WordPress Market Share 2023 (käyttötilastot, tosiasiat ja trendit)

Ogi Djuraskovic
Päivitetty: 4
8 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
WordPress Market Share 2023 (käyttötilastot, tosiasiat ja trendit)

WordPress on yksi suosituimmista suosittuja blogialustoja maailmassa. Se ei ole vain uskomattoman helppokäyttöinen työkalu, vaan se on myös täysin muokattavissa, mikä tarkoittaa, että voit aloita yksinkertainen blogi or rakentaa monimutkainen verkkosivusto keskuudessa. 

WordPress on vakuuttava, mikä on yksi sen monista määrittelevistä piirteistä. Jokainen, joka on koskaan työskennellyt sen kanssa, tietää, että kaikki on mahdollista, jos yrität tarpeeksi kovasti. WordPressin tähtitieteelliset mahdollisuudet eivät ole jääneet huomaamatta, sillä se on ollut useimpien verkkosivustojen päätyökalu melkein sen perustamisesta vuonna 2003 lähtien.

WordPress on kehittynyt jatkuvasti 18 vuoden aikana, ja nykyään sillä on yksi vilkkaimmista verkkosivustojen suunnitteluyhteisöistä. Sillä on täysi tuki verkkoyhteisöltä, se on täysin avoimen lähdekoodin lähde, ja mikä tärkeintä, se on täysin ilmainen. 

Mielenkiintoisia WordPress-tilastoja

  • WordPress pitää sisällään a 42.9% markkinaosuus kaikista Internet-sivustot
  • WordPress pitää sisällään a 65.1% markkinaosuus kaikista CMS-tekniikkaa käyttäville verkkosivustoille.
  • WordPress kasvoi 26.6% viime vuosikymmenen aikana.
  • WordPress.com on ei ole sama nimellä WordPress.org.
  • On ohi 500 uusia WordPress-pohjaisia ​​sivustoja luotu päivittäin.
  • Siellä on noin 27 uutta viestiä sekunnissa WordPress-sivustoilla.
  • WordPress saa yli 148 euroa kuukausittaiset kävijät.
  • WordPress on saatavilla enemmän kuin 70-kielellä..
  • WordPress on vanhempi verkkoympäristö kuin Facebook, Youtube ja Twitter.

Koska tämä on niin tärkeä työkalu, olemme päättäneet käsitellä joitakin sen puolia vuonna 2023. Alla puhumme hieman WordPressin käyttötilastoista, tarjoamme hauskoja faktoja alustasta ja tutkimme joitain kehitystrendejä. Yhdessä tämä maalaa muotokuvan maailman suosituimmasta verkkosivustojen suunnittelualustasta. 

Nopea primer – WordPressin markkinaosuus vuonna 2023

Yksi tärkeimmistä WordPressin määrittävistä mittareista on sen markkinaosuus. Tällä hetkellä WordPress hallitsee markkinoita sekä verkkosivustojen suunnittelutyökaluna että sisällönhallintatyökaluna (CMS). 

Se on hallinnut markkinoita jo jonkin aikaa, ja kun yhä useammat verkkosivustot siirtyvät käyttämään WordPressiä, on vain ajan kysymys, milloin markkinat hajoavat. Hyvä esimerkki tästä olisi verkkoselaimien tapauksessa, missä Google omistaa yli 90 % markkinoiden. 

Samalla kun WordPress-vaihtoehdot ovat saamassa vetoa, kuten Wix, Squarespaceja Shopify, niiden markkinaosuusprosentti ei ole lähelläkään WordPressin markkinaosuutta sekä verkkosivujen suunnittelun että sisällönhallintajärjestelmän markkinoilla.

WordPress sisältää: 

  • 42.9% – markkinaosuus kaikki verkkosivustot internetissä. 
  • 65.1% – markkinaosuus kaikista CMS-tekniikkaa käyttävistä verkkosivustoista. 

