Affiliate-markkinointi: mitä se on ja miten se toimii?

Ogi Djuraskovic
Päivitetty: 4
13 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
Affiliate-markkinointi: mitä se on ja miten se toimii?

Kuten ehkä jo tiedät, digitaalinen maailma tarjoaa monia mahdollisuuksia ansaita rahaa verkossa. Yksi houkuttelevimmista vaihtoehdoista on affiliate-markkinointi. Vaikka passiivisten tulojen luominen ja rahan ansaitseminen nukkuessasi kuulostaa kiehtovalta, on tehtävä paljon pohjatyötä, ennen kuin voit alkaa ansaita tytäryhtiöiden voittoja.

Jos olet kiinnostunut affiliate-markkinoinnista, olemme valmiita tarjoamaan sinulle tietoja, joita tarvitset aloittamiseen. Tässä on opas, joka opastaa sinut tytäryhtiömarkkinoinnin prosessin läpi ja näyttää, kuinka voit käyttää sitä rahan ansaitsemiseen online-liiketoiminnan.

Mikä on tytäryhtiömarkkinointi?

Vaikka se saattaa kuulostaa suhteellisen uudelta markkinoinnin muodolta, affiliate-markkinointi on yhtä vanha kuin verkkomyynti itse. Jos osallistut, saat palkkion aina, kun henkilö ostaa online-tuotteen suosituksesi perusteella. 

Yhteistyömarkkinoinnin määritelmä

"Affiliate-markkinointi on prosessi, jossa ansaitaan provisio mainostamalla muiden ihmisten tai yritysten tuotteita."

Tämän prosessin mekaniikka on yksinkertainen. Se alkaa siitä, että löydät kiinnostavan tuotteen, josta pidät, yrität mainostaa sitä muille ihmisille ja lopulta ansaitset osan voitosta (provisio) jokaisesta onnistuneesta myynnistä. 

Yleisenä nyrkkisääntönä on, että voit liittyä kolmen tyyppisiin kumppanimarkkinointiohjelmiin: 

  • Kiinnittämätön; 
  • Liittyvät ja; 
  • Mukana.

Vaikka ne ovat suhteellisen itsestään selviä, käydään lyhyesti läpi jokainen niistä. 

Liittämätön affiliate-markkinointi 

Affiliate-markkinointi on malli, jossa tytäryhtiöllä ei ole minkäänlaista yhteyttä suosittelemaansa tuotemerkkiin tai tuotetyyppiin. Heillä ei ole asiantuntemusta, asiaan liittyviä taitoja eikä auktoriteettia alalla. 

Kumppanilla ei tarvitse edes olla kunnioitettavaa verkkonäkyvyyttä – voit yksinkertaisesti sijoittaa Google Adsiin ja luoda Pay-Per-Click (PPC) -kampanjan (johon palaamme hieman myöhemmin) saadaksesi voittoa liittämättömistä. kumppanuusmarkkinointi. 

Aiheeseen liittyvä tytäryhtiömarkkinointi 

Aiheeseen liittyvä tytäryhtiömarkkinointi on hieman "henkilökohtaisempaa" ja vaatii hieman enemmän vaivaa. Sinulla on oltava vakiintunut verkkonäkyvyys ja tietty markkinarako, minkä jälkeen mainostat kyseiseen markkinarakoon liittyviä tuotteita tai palveluita. 

Huomaa, että sinulla ei tarvitse olla kokemusta kyseisestä tuotteesta/palvelusta tai edes brändistä, mutta sinulla on oltava joitakin kosketuspisteitä. 

Voit esimerkiksi olla talousbloggaaja, joka jakaa vinkkejä ja temppuja budjetointiin ja säästöjen lisäämiseen. Voit liittyä pankin tarjoamaan kumppaniohjelmaan ja mainostaa luottokortteja (jotka et käytä) yleisöllesi tai yksinkertaisesti sijoittaa bannerimainoksen blogiviestisi viereen. Voit myös suositella budjettisovellusta, josta et ole koskaan edes kuullut, ja ansaita rahaa affiliate-linkkien kautta. 

