GoDaddy İncelemesi 2023

Şirkete Genel Bakış, Fiyatlandırma ve Özellikler

Artem Minayev
Güncelleme: 4 Ekim 2023
10 dak. Okundu
FirstSiteGuide okuyucularımız tarafından desteklenmektedir. Sitemizdeki bağlantılar aracılığıyla satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Devamını Oku
GoDaddy logosu GoDaddy
GoDaddy logosu
Barındırma başlangıç ​​tarihi: $2.99/ay

Eğer ararsanız GoDaddy Çevrimiçi olduğunuzda, site açıklamasında göreceğiniz ilk şey, alan adı seçenekleriyle ilgili ayrıntılar olacaktır. Bu şaşırtıcı değil çünkü GoDaddy gezegendeki en büyük alan adı kayıt şirketlerinden biridir.

Alan adlarını işlemenin yanı sıra, GoDaddy barındırma hizmetleri sunuyor her yıl daha da iyiye giden ve kendi web sitesi oluşturucusunu kullanarak web sitesi oluşturma.

Bu incelemede barındırma hizmetlerine, alan adı kaydına ve web sitesi oluşturucuya odaklanacağım. Şirkete kısa bir genel bakışın ardından planlara ve fiyatlara göz atacağım, en dikkate değer özellikleri araştıracağım ve sonunda bir barındırma planına abone olup neye benzediğini görmek için web sitesi oluşturucuyu deneyeceğim. En ilginç kısım, sunucu performansını çeşitli ücretsiz araçlarla test etmek ve müşteri desteğiyle konuşmak olacaktır.

İçindekiler

Şirket Genel Bakışı

Birçok rakibin ve benzer internet girişimlerinin aksine GoDaddy, hevesli bir öğrenci tarafından kurulmadı. Bunun yerine bu şirket, bir web barındırma şirketine para yatırmaya karar veren bir milyoner tarafından kuruldu.

Bu milyoner, Parsons Technology'yi kendisine satan Bob Parsons'dı. Intuit'e 65 milyon dolar Birkaç yıl sonra Bob, 1994 yılında GoDaddy olarak yeniden adlandırılan Jomax Technologies adında yeni bir şirket kurdu. 

Eğlenceli gerçek: GoDaddy'nin kurucuları şirketin Big Daddy olarak adlandırılmasını istedi ancak bu alan adı zaten alınmış. Yani birisi bunun yerine GoDaddy'yi önerdi ve gerisi tarih oldu.

Şirket, Super Bowl veya NASCAR yarışları gibi spor etkinlikleri sırasında reklam vermesiyle tanınıyor, bu nedenle teknoloji meraklısı olmayanların bile 2019'a kadar aktif olan komik karikatür tarzı logoya aşina olması şaşırtıcı değil.

GoDaddy planları ve fiyatlandırması

Şu gerçeği kısaca unutalım GoDaddy en büyük alan adı kayıt kuruluşudurve bunun yerine barındırma hizmetlerine odaklanın.

GoDaddy barındırma planları ve fiyatlandırması

ekonomi
  • Ayda $ 2.99

Standart performans, 1 web sitesi, 100 Gb depolama alanı, 10 veritabanı, tek tıklamayla ücretsiz WordPress kurulumu, ilk yıl için ücretsiz Microsoft 364 e-postası, ilk yıl ücretsiz alan adı.

Deluxe
  • Ayda $ 7.99

Sınırsız site, sınırsız depolama, sınırsız bant genişliği, tek tıklamayla ücretsiz WordPress kurulumu, ilk yıl için ücretsiz Microsoft 364 e-postası, ilk yıl ücretsiz alan adı.

nihai
  • Ayda $ 12.99

2 kat CPU gücü, ilk yıl için ücretsiz SSL, sınırsız site, sınırsız depolama, ölçülmemiş bant genişliği, tek tıklamayla ücretsiz WordPress kurulumu, ilk yıl için ücretsiz Microsoft 364 e-postası, ilk yıl için ücretsiz alan adı.