Suosituimpien sisällönhallintajärjestelmien käyttötilastot

Sisällönhallintajärjestelmät ovat tekniikka, joka on muuttanut tapaa, jolla verkkosivustot toimivat. Asiat ovat muuttuneet melko paljon alkuajoista, jolloin verkkosivustojen luojien piti käsitellä kaikkea sisältöä itse. 

Nykyään järjestelmänvalvojat ja valvojat voivat ladata, poistaa ja muokata sisältöä verkkosivuillaan helposti ja reaaliajassa sisällönhallintajärjestelmän kautta. Tämä tekee verkkosivuston sisällönhallinnasta paljon nopeampaa, yksinkertaisempaa ja viime kädessä tehokkaampaa. 

Ehkä keskeisin rooli, joka CMS:llä on verkkosivustojen luomisessa, on se, että se tekee kaikesta paljon yksinkertaisempaa. Et tarvitse laajaa koulutusta, kokemusta tai ohjelmointia tehdäksesi muutoksia verkkosivustosi sisältöön. Tarvitset vain perustiedot interaktiivisen graafisen käyttöliittymän käytöstä, ja sisällönhallintajärjestelmä hoitaa loput. 

Alla esittelemme kuusi suosituinta sisällönhallintajärjestelmä- ja verkkosivustotyökalua ja katsomme, missä ne ovat nykyisillä markkinoilla. 

Nimi% markkinaosuus kaikista verkkosivustoista% markkinaosuus kaikista sisällönhallintajärjestelmistä
WordPress42.9%  65.1%
Shopify3.2%5.2%
Joomla2.2%3.5% 
Drupal1.5%2.4%
Squarespace1.5%2.5%
Wix1.5%2.4%

(Lähde: w3tech.com)

Käyttävätkö pienet verkkosivustot ja blogit WordPressiä? 

WordPressin kauneus ei ole yksinkertaisuus, avoimen lähdekoodin käyttöoikeus tai olematon hintalappu. Se, mikä tekee WordPressistä maailman suosituimman verkkosivustojen suunnittelutyökalun ja sisällönhallintajärjestelmän, on sen skaalautuvuus. WordPressiä käyttävät suuret yritykset Internet-myymälässä ja ihmiset, jotka ovat vain kiinnostuneita henkilökohtaisen blogin luomisesta.

WordPress on ensisijainen valinta pienille yrityksille, jotka etsivät yksinkertaista mutta tehokasta sisällönhallintajärjestelmää, yrityksille, jotka etsivät skaalautuvaa työkalua liiketoimintaansa ja kaikkea siltä väliltä. 

CMS:n markkina-aseman raportti

Vaikka WordPress on sivustosuunnittelutyökalumarkkinoiden kärjessä, se hallitsee CMS-markkinat, ja 65.1 % kaikista tällä hetkellä verkossa olevista verkkosivustoista käyttää WordPressiä ensisijaisena ja ainoana sisällönhallintajärjestelmänä.

suosittujen cms:n markkina-asemat

(Lähde: w3techs.com)

Olemme keskustelleet oikean sisällönhallintajärjestelmän tärkeydestä, mutta hyvästä sisällönhallintajärjestelmästä tekee sen tuki, skaalautuvuus ja mukautuvuus – kaikkia näitä WordPress on täydentänyt. Se on suosituin verkkosivujen suunnittelutyökalu, se on suosituin sisällönhallintajärjestelmä, ja se on suosituin vaihtoehto useimmissa maissa. 

