Blogi vs Podcast: miten ne eroavat?

Ogi Djuraskovic
Päivitetty: 4
6 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
Blogi vs Podcast: miten ne eroavat?

Blogit ja podcastit ovat viraalisia medioita, joita ihmiset nauttivat. Tämä tekee niistä täydelliset luoville tyypeille, jotka haluavat kehittää asiantuntemustaan ​​tietyissä aiheissa, promootiossa, verkostoitumisessa jne. 

Mutta kumpi on parempi vaihtoehto? 

Blogit ovat kirjoitettuja verkkolehtiä, jotka julkaisevat sisältöä usein ja antavat vierailijoille mahdollisuuden lukea tietystä aiheesta. Podcastit ovat live-puhuttuja online-ohjelmia, joissa yksi tai useampi ihminen puhuu aiheesta enemmän tai vähemmän muodollisesti. 

Blogi vs podcast: vertailutaulukko 

Tässä on lyhyt katsaus joistakin suurimmista eroista blogien ja podcastien välillä: 

BlogiPodcast 
Sisällön muoto Blogit käyttävät kirjoitusta, videota ja kuvia painottaen lukemista. Podcastit käyttävät enimmäkseen äänisisältöä, mutta videot ovat yleistymässä. 
Yhden sisällön tuottamiseen tarvittava aika Blogin aloittaminen ja julkaiseminen kestää keskimäärin 3-4 tuntia. Lyhyen podcastin luominen vaatii 4–5 tuntia, ja lisäaikaa käytetään valmisteluun ja kaiken asettamiseen. 
Välttämättömät taidot Kirjoittaminen, blogialustan käyttö, oikoluku, tutkiminen ja markkinointi.  Keskustelutaidot, äänityslaitteiden, video- ja äänituotantoohjelmistojen, podcast-isännöintialustojen käyttö
branding Bränditietoisuuden rakentaminen sanoilla voi vaatia paljon kovaa työtä. Podcastit sopivat brändin rakentamiseen viestinnän kautta. 
Kulutuskelpoisuus Blogien lukeminen vaatii istumista ja keskittymistä tekstiin. Ihmiset voivat kuunnella podcasteja kävellessään, juosten tai matkustaessaan. 

Ennen kuin keskustelemme niiden eroista, katsotaanpa, mitä nämä termit tarkoittavat. 

Mitä blogit ovat? 

Blogit ovat julkisia online-päiväkirjoja johon kuka tahansa pääsee käsiksi. Näillä verkkosivustoilla on erityinen blogiosio, jossa vierailijat voivat nähdä uusimmat blogitekstit ja lukea niitä. Blogeja päivitetään säännöllisesti, ja ne tarjoavat tiettyä alaa, markkinarakoa tai aihetta koskevaa sisältöä. 

Blogin nimi tulee sanojen blogi ja loki yhdistelmästä. Aluksi blogit olivat yksinkertaisia ​​henkilökohtaisia ​​online-päiväkirjoja, joihin ihmiset saattoivat kirjata ajatuksiaan, toimintaansa ja tärkeitä tapahtumiaan. Nykyaikaiset blogit ovat muuttuneet erilaisiksi, ja niitä käytetään usein liike- ja markkinointitarkoituksiin. 

Monet ihmiset haluavat tulla ammattibloggaajiksi ja yrittävät luoda itselleen tuottoisen uran. Onneksi kuka tahansa voi perustaa blogin tänään ja kokeilla bloggaamista itse. 

Mitä podcastit ovat? 

Podcastit ovat pohjimmiltaan online-radio- tai TV-ohjelmia, jotka tulevat jaksoittain. Podcastit ovat yleensä saatavilla useilla podcast-alustoilla. Joissakin tapauksissa tietyillä podcasteilla on jopa omat verkkosivustonsa. Stitcher, Spotify, iTunes, Apple Podcasts ja YouTube ovat yleisesti käytettyjä podcast-palveluita. 

Podcasterin on määritettävä omat hosting-alustoja ennen kuin he voivat aloittaa podcasteja. Tämä muoto pyörii puhumisen ympärillä, jossa yksi tai useampi henkilö puhuu suoraan mikrofoniin, kun koko keskustelu esitetään verkossa videon kanssa tai ilman. 

Erilainen media 

Ratkaisevin ero blogin ja podcastin välillä on media. 

  • Blogit ovat kirjoitettuja tekstinpätkiä, jotka ovat kaikkien saatavilla ja sisältävät joskus videoita tai kuvia. 
  • Podcastit voivat olla video- tai äänitallenteita, joita on saatavilla eri alustojen kautta, kuten YouTube, Spotifyja Apple Podcastit. Podcasteja voidaan toistaa reaaliajassa tai toistaa myöhemmin uudelleen. 

Media on perustavanlaatuinen ero näiden kahden välillä, mikä luo kaikki muut merkittävät erot. 

Podcastit ovat yleensä paljon pidempiä kuin blogit ja voivat kestää tunteja. Toisaalta blogit voidaan lukea keskimäärin kuudesta seitsemään minuutissa. 