GoDaddy alan adı kayıt şirketi fiyatlandırması

Dünyanın en büyük web kayıt kuruluşu olarak, GoDaddy çok sayıda alan adı seçeneği sunar. İşte mevcut en popüler alan adlarından bazılarının fiyatları. Düşük fiyatların yalnızca ilk yıl için geçerli olduğunu ve yenilemeye karar verirseniz fiyatın önemli ölçüde artacağını unutmayın.

.com
  • 0.99 $ ilk yıl
    Bundan sonra yılda 20.14 dolar
.co.uk
  • 5.99 $ ilk yıl
    Bundan sonra yılda 11.99 dolar
. Net
  • 14.14 $ ilk yıl
    Bundan sonra yılda 18.14 dolar
. Io
  • 51.69 $ ilk yıl
    Bundan sonra yılda 54.27 dolar

GoDaddy web sitesi oluşturucu planları ve fiyatlandırması

İle yeni bir web sitesi oluşturmak GoDaddy'nin web sitesi oluşturucusu bedava. Başlamak için tek yapmanız gereken düğmeye tıklamak. Ücretsiz web sitesi seçeneğini kullanmaya devam edebilseniz de, buna bağlı özel bir alan adınız olmayacak ve bir dizi özelliği kaçıracaksınız.

Ücretli bir siteye yükseltmeye karar verirseniz, şunları alacaksınız.

Basic
  • Ayda $ 2.99

Web sitesi güvenliği (SSL), özel alan adı bağlantısı, hareket halindeyken düzenleme, 24/7 destek, rehberlik ve analiz, 1 sosyal medya platformu, ayda 5 sosyal gönderi ve yanıt, ayda 100 e-posta pazarlama gönderimi.

Standart
  • Ayda $ 4.99

Web sitesi güvenliği (SSL), özel alan adı bağlantısı, hareket halindeyken düzenleme, 24/7 destek, rehberlik ve analiz, arama motoru optimizasyonu, 3 sosyal medya platformu, ayda 20 sosyal gönderi ve yanıt, ayda 500 e-posta pazarlama gönderimi.

Premium
  • Ayda $ 7.49

Web sitesi güvenliği (SSL), özel alan adı bağlantısı, hareket halindeyken düzenleme, 24/7 destek, rehberlik ve analiz, arama motoru optimizasyonu, sınırsız sosyal medya platformu, aylık sınırsız sosyal gönderi ve yanıt, ayda 25000 e-posta pazarlama gönderimi.

eTicaret
  • Ayda $ 9.99

Web sitesi güvenliği (SSL), özel alan adı bağlantısı, hareket halindeyken düzenleme, 24/7 destek, rehberlik ve analiz, arama motoru optimizasyonu, sınırsız sosyal medya platformu, aylık sınırsız sosyal gönderi ve yanıt, ayda 25000 e-posta pazarlama gönderimi, ürün listelemeleri, esnek ödemeler, esnek gönderim seçenekleri, indirim ve promosyon özellikleri.

GoDaddy'nin temel özellikleri ve işlevleri

hostingözellikler ve işlevler

99.9% çalışma zamanı – GoDaddy sitenizin %99.9 oranında çalışır durumda olacağını vaat ediyor. Herhangi bir nedenden dolayı başarısız olurlarsa indirim alırsınız.

Kullanımı kolay kontrol paneli – tanınmış bir cPanel aracılığıyla 150'den fazla uygulamanın kontrolünü elinize alın.

Talep üzerine kaynaklar – siteniz daha fazla güce ihtiyaç duyuyorsa CPU, RAM veya G/Ç'yi yükseltmek yalnızca tek bir tıklamayla gerçekleşir.