Mitä tulee sen markkina-asemaan, se hallitsee kilpailua kanssa:

  • WP:n markkinaosuus 10 35.5 parhaan sivuston joukossa liikenteen perusteella – XNUMX %
  • WP:n markkinaosuus 100 31.9 parhaan sivuston joukossa liikenteen perusteella – XNUMX %
  • WP:n markkinaosuus miljoonan suurimman sivuston joukossa liikenteen perusteella – 1 %

WordPress kasvoi 26.6 % viimeisen vuosikymmenen aikana

Huippuluokan työkalu, kuten WordPress, täyttää markkinoilla olevan tyhjiön ja tekee siitä paljon suositumman. Se ei ole koskaan ollut ainoa saatavilla oleva CMS- tai verkkosivustosuunnittelutyökalu, mutta WordPress on aina ollut yksi markkinoiden yksinkertaisimmin käytettävistä ja skaalautuvista työkaluista, mikä antaa sille etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden.

Se on kasvanut merkittävästi sen perustamisesta vuonna 2003, ja jatkuva yhteisön tuki pitää tämän alustan elinvoimaisena ja kehittyvänä. On vain ajan kysymys, milloin WordPress-markkinoiden ylivalta saavuttaa aivan uusia korkeuksia, ja sen kasvutrendit heijastavat sitä. 

Vain kymmenen vuotta sitten 76.4 % verkkosivustoista ei käyttänyt sisällönhallintajärjestelmää

Tarkastellaanpa numeroita WordPressin kasvun tarkastelussa. WordPress on kasvanut yli 26.6 % viimeisen vuosikymmenen aikana. Vuonna 2011 WordPress omisti vain 13.1 % CMS-markkinoista, mikä saattaa ensi silmäyksellä tuntua vähän pieneltä.

Ensisilmäykset eivät kuitenkaan usein pidä paikkaansa, sillä WordPress oli silloinkin paljon kilpailijoita edellä. Tuolloin CMS-markkinaosuus oli niin pieni, että useimmat sivustot eivät käyttäneet CMS-ratkaisua. Itse asiassa vuonna 2011 noin 76.4 % kaikista online-sivustoista ei käyttänyt lainkaan sisällönhallintajärjestelmää. 

WordPress on hallinnut markkinoita ja jatkaa niin vuonna 2021 mahtavalla tavalla kilpailuun verrattuna. WordPressin takana oleva yhteisö on kasvanut merkittävästi, samoin kuin itse alustan ominaisuudet ja potentiaali.

WordPressillä on yli 42 % markkinaosuudesta, 23.5 % enemmän kuin toiseksi parhaalla sisällönhallintajärjestelmällä

Myös monet muut huipputason CMS-ratkaisut ovat olleet saatavilla viimeisen vuosikymmenen aikana. Niiden kasvu ei kuitenkaan ole ollut läheskään yhtä merkittävää kuin WordPress.

Pari uutta kilpailijaa mm Shopify ja Wix ovat ilmestyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja niillä on melko pieni, mutta silti suhteellisen vahva asema CMS-markkinoilla. WordPressillä on kuitenkin enemmän markkinaosuutta kuin kaikilla sen kilpailijoilla yhteensä. 

Alla hahmotellaan kuuden muun suosituimman sisällönhallintajärjestelmän kasvuvauhti ja verrataan niitä WordPressiin. 

suosittujen cm:n kasvuluvut

(Lähde: Rakennettu)

  • WordPress on kasvanut huimat 27 % kymmenessä vuodessa.

WordPress on kasvanut 13.1 prosentista vuonna 2011 42.9 prosenttiin vuonna 2021, mikä on lähes 27 prosentin kasvu kymmenen vuoden aikana.  

  • Shopify on kasvanut lähes kolmekymmentä kertaa sen perustamisesta vuonna 2014.

Shopify on kasvanut vuoden 0.1 2014 prosentista vaatimattomaksi 3.2% vuonna 2021, mikä on 3.1 % kasvua seitsemässä vuodessa. Verrattuna WordPressiin sen käyttö kasvoi hieman vähemmän, 23.5%. 

  • Joomla on itse asiassa kutistunut noin 0.4 % viimeisen vuosikymmenen aikana.

Joomla on kutistunut vuoden 2.6 2011 prosentista 2.2 prosenttiin vuonna 2021, mikä on 0.4 prosentin lasku kymmenessä vuodessa. Vaikka WordPress on kasvanut huomattavasti, Joomla on pienentynyt.