Mukana affiliate-markkinointia 

Lopuksi tuottoisin – ja vaativin – kumppanuusohjelma on mukana oleva ohjelma. Sinun on oltava arvostettu auktoriteetti alallasi (ainakin yleisöjesi keskuudessa) ja sinulla on oltava syvempi yhteys mainostamaasi brändiin. 

Sinulla on oltava perusteellinen käsitys tietystä tuotteesta/palvelusta, mikä tarkoittaa, että sinun on käytettävä sitä jonkin aikaa. Kun olet tutustunut brändin tarjontaan, voit jakaa kokemuksiasi ja selittää yleisöllesi, miksi siihen sijoittaminen on hyvä idea. Älä unohda lisätä affiliate-linkkiäsi ansaitaksesi palkkion, kun olet suostutellut jonkun tekemään ostoksen. 

Muista, että sinun on oltava varovainen täällä. Tuotteen/palvelun laatu vaikuttaa maineeseesi. Jos mainostat huonolaatuisia tuotteita, yleisösi ajattelee sinusta vähemmän ja menetät luottamuksen ja auktoriteettisi, mikä vaikuttaa tuleviin tytäryhtiöiden tuloihin. 

Yhteistyömarkkinoinnin tavoite 

Affiliate-markkinoinnin tavoite on sama kuin minkä tahansa markkinoinnin – tulojen kasvattaminen. Brändit voivat laajentaa tavoittavuuttaan laajemmalle yleisölle kumppaniohjelmien kautta, levittää tietoa tarjouksistaan, luoda liidejä ja lisätä tuloksia. Tämän kautta tytäryhtiöt voivat ansaita passiivisia tuloja huolehtimatta muusta kuin asiakkaiden saamisesta brändin haluamalle aloitussivulle.

Katsotaanpa joitain kumppanuusohjelmien tärkeimpiä etuja sekä brändeille että niiden tytäryhtiöille. 

Mitä tuotemerkit saavat affiliate-markkinoinnista 

Affiliate-markkinointimenojen on määrä iskeä $ 8.2 miljardia merkki yksin Yhdysvalloissa vuoteen 2022 mennessä. Suuret ja pienet brändit keskittyvät yhä enemmän tämäntyyppiseen markkinointiin, eivätkä he tekisi tätä, ellei se tuo arvokkaita etuja. 

Alhaiset kustannukset / pieni riski – perinteiset markkinointitoimenpiteet vaativat merkittäviä investointeja. Yritysten on keksittävä parhaat strategiat menestyäkseen, ostettava mainostilaa, kehitettävä kattavia kampanjoita ja tehtävä miljoona pientä asiaa kiinnittääkseen kuluttajien huomion ilman takeita siitä, että ponnistelut kannattavat. 

Affiliate-markkinoinnin kanssa heidän ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä. Heidän tarvitsee vain tarkastaa tytäryhtiöt ja maksaa pieni maksu ponnisteluistaan. Koska useimmat affiliate-markkinointiohjelmat toimivat tuotetun myynnin määrän perusteella, brändien on maksettava vain palkkio onnistuneesta myynnistä. He eivät menetä tuloja, jos markkinointi on tehotonta. 

Kohdennettu liikenne – Useimmat brändit arvioivat huolellisesti jokaisen tytäryhtiömarkkinointiehdokkaan, tutkien niiden markkinaraon ja analysoimalla yleisöään. Tämä antaa heille syvemmän ymmärryksen siitä, kuinka sopivia mahdollinen tytäryhtiö ja heidän yleisönsä ovat. Mitä osuvampi kumppani on, sitä parempi se on brändille, koska ne voivat tarjota tarkasti kohdistettua liikennettä, joka tuottaa laadukkaita liidejä ja parantaa tuloksia. 

Korkea sijoitetun pääoman tuotto – Alhaisilla kustannuksilla, alhaisilla riskeillä ja kohdistetulla liikenteellä affiliate-markkinointi esittelee tuotemerkit korkealla sijoitetun pääoman tuottoprosentilla. 