24/7 ağ güvenliği – GoDaddy'nin en iyi çalışanları tüm ağın güvenliği üzerinde çalışıyor, böylece rahatlayabilir ve şüpheli etkinlikler ve DDOS saldırıları konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Ücretsiz alan adı – bir yıl boyunca hangi planı satın alırsanız alın, dünyanın en büyük kayıt şirketinden ücretsiz bir alan adı alırsınız.

Alan adı kayıt kuruluşu özellikleri ve işlevleri

Dünyanın en büyük kayıt şirketi – GoDaddy aracılığıyla bir alan adı satın almaya karar verirseniz alan adlarını bu popüler kayıt şirketi aracılığıyla yöneten milyonlarca mevcut kullanıcıya katılacaksınız.

Geniş seçim – GoDaddy, tüm web'i tarayacak ve belirli bir alan adının mevcut olup olmadığını size bildirecek güçlü araçları aracılığıyla bir alan adı aramanıza olanak tanır.

Ödüllü destek – alan adınızı satın alma veya yönetme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa e-posta, sohbet veya telefon yoluyla iletişime geçebileceğiniz 24/7 destek mevcuttur.

Web oluşturucu özellikleri ve işlevleri

Şablonlar – yeni web sitenizi başlatmanıza yardımcı olacak yüzlerce modern şablon.

Yapay zeka yardımı – bir web sitesi oluştururken tüm süre boyunca yapay zekanın yardımına sahip olacaksınız.

Yerleşik araçlar – e-posta, SEO ve sosyal medyaya özel araçlar, web sitenizi ve işinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Ücretsiz profesyonel görseller – Siteniz için görsellere ihtiyacınız varsa, profesyonel görsellerin zaten pakete dahil olması hoşunuza gidecek, böylece medyaya ek para harcamanıza gerek kalmayacak.

Basit güncellemeler – Güncellemeler ve güvenlik konusunda endişelenmeyin çünkü her şey sizin için yönetiliyor.

GoDaddy barındırma planı satın alma

GoDaddy'nin neler sunabileceğine daha yakından bakmak için barındırma planlarından birini satın almak üzereyim. Bu, satın alma sürecinden geçmeme ve kontrol panelini anlamama olanak tanıyacak.

Ne zaman GoDaddy'nin ana sayfasını aç, barındırma seçenekleri ilk gördüğünüz şey olmayabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, öncelikle alan adı kayıt kuruluşudurlar ve barındırma ikinci sırada gelir. Ancak imlecinizi menünün üzerine getirdiğinizde, size yardımcı olacak barındırma sayfasına hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. GoDaddy web sitenizi oluşturmaya başlayın.

godaddy barındırma planları

En ucuz seçeneği seçseniz bile, yine de ücretsiz alan adınızı seçin.

godaddy ücretsiz alan adı

Planlarından birini seçtikten sonra GoDaddy, her şeyi daha hızlı hale getirmek için Google veya Facebook hesabınız aracılığıyla oturum açmanıza izin verecektir. Bu seçeneği beğenmezseniz e-posta adresinizi kullanarak hızlıca yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Bir sonraki adım, GoDaddy'nin PayPal hesabınızla oturum açmanıza izin vererek tüm süreci hızlandırmaya çalıştığı ödeme aşamasıdır. Eğer hesabınız yoksa veya farklı bir yöntemle ödeme yapmak istiyorsanız fatura bilgilerinizi manuel olarak girebilirsiniz.

Tüm süreç oldukça hızlıydı ve planımı yalnızca bir dakika içinde satın alabildim.

godaddy alan adını seç

Bir sonraki adım alan adınızı seçme. İster ücretsiz fırsattan yararlanıp ilk alan adınızı kaydettirmiş olun, ister halihazırda bir alan adınızı almış olun, alana yazmanız yeterlidir. GoDaddy ayrıca konumunuza da dikkat eder, böylece size en yakın veri merkezini seçmeniz istenir.

