Tämän ansiosta yritykset voivat räätälöidä jokaisen sähköpostin tietyille ryhmille, mikä johtaa korkeampaan sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin.

(Lähde: Kampanjan Monitor)

15. Tapahtumasähköpostit saavat 8 kertaa enemmän avauksia ja klikkauksia kuin mikään muu sähköpostikampanja ja ansaitsevat kuusi kertaa enemmän rahaa.

Kun lähestyt asiakkaitasi henkilökohtaisilla sähköpostiviesteillä, he tuntevat, että välität heistä todella ja haluat vilpittömästi parantaa heidän elämänlaatuaan. Tämä lähestymistapa on menestynein asiakkaiden sitouttamisessa.

(Lähde: Experian)

16. Sähköpostimarkkinoinnin osuus liikenteestä on 20 % sähköisen kaupankäynnin myynnistä.

Yksi viidestä sähköisen kaupankäynnin myynnistä johtuu hyvin sijoitetuista sähköpostimarkkinointikampanjoista. Oikeita tietoja sisältävät henkilökohtaiset sähköpostit voivat ohjata lisää liikennettä verkkosivustollesi, mikä lisää myyntiä ja lisää tuloja.

(Lähde: Wolfgang Digital)

Sosiaalisen median verkkokaupan tilastot

Menestyneet verkkoyritykset käyttävät kaiken voitavansa lisätäkseen myyntiä ja sosiaalisen median markkinointia hyödyntäen kampanjat ovat yksi parhaista tavoista tehdä se. Sosiaaliset verkostot tarjoavat ainutlaatuisen paikan, jossa voit saavuttaa yrityksesi kasvattamiseen tarvitsemasi sosiaalisen uskottavuuden. Alla olevat tilastot todistavat tämän käytännössä.

17. Verkkokaupoissa, joissa on sosiaalista mediaa, on keskimäärin 32 % enemmän myyntiä kuin niillä, joilla ei ole.

Verkkokaupat, jotka investoivat sosiaalisen median sivuihin ja rakentavat vahvaa läsnäoloa suosituimmilla alustoilla, kuten Instagram, Facebook, Twitter ja YouTube voivat lisätä myyntiään jopa 32 % verrattuna sivustoihin, jotka eivät panosta sosiaalisen median markkinointiin.

(Lähde: BigCommerce)

18. Keskimääräinen verkkokauppasivusto julkaisee Facebook-sivullaan 4.55 viestiä viikossa.

verkkokauppasivustot, jotka käyttävät Facebook sosiaalisen median markkinointikampanjoissa julkaistaan ​​4–5 viestiä viikossa. Johdonmukaisuus on tärkeää, jos haluat rakentaa vahvan asiakassuhteen ja parantaa myyntiä.

(Lähde: BigCommerce)

19. 74 % kuluttajista luottaa sosiaalisiin verkostoihinsa ostopäätösten tekemisessä.

Sosiaaliset verkostot tarjoavat ihmisille täydellisen paikan oppia lisää tuotteesta tai palvelusta. Muiden ihmisten kokemusten ja arvostelujen lukeminen voi auttaa asiakkaita tekemään oikean päätöksen ja mahdollisesti tekemään ostoksen.

Mihin kuluttajat luottavat ostopäätöksiä tehdessään

(Lähde: ODM Group)

20. 85 % tilauksista sosiaalisen median sivustoilta tulee Facebookista.

Shopify on toiseksi menestynein verkkokauppaalusta, ja suurin osa heidän sosiaalisen median tilauksista tulee Facebookin kautta. Tämä sosiaalinen verkosto on ylivoimaisesti vaikutusvaltaisin myynnin lisäämisessä.

(Lähde: Shopify)

21. 75 % Instagram-käyttäjistä on ryhtynyt toimiin, kuten vierailemaan verkkosivustolla, katsottuaan Instagram-mainosviestin.

Instagram on ensisijaisesti visuaalinen sosiaalinen verkosto, joka keskittyy kuvien ja valokuvien julkaisemiseen. Vuosien saatossa se on muuttunut käteväksi työkaluksi yrityksille, jotka haluavat lisätä liikennettä ja kasvattaa myyntiä. Se tekee hienoa työtä käyttäjien uudelleenohjauksessa yritysten verkkosivustoille.