Yleisönsä arvostamilla tytäryhtiöillä on uskomaton vaikutus heihin ja ne muokkaavat heidän ostokäyttäytymistään. Yhteistyö tällaisten tytäryhtiöiden kanssa antaa brändeille mahdollisuuden nauttia paremmasta maineesta, mikä parantaa niiden sijoitetun pääoman tuottoa (ROI) ja lisää niiden voittoja. 

skaalautuvuus – Affiliate-markkinoinnin merkittävin hyöty yrityksille on, että sen avulla ne voivat skaalata ylös tai alas helposti. Koska investoinnit ovat vähäisiä, jokainen brändi, joka haluaa laajentaa yleisöään, voi tehdä sen helposti alhaisin kustannuksin. Toisaalta, jos budjetti kiristyy, pienentäminen ei ole ongelma. 

Mitä ihmiset saavat affiliate-markkinoinnista 

Affiliate-markkinoinnin edut eivät ole vain yritykset, vaan myös tytäryhtiöt. Olitpa nanovaikuttaja tai yhä suositumpi bloggaaja, voit odottaa hienoja asioita kumppanisuhteeltasi brändiin. 

itsenäisyys – Kumppanuusmarkkinoinnin suurin vetonaula on se, että se antaa sinulle täydellisen riippumattomuuden – mainosta brändejä milloin haluat, anna affiliate-linkkien toimia puolestasi, kun olet poissa, ja määritä oma aikataulusi. 

Tietenkin, jos olet liian välinpitämätön affiliate-markkinoinnissa, et saa siitä niin paljon kuin haluaisit. Sinun etusi on ottaa työ hieman vakavammin, mutta sinun ei tarvitse tehdä sitä, ellet halua. 

Yksinkertaisuus – niin kauan kuin sinulla on yleisöä verkossa (olipa se sitten blogin, oman sivustosi, sosiaalisen median kanavan tai minkä tahansa siltä väliltä), voit ryhtyä kumppaniksi. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai erityiskoulutusta. Sinun ei tarvitse keksiä markkinointistrategioita tai omistautua suorituskyvyn analysointiin. Aloita vain brändin mainostaminen ja hyödynnä palkintoja. 

Tuottoisia mahdollisuuksia – Affiliate-markkinointi on monen miljardin dollarin ala. Lähes jokaisella brändillä on kumppaniohjelma, ja liittyminen on helpompaa kuin koskaan. Sinun ei tarvitse mainostaa heikkolaatuisia tuotteita tai mainostaa tuotemerkkiä, josta et pidä. Valitse yritykset, tuotteet ja palvelut, joita tuet täysin, ja ole niin nirso kumppaneidesi suhteen kuin haluat. 

Tällä alalla on monia tuottoisia mahdollisuuksia, joten affiliate-markkinointi voi maksaa sinulle, kunhan uskot pystyväsi suostuttelemaan yleisösi ostamaan tuotteen tai palvelun. 

Affiliate-markkinoinnin pilarit

Useimmat uudet tulokkaat affiliate-markkinoinnin maailmaan näkevät sen yksinkertaisena kaksipuolisena suhteena brändin ja tytäryhtiön välillä. Koko affiliate-ekosysteemi on kuitenkin hieman monimutkaisempi, ja menestyäkseen kaikkien affiliate-markkinoinnin osapuolten on otettava aktiivisesti yhteyttä ja kommunikoida. 

Tärkeä osa tätä yhteyttä ovat suhteet, jotka muodostuvat mainostajan, kampanjaa hallinnoivan verkoston, julkaisijan ja kuluttajan välille.

mainostajan

Palvelu-/tuotetoimittajat, kauppiaat, jälleenmyyjät, tuotemerkit, myyjät, mainostajat, kutsukaa heitä miksi haluat – he ovat syy siihen, miksi voit helposti ansaita rahaa verkossa. Mainostaja paikalla affiliate markkinointi voi olla mikä tahansa yritys, joka myy tuotteita (kosmetiikka, keittiökoneet, elektroniikka, kangas jne.) tai palveluita (ohjelmistot, pilvitallennus, videopelit jne.). 

He voivat olla Fortune 500 -yrityksiä, jotka ovat tunnettuja ympäri maailmaa, tai he voivat olla pieniä yrittäjiä ja yksinkauppiaita. Niiden koosta riippumatta ne ovat avain menestykseesi. 

Vaikka voi tuntua, että kumppanuus tunnetumpien mainostajien kanssa olisi parempi vaihtoehto, niin ei välttämättä ole. Yleisenä peukalosääntönä on, että haluat tehdä yhteistyötä sellaisten tuotemerkkien kanssa, joiden tuotteista/palveluista pidät. 