Kendi web sitesi oluşturucularına sahip olmalarına rağmen, GoDaddy hala WordPress'i öneriyor. Bu, seçeneklerinizi belirleme ve hızlı bir şekilde çalışmaya başlama şansınızdır. en popüler CMS (İçerik yönetim sistemi).

godaddy web sitesi oluştur

Bunu yapmayı seçerseniz tek yapmanız gereken WordPress kullanıcı adınızı seçip şifreyi ayarlamaktır. GoDaddy bir dakika sahne arkasında çalışacak ve hesabınızı oluşturacaktır.

Ne yazık ki, kontrol paneline göz atmadan önce hesabı oluşturma konusunda takılıp kaldım. WordPress hesabım oluşturulmamıştı ve bir hata ortaya çıktı ve telefon yoluyla destek ekibiyle iletişime geçmemi istedi. Ancak destek hakkında daha sonra daha fazla bilgi vereceğiz.

Gösterge tablosuna genel bakış

Giriş yaptığınızda GoDaddy, barındırma hesabını ve alan adlarınızı yönetirken ihtiyaç duyacağınız tüm önemli bağlantıları ve ayarları içeren basit kontrol panelini gösterecektir.

godaddy kontrol paneli

Kontrol paneli, mevcut güncellemeler hakkındaki bildirimleri gösterir ve WordPress'i yükleyebileceğiniz Installatron'a hızlı bir şekilde erişmenizi sağlar. diğer içerik yönetim sistemlerive tonlarca başka uygulamayı yönetebilirsiniz. Widget'ın tamamı hesap ayarlarına ve sunucu durumuna ayrılmıştır (gerekirse veri merkezini hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz). SSL sertifikaları gibi hizmetlere ayrılmış farklı bir widget var.

Yukarı bakarsanız, veritabanlarınızı, dosya yöneticinizi, FTP yöneticinizi ve ayrıca GoDaddy Analytics'i yönetebileceğiniz PHPmyAdmin'i açmanıza izin veren birkaç sekme göreceksiniz.

Alanlar

Godaddy'ye bir alan adı kaydettirdiyseniz, onu yöneteceğiniz yer burasıdır. Burada ayrıca satış yapabilir ve alan satın al, DNS ayarlarını yönetin ve DNS barındırma ekleyin (3. taraf kaydına kayıtlı bir alan adınız olması durumunda) vb.

godaddy dns ayarları

Web siteleri

Bu sekme mevcut web sitelerinizi ve barındırma hesaplarınızı yönetmenizi sağlar. Hesabınızı alan adına göre arayabilir, profilinizi düzenleyebilir, faturalandırma ve yenileme işlemlerini ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

godaddy ürünleri sayfası

Barındırma ve WordPress

Bu ayarlar sayfasını açarsanız, yine cihazınıza bir bağlantı alacaksınız. GoDaddy ile barındırılan web siteleri. Yönet butonuna tıklarsanız kontrol paneline yönlendirileceksiniz.

godaddy cpaneli

E-posta ve Ofis

Yeni işletmenizi yönetmek istiyorum e? Burası hesabınızı oluşturacağınız yerdir. Aktif bir hesabınız yoksa GoDaddy sizi satın alabileceğiniz bir sayfaya yönlendirecektir.

godaddy e-posta kontrol paneli

SSL sertifikası

Güvenlik önemlidir ve bir SSL sertifikanızın olması gerekir. Bu, birini yönetmek için kullanılan sayfadır.

godaddy ssl sertifikası

Birçok rakibin aksine GoDaddy'nin o kadar da kullanıcı dostu olmadığını itiraf etmeliyim. Kontrol panelini kullanmak biraz bilgi birikimi gerektirecektir ve hostinginizi doğru şekilde kurmak için cPanel'in ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamanız gerekecektir.

GoDaddy'nin web sitesi oluşturucusuyla web sitesi oluşturma

GoDaddy'nin web sitesi oluşturucusuyla yeni web siteniz üzerinde çalışmaya başlamak için web sitelerinin çeşitli yerlerinde bulunan “Ücretsiz Başla” düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Yapay zeka asistanı size süreç boyunca yol gösterecek birkaç soru soracak ve yanıtlarınıza göre sizin için doğru site şablonunu önerecektir.