  • Drupal ei ole juurikaan muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, vain 0.1 %:n kasvua.

Drupal on kasvanut 1.4 prosentista vuonna 2011 vaatimattomaan 1.5 prosenttiin vuonna 2021, mikä on 0.1 prosentin kasvu kymmenen vuoden aikana. Verrattuna WordPressiin sen käyttö lisääntyi huomattavasti vähemmän. 

  • Squarespace kasvoi 0.1 prosentista 1.5 prosenttiin kymmenessä vuodessa.

Squarespace on kasvanut alle 0.1 prosentista vuonna 2011 vaikuttavaan 1.5 prosenttiin vuonna 2021, mikä on 1.4 prosentin kasvu viimeisen kymmenen vuoden aikana. Verrattuna WordPressiin sen käyttö kasvoi kohtuullisesti, 25.1%. 

  • Wix sai noin 1.4 % enemmän markkinaosuutta vuosikymmenen aikana.

Wix on kasvanut alle 0.1 prosentista vuonna 2013 1.5 prosenttiin vuonna 2021, mikä osoittaa 1.4 prosentin kasvua viimeisen kahdeksan vuoden aikana. Verrattuna WordPressiin sen käyttö kasvoi kohtuullisesti, 25.1%. 

Mielenkiintoisia WordPress-tilastoja ja faktoja

1. WordPressissä on yli 58,000 XNUMX ainutlaatuista laajennusta.

Yksi vaikuttavimmista faktoista WordPressistä on saatavilla olevien laajennusten valtava määrä. Tällä hetkellä WordPressissä on yli 50.000 XNUMX erilaista laajennusta, jotka voivat muuttaa WordPress-verkkosivuston mitä tahansa. Laajennukset mahdollistavat hienostuneisuuden tai yksinkertaisuuden mihin tahansa WordPress-alustaan, minkä vuoksi ne ovat niin tärkeitä. 

(Lähde: WordPress.org)

2. Yli 14.7 % maailman parhaista verkkosivustoista käyttää WordPressiä. 

Maailman 100 suosituimman ja vierailluimman verkkosivuston luettelosta noin 14.7 % käyttää WordPressiä ja käyttää WordPressiä ainoana CMS-ratkaisuna. WordPressin vakaan kasvun perusteella on turvallista olettaa, että tämä määrä jatkaa kasvuaan seuraavan vuosikymmenen aikana. 

3. Päivittäin luodaan yli 500 uutta WordPress-pohjaista sivustoa.

Joka päivä 500 547,200 uudesta verkkosivustosta noin XNUMX on luotu WordPressillä. Se saattaa tuntua suhteellisen pieneltä määrältä, mutta vain pieni osa näistä verkkosivustoista käyttää sisällönhallintajärjestelmää, ja useimmat tätä tekniikkaa käyttävät uudet verkkosivustot ovat WordPressin tehostamia.

500 uutta wordpress-sivustoa luodaan päivittäin

(Lähde: Rakennettu)

4. WordPress käyttää yli 19 % kaikista verkkokauppasivustoista WooCommercen avulla.

WordPress ei ole vain sisällönhallintajärjestelmä ja verkkosivustojen rakentaja, vaan se on myös ihanteellinen työkalu verkkokaupan luominen. Tämän mahdollistavat monet lisäosat, jotka tekevät WordPressistä verkkokaupan rakentajan, joista suosituin on WooCommerce. WooCommerce käyttää lähes kaikkia WordPress-pohjaisia ​​verkkokauppasivustoja ja noin 27 % kaikista verkkokauppasivustoista maailmanlaajuisesti. 

(Lähde: w3tech.com)

5. WordPress saa yli 148 miljoonaa kävijää kuukausittain.

WordPress ei ole vain maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä verkkosivuilla rakennusmestari. Se on myös yksi maailman suosituimmista sivustoista. WordPress saa kuukausittain yli 148 miljoonaa yksittäistä vierailijaa, jotka selaavat sivustoa teemojen, lisäosien ja päivitysten löytämiseksi. 