Asiat, joita sinä mainostaa sivustollasi tai sosiaalisen median kanavat vaikuttavat siihen, miten yleisösi näkee sinut. Jos teet yhteistyötä suuren brändin kanssa, jonka tuotteista et yksinkertaisesti pidä, yleisösi tietää ja menetät heidän luottamuksensa. 

Verkostot, jotka hallitsevat mainostajia

Harvat brändit työskentelevät suoraan tytäryhtiöiden markkinoijien kanssa, koska jokaisen hakijan tarkastaminen voi viedä paljon aikaa ja vaivaa. Sen sijaan he palkkaavat affiliate-verkoston – välittäjän, joka yhdistää yritykset niiden mahdollisiin tytäryhtiöihin. 

Vaikka saattaa tuntua siltä, ​​että verkostot vain lisäävät koko prosessin monimutkaisuutta, ne voivat osoittautua erittäin hyödyllisiksi, jos yrität kasvattaa tulojasi affiliate-markkinoinnista. Ne voivat yhdistää sinut kymmeniin ainutlaatuisiin brändeihin ja tuotteisiin, jolloin voit valita verkkopersoonallesi sopivimmat. 

Yleensä sinulla on mahdollisuus selata eri tuoteluokkia ja tehdä valintasi tulojen ansaitsemiseksi. 

Tärkein näkökohta työskennellessäsi tytäryhtiöverkoston kanssa suoraan yrityksen kanssa on, että voit varmistaa, että kaikki on reilua ja ylivoimaista. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että yritys "unohtaa" maksaa sinulle tai yrittää huijata sinua. Kumppaniverkosto hoitaa kaikki maksut, joten voit työskennellä mukavasti tietäen, että tulosi ovat turvassa. 

julkaisija

Viimeinen pala palapelissä on affiliate-markkinoija (kutsutaan myös julkaisijaksi) – henkilö, joka mainostaa mainostajan tuotetta tai palvelua. Vastineeksi kustantaja ansaitsee palkkion. Yleensä on olemassa sopimus, joka sitoo julkaisijaa ja mainostajaa. Osana tätä sopimusta mainostaja on se, joka toimittaa julkaisijalle tekstimainoksia, linkkejä ja bannereita. Julkaisija käyttää sitä sitten verkkosivustollaan mainostaakseen mainostajan tuotteita ja palveluita. 

Julkaisija voi olla itsesi kaltainen yksinpelaaja, joka tekee yhteistyötä verkostojen tai suoraan brändien kanssa, mutta se voi olla myös kokonainen yritys – valtavat julkaisusivustot, jotka saavat korvauksen jokaisesta julkaisuihinsa sisällyttämästä linkistä. 

Kumppanuusmarkkinoijan/julkaisijan päätehtävänä on saada yhteys yleisöönsä ja luoda vahva, luotettava suhde heidän kanssaan. Heidän täytyy rakentaa auktoriteettia omassa markkinarakossaan, vakiinnuttaa itsensä uskottaviksi tiedonlähteiksi ja keskittyä positiivisen verkkokuvan luomiseen. Loppujen lopuksi, mitä parempi heidän maineensa, sitä menestyksekkäämmin he houkuttelevat yleisöään tekemään ostoksia affiliate-linkkien kautta. 

Yhteistyökumppanina voit valita työskenteleväsi yhden yrityksen kanssa ja mainostaa vain heidän tuotteitaan, tai parempana vaihtoehtona voit laajentaa näköalojasi ja tehdä yhteistyötä mahdollisimman monen oman markkinaraon sopivan tuotemerkin ja tuotteen kanssa.

Kuluttaja

Viimeisenä osapuolena tytäryhtiömarkkinoinnissa meillä on kuluttaja. Kuluttaja on avain koko affiliate-markkinoinnin ekosysteemiin. Ilman niitä tätä ei olisi olemassa, koska myynnistä ei puhuta, mikä tekisi tytäryhtiöt tarpeettomiksi. 