(Lähde: Paikallista)

22. Instagramista ohjaamien asiakkaiden tilauksen keskiarvo on 65.00 dollaria, jota seuraa Facebook (55 dollaria), Twitter (46 dollaria) ja YouTube (38 dollaria).

Vaikka Facebook tekee ihmeitä tilausten saamisessa, Instagramilla on korkeampi tilausarvo. Keskimääräinen tilaus on 10 dollaria korkeampi Instagramissa kuin Facebookissa ja muissa sosiaalisissa verkostoissa.

Mitkä kanavat tuovat eniten maksavia asiakkaita

(Lähde: Cmswire)

Mobiiliverkkokaupan tilastot

Mobiililaitteiden optimointi on yksi kriittisimmistä tekijöistä mille tahansa verkkokauppasivustolle. Kaikilla on nykyään älypuhelin, joten mobiilisivustojen optimointiin kannattaa panostaa, sillä sieltä löydät eniten asiakkaita. Tässä on muutamia tilastoja, jotka voivat tukea tätä.

23. 82 % yhdysvaltalaisista Internetin käyttäjistä on käyttänyt mobiililaitetta tehdäkseen ostoksia verkossa.

Luonnollisesti, koska kaikilla on älypuhelin, mobiiliostosten määrä kasvaa joka vuosi. Neljä viidestä Internetiä käyttävästä ihmisestä Yhdysvalloissa on tehnyt vähintään yhden verkko-ostoksen älypuhelimellasi.

Käyttävätkö ihmiset matkapuhelimia tehdäkseen ostoksia verkossa?

(Lähde: Statista)

24. Kaikista joulun aikana tehdyistä verkko-ostoksista 40 % tehdään älypuhelimilla.

Useimmat meistä kävivät henkilökohtaisesti ostoksilla lomakauden aikana, mutta asiat ovat muuttuneet viime vuosina. Yli 40 % kaikista jouluostoksista tehdään nyt mobiililaitteilla, koska se on paljon kätevämpää.

(Lähde: OuterBox)

25. 53 % älypuhelinten ja tablettien omistajista ostaa yrityskohtaisia ​​sovelluksia.

Suurimmat ja menestyneimmät yritykset, kuten Amazon, eBay, Walmart jne., tarjoavat ilmaisen älypuhelinsovelluksen, joka on suunniteltu yksinkertaistamaan verkkokauppakokemusta.

(Lähde: Smart Insights)

26. Verkkokaupan myynti sekä Black Fridayna että Cyber ​​Mondayna vuonna 2018 oli yli 2 miljardia dollaria, mikä rikkoi edellisenä vuonna asetetun ennätyksen.

Black Friday -mobiiliverkkokauppojen tuottama myynti kasvaa joka vuosi. Tämä suuntaus todennäköisesti jatkuu, ja se ylittää pian normaalimyynnin.

(Lähde: Käytännöllinen verkkokauppa)

27. Internetin vähittäismyyntiminuuteista 44 % käytettiin mobiililaitteilla, 11 % tableteilla ja 45 % pöytäkoneilla.

Verkkokaupoissa vietetty aika jakautuu tällä hetkellä tasaisesti mobiili- ja työpöytäkäyttäjien välillä. Molemmat vievät jopa 45 % verkkokaupoissa vietettävästä ajasta, kun taas tablettien käyttäjillä vain 11 %.

(Lähde: Readycloud)

Ostoskori verkkokaupan tilastot

Verkkoostoskorilla on paljon tekemistä verkkokaupan kanssa. Se on viimeinen vaihe, jonka asiakkaat käyvät läpi ennen ostoksen tekemistä. Tämä tekee siitä olennaisen vaiheen myyntisuppilossa. Oikealla asetuksella voit minimoida ostoskorin hylkäämisen, joka on yksi suurimmista haasteista online-myyjät.

28. 46.5 % pienistä ja keskisuurista yrityksistä sanoo, että ilmaisen toimituksen tarjoaminen lisää niiden voittoja.

Toimituskulut löytyvät jokaisesta verkkokaupasta. Ei ole yllätys, että asiakkaat tekevät ostoksia mieluummin myymälöistä, jotka tarjoavat ilmaisen toimituksen. Nykyään lähes 50 % yrityksistä tarjoaa ilmaisen toimituksen tuotteilleen kaikkialla maailmassa.