Sadece soruları yanıtladıktan sonra şöyle başladım:

godaddy web sitesi oluşturucu

GoDaddy'nin web sitesi oluşturucusu sezgisel ve kullanımı kolaydır; bu nedenle yeni başlayanlar bile bunu yapmamalı herhangi bir problem yeni web sitelerini yönetmek.

Memnun kalacağınız bir sonuç elde edene kadar öğeleri ekleyin ve kaldırın, renkleri, görüntüleri ve diğer ayrıntıları değiştirin. Web sitenizi istediğiniz zaman yayınlayabilir, ücretsiz planı dilediğiniz kadar kullanmaya devam edebilirsiniz.

Özel bir alan adı almaya veya oluşturucunun sunduğu ek özellikleri kullanmaya karar verirseniz istediğiniz zaman premium planlardan birine yükseltebilirsiniz. Çalışmanız kaydedilecektir, böylece hiçbir şey değişmemiş gibi sitenizde çalışmaya devam edebilirsiniz.

GoDaddy güvenilirliği ve çalışma süresi

GoDaddy, tüm barındırma planları için %99.9 kesintisiz çalışma sözü veriyor. Bu yeni bir şey değil ve çoğu modern barındırma şirketi için bir standart haline geldi. Şirketin söz verdiği çalışma süresini sağlayamaması durumunda %5 oranında iade almaya hak kazanırsınız. 

Ancak paranızın %5'ini geri almak için başvuruda bulunmak için önce destek ekibiyle iletişime geçmeniz gerektiğini unutmayın. Hiçbir şey otomatik olarak gerçekleşmez. 

Ayrıca, %5'i geri almayı başarsanız bile bu paranın hesabınızda saklanacağını ve bunları yalnızca GoDaddy'den daha fazla ürün ve hizmet satın almak için kullanabileceğinizi bilmeniz önemlidir.

Çalışma süresini test etmek için ücretsiz bir çalışma süresi testi yaptım. UptimeRobot. 48 saatin ardından testte herhangi bir kesinti rapor edilmedi ve çalışma süresi, ortalama 100 ms sabit yanıt süresiyle mükemmel bir %303.59 oldu.

Godaddy'nin çalışma süresi

GoDaddy web sunucusu performansı

GoDaddy'nin barındırma hizmetini daha da fazla test etmek için açtım Dotcom araçlarıÜç yerden ücretsiz test sunan. İncelediğimiz diğer şirketler gibi ben de Londra, New York ve Mumbai'yi seçtim. URL'yi girdikten ve birkaç saniye bekledikten sonra sonuçlar geldi.

godaddy sunucu performansıgodaddy sunucu performansı

Ortalama yanıt 0.50 saniyeydi ve bu harika bir sonuçtu! Örneğin, benim yaptığım testin aynısı DreamHost ortalama 1.8 saniye ve Bluehost 1.7 saniyeydi. Bu, GoDaddy'nin rakiplerinden 3 kat daha hızlı olduğu anlamına geliyor ki bu şaşırtıcı bir şey!

En iyi sonuç, yanıt vermesi yalnızca 179 milisaniye süren New York sunucusundan geldi; en yavaş olanı ise Mumbai'den geldi ve bu da bir saniyeye yakındı. Bu testler GoDaddy sunucularının son derece hızlı olduğunu kanıtlıyor.

GoDaddy sunucusu yanıt süresi

Sunucu performansını Dotcom araçlarında üç konumdan test ettikten sonra, bir kez daha dürtme zamanı gelmişti. Ücretsiz bir test Bitcatcha herkesin web sitelerine (sunucularına) on farklı yerden ping atmasına olanak tanır.