Kuluttaja on henkilö, joka näkee mainoksen julkaisijan verkkosivustolla ja ryhtyy toimenpiteisiin (klikkaa sitä, lähettää tietoja), joka johtaa hänet mainostajan verkkosivustolle suorittamaan toimintoa (ostoksen tekeminen, palvelun tilaaminen). Tätä markkinoijat kutsuvat tulokseksi.

Tulosseuranta on yksi tärkeimmistä kumppanimarkkinoinnin näkökohdista. Kun tiedät, mistä mainoksista myyntisi tuli ja mikä sai vierailijasi ostamaan tuotteen, voit kasvattaa liiketoimintaasi.

Yhteistyökumppanina olisit vastuussa mahdollisimman monen kuluttajan tavoittamisesta – mitä enemmän ihmisiä tavoitat, sitä suuremmat tulosi ovat. Voit käyttää mitä tahansa markkinointikanavaa – blogeja, sähköpostia, sosiaalista mediaa, voit nimetä sen. 

Muista, että kuluttajien on oltava tietoisia sinun ja mainostamasi yrityksen välisistä kumppanuussuhteista. Olet todennäköisesti huomannut tytäryhtiön vastuuvapauslauseke monilla satunnaisilla sivustoilla, joita selaat vapaa-ajallasi: "Tämä artikkeli sisältää affiliate-linkkejä. Jos ostat tuotteita tältä sivustolta, voimme ansaita pienen palkkion." 

Ostavatpa kuluttajat tuotteen suoraan brändin sivustolta tai kumppanilinkin kautta, niiden hinta on sama. Se on brändi, ei kuluttaja, joka maksaa tytäryhtiömarkkinoijalle.

Oikean tuotteen löytäminen

Yhteistyömarkkinoinnissa voit mainostaa mitä tahansa tuotetta tai palvelua. Kokeneet affiliate-markkinoijat sanovat, että he ovat saavuttaneet parhaat tulokset myymällä tuotteita, jotka ovat jo tuttuja. Jos päätät mainostaa tuotetta tai palvelua, jota olet jo käyttänyt ja se on auttanut sinua ratkaisemaan ongelman tai saavuttamaan jotain, on suurempi mahdollisuus, että onnistut mainostamaan sitä.

Jos luotat tuotteeseen ja pystyt seisomaan promootiotoimiesi takana, olet valinnut oikean tuotteen.

Jos olet tietämätön etkä ole varma, kuinka löytää kumppanituotteen, jota voit mainostaa, voit etsiä sellaisen seuraavasti:

  • Tarkista tytäryhtiömarkkinapaikat, kuten ClickBank ja Shareasale löytää yrityksiä, jotka tarjoavat kumppaniohjelmia.
  • Kirjautua sisään Amazon Associates ja löydä miljoonia tuotteita, joita voit suositella yleisöllesi.
  • Tee Google-haku "Tuotteen nimi + kumppaniohjelma" nähdäksesi, onko halutulle tuotteelle saatavilla kumppaniohjelmaa.

Jos olet jo luonut blogin, yritä löytää markkinarakoasi liittyviä tuotteita. Jos esimerkiksi kirjoitat älypuhelimista ja tietokoneista, voit yrittää löytää kumppaniohjelman näille tavaroille. Näillä tuotteilla on nimi affiliate-markkinoinnissa – niche-affiliate-tuote. Jos et ole varma mistä aloittaa, voit myös tehdä sen löytää markkinarakoja Googlen avulla.

Yhteistyömarkkinoijana yksi tärkeimmistä asioista, jonka parissa on työskenneltävä, on uskottavuutesi tuotteen arvioijana. Siksi suosittelemme kokeilemaan tuotteen tai palvelun käyttöä ennen kuin kirjoitat arvostelun ja suosittelemme sitä muille. Kunnes kehität taitojasi, voit kokeilla tunnettujen merkkituotteiden mainostamista ja pyrkiä arvioimaan ja suosittelemaan vähemmän suosittujen merkkien tuotteita.

Kohderyhmän löytäminen

Nyt kun olet valinnut tuotteen ja markkinaraon, sinun on opittava tuntemaan sen takana olevat ihmiset – kohdeyleisösi. Kohdeyleisön löytäminen on tärkeää. Sen avulla voit selvittää, mitä potentiaaliset kuluttajat, jotka katselevat brändisi tarjouksia, tarvitsevat ja haluavat.