(Lähde: Rakennettu)

6. WordPress on saatavilla yli 70 kielellä.

WordPressin takana oleva tiimi näkee lokalisoinnin arvon. WordPress on käännetty kokonaan yli 70 kielelle ja osittain käännetty kymmenille muulle kielelle. Monet suosittuja WordPress plugins ja teemoja on saatavana myös eri kielillä.

(Lähde: WordPress.org)

7. WordPressin liikevaihto ylittää miljardin dollarin.

WordPress on voittoa tavoittelematon organisaatio. Sen takana oleva yritys, Automattic, tuotti kuitenkin 1.3 miljardia dollaria tuloja muiden WordPress-yritysten, kuten Envaton ja WP Moottori. Niiden tuotto oli 95 ja 74 miljoonaa dollaria.

(Lähde: WebDevs)

8. WordPress v4.9 on ennätys, yli 160 miljoonalla latauksella.

Mikä on mielestäsi maailman ladatuin ohjelmisto? Tällä hetkellä WordPress on listan kärjessä. Reaaliaikaisen latauslaskurin mukaan WordPress v4.9 voittaa kaikki aiemmat ennätykset yli 160 miljoonalla latauksella.

(Lähde: WebDevs)

9. WordPressissä on yli 8,100 XNUMX ilmaista teemaa. 

WordPress tarjoaa tällä hetkellä yli 8,100 XNUMX ilmaista teemaa ja valtavan määrän maksullisia teemoja. Teemat erottavat WordPress-sivustot toisistaan. Ne ovat hyödyllisiä mukautuksia koko työkalusta, ja kehittäjä voi yleensä muokata niitä edelleen. 

(Lähde: WordPress.org)

10. WordPress-sivustoilla on noin 27 uutta viestiä sekunnissa.

WordPress toimii tavalla tai toisella suurimmalla osalla maailman verkkosivustoista, ja enemmän ihmisiä käyttää WordPressiä kuin mitään muuta alustaa. 

Lisäksi WordPress-pohjaisille verkkosivustoille tehdään noin 27 uutta viestiä joka sekunti, mikä on 1,620 97,200 minuutissa, 2,332,800 711,504,000 tunnissa, 8,538,048,000 XNUMX XNUMX päivässä, XNUMX XNUMX XNUMX kuukaudessa tai XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX vuodessa. Tämä tarkoittaa, että WordPress-pohjaisilla verkkosivustoilla on vuodessa enemmän viestejä kuin planeetalla asuu ihmisiä. 

wordpress käyttää useimpia maailman verkkosivustoja

(Lähde: Rakennettu)

11. Hallitukset käyttävät WordPressiä kaikkialla maailmassa.

WordPress ei houkuttele vain yksittäisiä käyttäjiä ja yrityskäyttäjiä, vaan myös hallitusta. Tällä hetkellä tuhansia valtion verkkosivustoja toimii WordPressillä maailmanlaajuisesti. Monet Yhdysvaltain liittovaltion ja osavaltion hallitusten verkkosivustot, maakunnat, pienet kaupungit ja lukiot luottavat WordPressiin päivittäin. 

(Lähde: WPBeginner)

12. Noin 24.6 % WordPress-sivustoista ei käytä uusinta versiota.

Uusin WordPress-versio on 5.6 Simone, jota käyttää noin 75.4 % kaikista WordPressin käyttäjistä. Noin 24.6 % WordPress-sivustoista ei siis käytä alustan uusinta versiota tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen. 

13. Lähes 37 % kaikista WordPress-sivustoista käyttää HTTPS:ää.

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) on laajennus HTTP:lle, joka on maailmanlaajuisesti suosituin viestintäprotokolla. Sitä käyttää noin 37 % kaikista WordPress-pohjaisista verkkosivustoista.