Blogin tai podcastin perustamisen vaatimukset

Blogin perustaminen vaatii pari asiaa. Ensinnäkin tarvitset tarvittavat kirjoitustaidot. Et pääse niin pitkälle, jos et osaa kirjoittaa hyvin pitääksesi lukijan huomion. 

Lisäksi tarvitset tietoa ja luovaa ajattelua aiheiden tutkimiseen, mielenkiintoisten oivallusten kehittämiseen ja oikeiden pisteiden yhdistämiseen. Bloggaaminen on enemmän taustarooli, jossa et ole suoraan vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa tai keskustele heidän kanssaan. 

Menestyksellisen podcastin aloittamiseen tarvitset kuitenkin tietoa podcasting-ohjelmistosta, yritysmaailmasta, markkinointitaitoja ja puhetaitoja. 

Sinun on puhuttava livenä, esitettävä avainkohdat ja ilmaistava kaikki ajatuksesi selkeästi. Se vaatii käytännönläheisempää lähestymistapaa ja riittävää valmistautumista. 

Sisällön tyyppi 

Vaikka blogit ovat kirjoitetun tekstin muodossa, on olemassa a paljon erilaisia. Voit kirjoittaa ohjeita, jotka opettavat ihmisiä tekemään jotain, tarjota laajoja blogeja, joissa on kaikki asiaankuuluvat tiedot, tehdä määritelmäviestejä, kirjoittaa luetteloita, julkaista uutisia, tarjota tapaustutkimuksia jne.

Voit tehdä erilaisia ​​tapoja rakenna blogisi miten toimitat tietoa. Yleisimmät vaihtoehdot ovat käänteinen pyramidi ja pyramidirakenteet. 

Podcasteilla on myös useita muotoja, mukaan lukien haastattelupodcastit, joihin kutsut vieraita ja keskityt heihin. Vaihtoehtoisesti tarjolla on keskustelupodcasteja, joissa on rennompi lähestymistapa ja useita kaiuttimia.

Voit tehdä opetuksellisia podcasteja vahvistaaksesi auktoriteettiasi aiheesta tai tehdä podcast-teatterin tuodaksesi vähemmän intensiivistä sisältöäsi. 

Kaupallistamisvaihtoehdot 

Blogeja ja podcasteja voidaan kaupallistaa useilla tavoilla:

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tulonlähteitä. Saatamasi tuotot riippuvat suoraan siitä, kuinka hyvin rakennat kanavasi ja onko sinulla säännöllisesti lukijoita/katsojia. 

Tuotanto aika 

Tyypillisen blogikirjoituksen (hieman yli 1000 sanaa) kirjoittaminen voi kestää 3-4 tuntia, mutta syvällisemmät 2000–3000 sanan viestit voivat kestää lähempänä 6 tai jopa 8 tuntia. 

Kaikki riippuu aiheesta ja siitä, kuinka syvällistä haluat sisältösi olevan. Siihen kuuluu oikean aiheen löytäminen, verkossa tutkiminen, lukujen vertailu, tutkimusten löytäminen ja niiden yhdistäminen hyvin jäsennellyksi kappaleeksi. 

Toisaalta 40 minuutin podcastin tuottaminen vaatii karkeasti 4-5 tuntia töitä. Muista, että useimmat podcast-jaksot kestävät pidempään ja että sisällöntuottajat julkaisevat yhden jakson viikossa. Toisin sanoen tämä vaatii enemmän valmistelua ennen sisällön julkaisemista. 

Ensimmäinen vaihe on esityksen suunnittelu ja valmistelu. Sitten sinun täytyy tallentaa ja muokata podcastia. Kaikki nämä vaiheet vaativat paljon aikaa ja kovaa työtä. 

Aloituskulut 

Aluksi näyttää siltä, ​​että molemmat ovat suhteellisen yksinkertaisia ​​luoda eivätkä vaadi paljon investointeja, mutta tämä ei ole aivan totta. Tekijät voivat säästää monella tapaa, mutta jos haluat blogisi tai podcastisi kilpailevan, sinun on tarjottava laadukasta sisältöä. 

  • Budjettisi blogin perustamiseen tulee kattaa kehityskustannukset, Web Design, hosting, mainonta ja brändäys. Yksinkertaisen blogin perustaminen voi maksaa sinulle niinkin alhainen kuin 33 dollaria mutta yleisön kasvattaminen ja parantaminen vaatii lisäinvestointeja. 
  • Edullisen podcastin aloittaminen saa sinut takaisin vähintään 400 XNUMX XNUMX dollaria, ja tarvitset hyvän tietokoneen, kuulokkeet, mikrofonin, tallennusohjelmiston, muokkaustyökalut, brändäyksen ja mainonnan. Kuten blogeissa, sinun on investoitava paljon enemmän podcastisi laadun parantamiseen.

Yhteenveto 

Toivomme, että tämä viesti on auttanut sinua ymmärtämään tärkeimmät erot blogien ja podcastien välillä. Jos olet enemmän introvertti, joka tykkää kommunikoida ihmisten kanssa epäsuorasti tekstin välityksellä, on luultavasti parempi vaihtoehto mennä blogiin. Toisaalta, jos pidät valokeilasta ja haluat äänesi kuuluvan, harkitse podcastin aloittamista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä tämä ystävälle