Voit alkaa selvittää, kuka kohdeyleisösi on keskittymällä lukemaan oman markkinaraon arvosteluja. Voit myös viettää aikaa online-foorumeilla ja lukea blogien kommenttiosia, jotka kattavat omat aiheesi. Jos olet huomannut, että kysymyksiä ilmaantuu yhä uudelleen ja uudelleen, kirjoita ne ylös. Yleisösi tarvitsee vastauksia, ja sinä voit tehdä sen heidän puolestaan. Vaihtoehtoisesti voit tehdä verkkohaun parhaat niche-blogit ja katso kuinka ne on rakennettu.

Kun selaat verkkoa tavoittaaksesi kohdeyleisösi, muista kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Väestötiedot;
  • Kohdeyleisön ongelmat ja huolenaiheet; ja
  • Mitä yleisösi haluaa ja ei halua.

Käydään läpi esimerkki tämän selventämiseksi. Oletetaan, että markkinarako on Protein Power Bars. Luettuamme vain muutaman arvostelun verkossa, voimme kerätä monia hyödyllisiä tietoja. Kohdeyleisösi koostuu enimmäkseen 20- ja 30-vuotiaista miehistä. Myös naiset ovat kiinnostuneita tästä tuotteesta, mutta kohde on pääasiassa 20-30-vuotiaat miehet.

Tässä on joitain huolenaiheita ja kysymyksiä, joita miehillä on ostaessaan proteiinipatukkaa:

  • Miltä se maistuu?
  • Mikä on hiilihydraatti/proteiini suhde?
  • Millaista proteiinia se sisältää?
  • Milloin on paras aika syödä se?

Kun tiedät, mikä on tärkeää kohdeyleisölle, on paljon helpompi löytää, mistä kirjoittaa, ja pitää yleisösi sitoutuneena.

Verkkosivuston luominen, joka yhdistää yleisösi ja tuotteesi

Kun tiedät, mitä tuotetta aiot mainostaa ja kuka on kohdeyleisösi, sinun on vastattava vielä yhteen kysymykseen. Mitä yrität viestittää erityisesti kyseisestä palvelusta tai tuotteesta? Verkkosivuston on saatava käyttäjät tiiviimmin yhteyttä mainostamaasi tuotteeseen. Tarvitset korkealaatuisia valokuvia, arvosteluja, vinkkejä ja temppuja, jotka kaikki on pakattu viehättävään muotoiluun.

Onneksi sinulla ei tarvitse olla teknisiä taitoja blogin luomiseen tai luomiseen rakentaa verkkosivuilla. On olemassa monia verkkopalvelut joiden avulla voit saada sivustosi toimimaan nopeasti. Voit myös tutustua oman markkinaraon suosituimpiin väripaletteihin ja malleihin suunnittelun suhteen. Muista aina pitää kohdeyleisösi mielessä.

Hyvin kehitetty blogiosio verkkosivustolla voi varmasti auttaa kumppanimarkkinointiuraasi. Voit kirjoittaa artikkeleita vastataksesi yleisösi kysymyksiin ja sisällyttää myös artikkeleita, joissa vertailet toisiinsa liittyviä tuotteita ja palveluita. Jos annat yleisöllesi arvon, he palaavat edelleen verkkosivustollesi.

Edistäminen ja kasvu

Tavoitaksesi enemmän ihmisiä kohdeyleisösi, sinun on opittava tehokkaita verkkomarkkinointistrategioita. Tässä on joitain asioita, joita voit tehdä ja jotka auttavat sinua kasvamaan ja ansaitsemaan enemmän tytäryhtiömarkkinoijana:

Jos olet kiinnostunut oman kumppaniohjelman pyörittämisestä, katso tämä kumppani- ja tytäryhtiöohjelmistot.

On kaksi hyödyllistä tapaa rakentaa menestystäsi tytäryhtiönä:

PPC - Yksi perinteisistä menetelmistä kumppanituotteiden mainostamiseen on PPC. Tämä koostuu osuvien avainsanojen hinnoittelusta. Ymmärtääksesi, mitkä avainsanat liittyvät mainostamaasi tuotteisiin, sinun on työstettävä omaa AdWords taitoja ja suoriutua kunnolla Hakusanalla tutkimus. Tärkeintä on tunnistaa avainsanat, jotka inspiroivat tuloksia.