 Test web sitemin GoDaddy barındırmada nasıl davrandığını görelim.

godaddy sunucu yanıtı

Bu test mükemmel notu verdi ve tüm değerlendirmeler yeşildi (yani iyi performans gösterdiler). Ortalama sunucu yanıtı 143 ms'dir ve bu oldukça iyidir (bu testin amacı 180 ms veya daha düşük yanıt süresi elde etmektir).

godaddy yanıt süreleri

En hızlı yanıt süresi, 22 ms kadar kısa bir sürede ABD (Batı) sunucusundan yönlendirilen yanıttı. En kötü sonuç, yanıt vermesi 268 ms süren Mumbai sunucusundan geldi.

Bilgi tabanı ve destek

Yardım merkezi iyi organize edilmiş ve kullanımı kolaydır. Ana sayfasını açtığınızda sorunlarınıza çözüm arayabilir veya altta bulunan simgeleri kullanarak bilgi tabanında gezinebilirsiniz.

godaddy yardım merkezi

Destek almak basittir. Destek ekibiyle nasıl iletişime geçeceğinizi seçebileceğiniz ekranın üst kısmında her zaman mevcut olan soru işareti simgesine tıklamanız yeterlidir. GoDaddy telefon desteğine sahip olmasıyla tanınır, ancak 24/7 sohbet de mevcuttur.

Canlı sohbeti seçerseniz, sizi doğru temsilciye bağlamak için birkaç soru soracak bir bot tarafından karşılanacaksınız. Ne yazık ki, anında yardım almak yerine sıraya girdim ve bir dakika içinde yardım etmesi gereken ilk temsilciyi beklemek zorunda kaldım.

Destek ekibiyle birkaç kez daha iletişime geçmeye karar verdim ve temsilciler hakkında yalnızca iyi şeyler söyleyebilirim. Çoğu zaman sohbeti açtığımda temsilciyle konuşmak yalnızca bir dakika kadar sürdü. Birkaç farklı temsilciyle konuşma şansım oldu ve hepsi kibar ve profesyoneldi.

Bir keresinde etki alanım için DNS ayarlarını yapılandırma konusunda gerçekten yardıma ihtiyacım vardı. Temsilci son derece kibar ve yardımseverdi ve doğru ad sunucularını, IP adreslerini ve diğer ayrıntıları almamda bana yardımcı olmayı başardı. GoDaddy'nin desteğine teşekkür ederiz; neyle karşılaşırsanız karşılaşın, onlara güvenebileceksiniz!

godaddy sohbet desteği

GoDaddy geri ödeme politikası

Barındırma geri ödemeleri

GoDaddy, yıllık (veya daha uzun) planlar söz konusu olduğunda 30 günlük bir geri ödeme politikası sunar. Ancak aylık aboneliği seçerseniz geri ödeme talebinde bulunmak için yalnızca 48 saatinizin olduğunu lütfen unutmayın. Bu, sipariş verirken web sitesinde açıkça gösterdikleri bir şey değil, bu nedenle barındırma hizmetlerini test ederken gözlerinizi saatin üzerinde tutun.

Ayrıca kontrol paneli üzerinden hesap iptali mümkün değildir; Hesabınızı iptal etmek ve geri ödeme istemek için destek ekibiyle iletişime geçmeniz gerekecektir.

Diğer barındırma şirketleriyle karşılaştırıldığında bu oldukça katı ve adaletsiz görünüyor.

Alan adı geri ödemeleri

GoDaddy aracılığıyla satın alınan alan adları için para iadesi yapılabilir ancak kayıt türüne bağlı olarak çeşitli kurallar vardır:

  • Yeni Kayıt: 5 Gün (120 Saat)
  • Otomatik Yenileme (bir yıllık): 45 Gün (1080 saat)
  • Otomatik Yenileme (birden fazla yıl): 5 Gün (120 Saat)
  • Manuel Yenileme: 5 gün (120 Saat)

Web sitesi oluşturucu geri ödemeleri

GoDaddy web sitesi oluşturucusundan memnun değilseniz ilk otuz gün içinde planı iptal edebilir ve para iadesi isteyebilirsiniz. Geri ödemeyle ilgili olarak destek ekibiyle iletişime geçmeden önce hesabı iptal etmediğinizden/silmediğinizden emin olun.