14. WordPress tukee noin 455,000,000 XNUMX XNUMX verkkosivustoa.

WordPress-verkkosivustojen viestien määrä ei ole ainoa hämmästyttävä luku. Vuodesta 2021 lähtien WordPress on toimittanut noin 455 miljoonaa ainutlaatuista verkkosivustoa. Koska maailmanlaajuisesti on noin 1.93 miljardia verkkosivustoa, noin joka neljäs verkkosivusto käyttää WordPressiä. 

15. WordPress on vanhempi verkkoalusta kuin Facebook, Youtube ja Twitter.   

WordPress on yksi vanhimmista CMS-alustoista. WordPressin ensimmäinen versio julkaistiin 27. toukokuuta 2003. Se on vanhempi verkkoalusta kuin muut internetjättiläiset, kuten Facebook, YouTubeja Twitter. 

(Lähde: WordPress.org)

16. WordPress on järjestänyt tähän mennessä yli 1000 WorldCamps-tapahtumaa maailmanlaajuisesti.

WorldCamps ovat paikallisia konferensseja, joissa käsitellään erilaisia ​​WordPressiin liittyviä aiheita. Tähän mennessä yli 1000 WordCamps-tapahtumaa on järjestetty yli 65 maassa, ja niihin on osallistunut yli 2400 puhujaa ja 1100 sponsoria. 

(Lähde: WordPress.org)                             

17. WordPress.com ei ole sama kuin WordPress.org.

WordPress.org on alusta WordPressin jakelulle avoimen lähdekoodin ohjelmistona, jonka avulla voit rakentaa verkkosivustosi. Verkkosivuston käynnistämiseksi tarvitset kuitenkin WordPress-isännöinnin WordPressin asentamiseen. Vuorotellen, WordPress.com on Automatticin ylläpitämä blogipalvelu. 

(Lähde: WordPress.org)

18. Yksi WordPress-teema on ansainnut 1.3 miljoonaa dollaria myynnistä ja määrästä.

Kymmenien tuhansien joukossa WordPress-teemoja, Avada on ylivoimaisesti suosituin teema. Se on myös eniten myyty WordPress-teema. Tämä 59 dollarin teema on ostettu yli 200,000 1.3 kertaa, mikä tuottaa yli XNUMX miljoonaa dollaria myyntiä ja lisää. 

(Lähde: Teema-fuusio)

19. WordPressiä käytetään laajasti koulutusalalla.

Tuhannet yliopistot, korkeakoulut ja koulut ympäri maailmaa käyttävät WordPressiä verkkosivustojensa tehostamiseen. Avoimen lähdekoodin lisenssi antaa opiskelijoille ja korkeakouluille mahdollisuuden opiskella, muokata, oppia ja osallistua WordPress-ytimen, laajennuksien ja teemojen kehittämiseen. 

(Lähde: WP Moottori)

20. Jazz-artistit inspiroivat kaikkien WordPress-julkaisujen nimeämiseen.

Kaikki WordPress-julkaisut on nimetty jazz-artistien mukaan. Esimerkiksi WordPress 1.0 nimettiin Miles Davisin mukaan ja WordPress 4.6 nimettiin Pepper Adamsin mukaan.

(Lähteet: WordPress.org)

Rivi

WordPress ei ole vain markkinoiden paras sisällönhallinta- ja verkkosivustosuunnittelutyökalu. Se on jatkuva online-vallankumous. Koska tämä työkalu on poikkeuksellisen mukautuva, skaalautuva ja helppokäyttöinen, se pysyy askeleen edellä kilpailijoita jonkin aikaa.

WordPressin aika on jo saapunut ja alustan suosio kasvaa. Päivittäin kehitettävien uusien ominaisuuksien, lisäosien ja teemojen ansiosta WordPressistä tulee entistäkin kehittyneempää ajan myötä. 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä tämä ystävälle