Miksi yritykset tarjoavat ilmaisen toimituksen

(Lähde: MCM)

29. Jos tarvitset tilin luomista, 28 % ihmisistä hylkää kärryt välittömästi.

Ostoskorin hylkääminen on todellinen ongelma, ja monimutkaiset kassaprosessit yleensä aiheuttavat sen. Voit minimoida tämän prosenttiosuuden tekemällä kassalta mahdollisimman nopeaa ja yksinkertaista.

(Lähde: Baymard)

30. Verkkokauppasivustot voivat saada 35 % lisäyksen tulosprosenteissa optimoidun kassasuunnittelun avulla.

Optimoimalla maksuprosessin esimerkiksi ilmaisella toimituksella ja yksinkertaisilla ostoilla, verkkokauppasivustot voivat kasvaa muuntokursseja jopa 35 %. Jokainen yksityiskohta voi tehdä valtavan eron.

(Lähde: Baymard)

31. Keskimääräisen ostoskorin hylkäämisasteen ollessa lähes 70 %, verkkokauppasivustot voivat menettää yhteensä 3 miljardia dollaria vuodessa.

Kaksi kolmesta verkkokauppasivustosta menettää rahaa ostoskorin hylkäämisen vuoksi. Näiden tappioiden arvioidaan olevan noin 2 miljardia dollaria vuodessa maailmanlaajuisesti, mikä osoittaa, kuinka tärkeää on optimoida kassaprosessi.

(Lähde: Häiritsevä mainonta)

32. Mobiililaitteiden ostoskorin hylkäämisaste on kaikista laitteista huonoin, 86 %, seuraavaksi tulevat tabletit (81 %) ja pöytäkoneet/kannettavat (73 %).

Mobiilikäyttäjät hylkäävät eniten kärryjä, mutta tablettien ja tietokoneiden käyttäjät eivät ole paljon jäljessä. Paremman optimoinnin ja yksinkertaisempien kassaprosessien ansiosta näitä lukuja pitäisi vähentää tulevaisuudessa.

(Lähde: Barillianssi)

33. 10 parasta maata, jotka kuluttavat rahaa verkossa (miljardeissa):

  1. Kiina - 672 miljardia dollaria
  2. Yhdysvallat – 340 miljardia dollaria
  3. Iso-Britannia – 99 miljardia dollaria
  4. Japani - 79 miljardia dollaria
  5. Saksa - 73 miljardia dollaria
  6. Ranska - 43 miljardia dollaria
  7. Etelä-Korea - 37 miljardia dollaria
  8. Kanada - 30 miljardia dollaria
  9. Venäjä - 20 miljardia dollaria
  10. Brasilia - 19 miljardia dollaria

Kuten näet, jotkin maat ansaitsevat satoja miljardeja dollareita verkkotuloja. Kiina on tällä hetkellä johtaja 672 miljardilla dollarilla, jota seuraa Yhdysvallat 340 dollarilla ja Iso-Britannia 99 dollarilla. Kaikki muut maat käyttävät alle 100 miljardia dollaria verkkokauppoihin.

Top 10 maata, joissa käytetään eniten rahaa verkossa

(Lähde: Verkkokauppa-kansa)

Yhteenveto

Kaikki yllä olevat tilastot ovat yhtä mieltä yhdestä asiasta – sähköisen kaupankäynnin alustojen tärkeydestä. Maailma on saavuttanut pisteen, jossa useimmat terveet yritykset ovat vahvasti läsnä verkossa. On vain loogista, että sähköisen kaupankäynnin alustat kasvavat vuosi toisensa jälkeen.

Jos haluat edelleen kasvattaa myyntiäsi ja kasvattaa liiketoimintaasi, verkkokauppaan sijoittaminen on lähes varmasti paras sijoitus, jonka voit tehdä. Pian ei enää ole fyysisiä liikkeitä ja kauppoja, joista voit ostaa tuotteita suoraan. Mitä nopeammin teet vaihdon, sitä nopeammin yrityksesi kasvaa.

2 kommenttia "Verkkokaupan tilastot, tosiasiat ja trendit 2023"

  1. Taara Malhotra

    Hyvä artikkeli sähköisen kaupankäynnin tilastoista. Kiitos, että jaoit sen kanssamme.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä tämä ystävälle