GoDaddy'nin artıları ve eksileri

Artılar

  • Son derece hızlı sunucular
  • Hızlı ve yardımsever destek ekibi
  • Sınırsız disk alanı ve bant genişliği
  • Sık indirim teklifleri
  • 3 ana bölgede veri merkezleri mevcut

Eksiler

  • Daha yüksek yenileme fiyatları
  • Geri ödeme politikası ve şartları

SSS

GoDaddy barındırma neler içerir?

Hangi barındırma planını seçerseniz seçin, GoDaddy ücretsiz bir alan adı ve sınırsız bant genişliği sunar. Ancak plana bağlı olarak, 100 GB'tan sınırsız depolamaya kadar her şeye ve yalnızca bir web sitesinden istediğiniz sayıda web sitesine sahip olabilirsiniz. 

GoDaddy'nin ücretsiz deneme süresi ne kadardır?

Yıllık plana abone olursanız, seçtiğiniz barındırma planını 30 gün boyunca çalıştırabilirsiniz. Bu süre zarfında hesabınızın iptal edilmesini ve para iadesi yapılmasını isteyebilirsiniz. Ancak aylık bir plana abone olursanız hizmeti test etmek için yalnızca 48 saatiniz vardır. Bundan sonra geri ödeme almak mümkün değildir.

GoDaddy'nin bir dosya yöneticisi var mı?

Evet, GoDaddy hosting, kontrol paneli aracılığıyla hızlı bir şekilde erişilebilen bir dosya yöneticisine sahiptir. Oturum açtığınızda, Dosya Yöneticisi uygulamasının bağlantısını içeren Web Barındırma bölümünü bulacağınız Ürünlerim'e gitmeniz yeterlidir.

Ücretsiz bir GoDaddy web sitesi oluşturucu planı var mı?

Evet, ücretsiz GoDaddy web sitesi oluşturucuyla yeni web sitenizi hızla oluşturmaya başlayabilirsiniz. İsterseniz web sitesi sonsuza kadar ücretsiz kalabilir, ancak tüm ekstra özelliklere erişmeye karar verirseniz premium planlardan birine de yükseltebilirsiniz.

Premium plan için ödeme yaptıktan sonra ücretsiz inşaatçı planına geri dönebilir miyim?

Maalesef bu mümkün değil. Premium plana yükselttiğinizde ücretsiz plana geri dönüp sitenizi koruyamayacaksınız. Tek yol sıfırdan yeni bir ücretsiz web sitesi başlatmaktır. 

GoDaddy'den sonsuza kadar alan adı satın alabilir miyim?

HAYIR; Sonsuza kadar alan adı satın almak mümkün değildir. Her alan adı yalnızca yıllık olarak kaydedilebilir. Bir alanı bir yıldan daha uzun süre kendinize saklamak istiyorsanız, daha uzun bir süre için ön ödeme yapabilirsiniz ancak satın alıp kalıcı olarak elinizde tutamazsınız.

Sonuç

GoDaddy Test etme şansı bulduğum en hızlı (en hızlı olmasa da) sunuculardan birine sahip. Yaptığım ücretsiz testler rakiplere göre üç kat daha hızlı yanıt süreleri gösteriyor. Bu, planlarının daha pahalı olduğunu veya bir özelliğin eksik olduğunu düşünseniz bile rakiplerden biri yerine GoDaddy'yi seçmeniz için bir neden olabilir.

Hızlarına hızlı ve güler yüzlü desteği de eklediğinizde zamanınızı ve paranızı kesinlikle hak eden bir firma demektir.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmişlerdir. *

Bunu bir arkadaşına gönder