SEO – SEO on myös varteenotettava tapa mainostaa tytäryhtiötuotteita. Kun sinulla on verkkosivusto, jossa mainostat tuotteita tai palveluita, SEO on pitkällä aikavälillä järkevä liike. Se parantaa verkkosivustosi näkyvyyttä ja auttaa sinua lisäämään verkkosivustosi liikennettä.

Muut kanavat affiliate-markkinointiin 

Kumppanuusmarkkinoijana voit valita monia eri kanavia tukemiesi tuotemerkkien ja tuotteiden mainostamiseksi. Voit hyödyntää yhtä tai jopa käyttää kaikkia seuraavia kanavia kasvattaaksesi tytäryhtiömarkkinointitulojasi. 

Sähköposti 

Sähköposti on yksi vanhimmista ja suosituimmista affiliate-markkinoinnin kanavista. Voit helposti luoda sähköpostilistan, tavoittaa yleisösi ja sisällyttää kumppanilinkkejä ilman paljon vaivaa. Haluat kuitenkin välttää "kylmäpuheluita", kuten kumppanilinkkejä sisältävien sähköpostien lähettämistä yleisölle, joka ei tiedä kuka olet. Kukaan ei napsauta linkkiä vieraalta sähköpostissa. 

Ota sen sijaan yhteyttä niihin, jotka ovat jo tilaaneet uutiskirjeesi tai ovat muuten tottuneet vastaanottamaan sähköpostiviestejäsi. 

Kun olet rakentaa postituslista, on aika alkaa lähettää näitä sähköposteja. Lisää kumppanilinkkejä joihinkin mainossähköposteihisi, jotka tarjoavat myös ilmaista koulutusta, työkaluja tai ainutlaatuisia vinkkejä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. 

Sosiaalinen media (vaikuttajat)

Sosiaalinen media saattaa olla vain tehokkain kanava affiliate-markkinoinnissa, varsinkin jos kuulut "vaikuttajat"-luokkaan ja nautit merkittävästä seuraajamäärästä. 

Nykyajan kuluttajilla on mittaamaton luottamus vaikuttajiin kaikissa sosiaalisen median kanavissa, ja he luottavat heidän panokseensa monissa ostopäätöksissään. Jos sinulla on uskollisia seuraajia, on todennäköistä, että monet heistä käyttävät affiliate-linkkejäsi ostoksille, joten voit hyötyä melkoisesti sosiaalisen median käytöstä. 

Haluat kuitenkin varmistaa, että teet yhteistyötä oikeiden tuotemerkkien kanssa ja mainostat vain korkealaatuisia tuotteita/palveluita, joista todella nautit. Jos saat seuraajasi ostamaan jotain, joka ei ole heidän rahansa arvoista, he lakkaavat luottamasta suosituksiisi. 

blogit

Kun useimmat ihmiset kuulevat "affiliate-markkinoinnin", he ajattelevat blogeja. Lähes jokaisessa blogissa, jossa vierailet, on affiliate-linkkejä. Jotkut linkit sisällytetään itse viestiin, toiset näkyvät ponnahdusikkunoissa ja toiset sijoitetaan bannerimainoksiin. 

Monet yritykset haluavat tehdä yhteistyötä bloggaajien kanssa, koska he voivat sijoittua orgaanisesti korkeammalle hakukoneissa. Korkea sijoitus tarkoittaa parempaa näkyvyyttä ja parempaa viittausta. 

Tietenkin, jos haluat ansaita rahaa affiliate-markkinoinnista bloggaajana, sinun on ensin aloittaa blogin, työskentele seuraajien luomiseksi ja vahvista itsesi auktoriteetiksi omalla markkinaraollasi. Se on helpommin sanottu kuin tehty, ja voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin tytäryhtiöiden tulot alkavat virrata. Silti mitä menestyvämpi blogisi on, sitä enemmän rahaa saat affiliate-markkinoinnista, joten ponnistuksesi voivat olla sen arvoisia. 

Tarkista sivustot

Arvostelusivustot ovat täydellinen kanava affiliate-markkinointiin. Olet jo arvioida tuotteita/palveluita, joten miksi et lisääisi muutamia kumppanilinkkejä niihin, joista pidät eniten? 

Sinun on luotava verkkosivusto ja valittava ainutlaatuinen markkinarako. Vaikka bloggaamisen avulla voit olla luova ja tutkia löyhästi toisiinsa liittyviä aiheita, arvostelusivuston ylläpitäminen vaatii kapeampaa keskittymistä. Sinun on valittava tarkasteltavat tuotteet/palvelut ja pysyttävä kyseisessä kentässä. 

Voit kuitenkin käyttää hieman laajempia aiheita, kuten "parhaat tuotteet ensikertalaisille". Tämänkaltaiset aiheet voivat antaa sinulle hieman enemmän vapautta, jolloin voit linkittää tytäryhtiöitä, kuten vauvanruokavalmistajia, vaatevalmistajia ja jopa elektroniikkaliikkeitä, jotka myyvät esimerkiksi itkuhälyttimiä. 

Voit jopa valita kapeamman markkinaraon ja luoda arvostelusivuston, joka keskittyy yhteen tuotemerkkiin, ja tarjota sitten omia arvostelujasi jokaisesta markkinoille tuomasta uudesta tuotteesta. 

Kupongisivustot 

Kuponkisivustot luotiin pääasiassa affiliate-markkinointia varten. Ne ovat ihanteellinen kanava – yleisösi on jo siellä ostamassa (tosin alennettuun hintaan). Sinun ei tarvitse tönäistä heitä ostamaan jotain tai yrittää saada heitä käyttämään rahaa asioihin, joita he eivät halua. He ovat jo päättäneet tehdä ostoksen, mutta haluavat vain kuluttaa vähemmän, ja sinä annat heille tämän mahdollisuuden samalla, kun he saavat prosessin aikana palkkioita tytäryhtiöiltäsi. 

Kuten kaikilla sivustoilla, sinun on ensin varmistettava, että kuponkisivustosi on luotettava ja luotettava. Paranna käyttökokemusta, jaa asiaankuuluvia tietoja ja saa vierailijasi tuntemaan olonsa turvalliseksi selatessaan kuponkejasi. Kuten aina, mitä enemmän sivustosi vierailijat luottavat sinuun, sitä todennäköisemmin he käyttävät kumppanilinkkejäsi. 

Yhteenveto

Affiliate-markkinointi on hyvä tapa ansaita elantosi, mutta ennen kuin voit alkaa laskea palkkiotulojasi, on paljon tehtävää. Sinun on löydettävä tuote tai palvelu, jota haluat mainostaa, tunnistaa kohdeyleisösi tarpeet ja mukauttaa verkkosivustoasi tai sosiaalista mediaa affiliate-markkinointia varten.

Tasaiset passiiviset tulot johtuvat vain hyvin suunnitellusta ja tehdystä toiminnasta. Huomattavien ponnistelujen tekeminen kaikissa kanavissa auttaa sinua vakiinnuttamaan itsestäsi uskottavana promoottorina ja arvioijana, aseman, jonka jokainen tytäryhtiömarkkinoija haluaa saavuttaa.

5 kommenttia "Affiliate-markkinointi: mitä se on ja miten se toimii?"

  1. Ankita Sharma

    Löysin täältä jotain uutta, joten kiitos vielä kerran ja jatka postauksia ja päivityksiä uusilla asioilla.

  2. Ankita Sharma

    Nämä affiliate-markkinointivinkit ovat todella hämmästyttäviä ja hyödyllisiä minulle… Kiitos tästä artikkelista…

    • Anya Skrba

      Kiva kuulla Ankita! 🙂
      Jos tarvitset lisäapua eri tavoista, joilla voit ansaita online-tuloja sivustollasi, tutustu perusteelliseen oppaaseemme tätä – Olen varma, että siitä on sinulle hyötyä, varsinkin asiantuntijat, kuten Pat Flynn ja muut, jakoivat meille kaupallistamisvinkkejä!

  3. Philly

    Erittäin opettavainen.

  4. Small Business Link Roundup heinäkuulle 2017 | ezClocker

    […] Affiliate-markkinointi: mitä se on ja miten se toimii? […]

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä tämä ystävälle