Verkkosivuston luominen aloittelijoille: Helppo 2023-opas

Lopullinen opas verkkosivuston luomiseen aloittelijoille vuonna 2022

Artem Minaev
Päivitetty: 6
26 min luettu
FirstSiteGuidea tukevat lukijamme. Kun ostat sivustollamme olevien linkkien kautta, voimme ansaita palkkion. Lue lisää
Verkkosivuston luominen aloittelijoille: Helppo 2023-opas

Haluatko parantaa online-näkyvyyttäsi ja perustaa oman verkkosivustosi?

Mutta ei varmaa kuinka rakentaa verkkosivusto ilman asiantuntijoiden apua.

Useimmat ihmiset olettavat, että verkkosivuston rakentaminen ensimmäistä kertaa on vaikeaa ja monimutkaista. Vakuutan teille, että nykytekniikalla kuka tahansa voi luoda verkkosivuston tyhjästä.

Sinun on vain noudatettava joitain yksinkertaisia ​​mutta välttämättömiä sääntöjä tehdäksesi sen oikein.

Hei, nimeni on Artem.

Olen kirjoittanut tämän ilmainen opetusohjelma vaiheittaisilla ohjeilla opastaaksesi sinua koko prosessin läpi.

Näytän sinulle, kuinka voit luoda oman verkkosivustosi suosituimmalla sisällönhallintajärjestelmällä (CMS) WordPress.org. Yli 40 % kaikista Web-sivustoista on rakennettu tällä ohjelmistolla.

Jos olet perehtynyt WordPressiin ja haluat rakentaa verkkosivuston sen avulla, ohita johdantosisältö alla olevan linkin avulla.

Siirry "Vaihe 4: Verkkosivuston määrittäminen WordPressillä"

Verkkosivuston tekeminen WordPress-alustalla on yksinkertainen tehtävä ja voit tehdä sen 20-30 minuuttia. Tämä opas on tarkoitettu aloittelijoille (ei vaadi teknisiä tai koodaustaitoja).

Päivän päätteeksi sinulla on oma verkkotunnus ja täysin toimiva verkkosivusto.

Verkkosivuston rakentaminen 5 helpossa vaiheessa

On viisi päävaihetta, jotka sinun on otettava vakavasti rakentaaksesi verkkosivuston nopeasti ja helposti. Täällä he ovat:

Annan myös lisätietoa, joka auttaa sinua aloittamaan menestyvän verkkosivuston aloittelijana. Tämän oppaan lisäaiheita ovat:

  • Sisällön kirjoittaminen
  • SEO optimointi
  • Verkkosivustojen mainostaminen
  • Kaupallistamistekniikat (jos aiot rakentaa verkkosivustosi ansaitaksesi siitä rahaa). 

Jos haluat vaiheittaisen oppaan verkkosivuston rakentamiseen WordPressissä, voit siirtyä suoraan tämän artikkelin vaiheeseen 4.

FirstSiteGuide tarjoaa ilmaisen resursseja ja oppaita auttaa sinua pääsemään alkuun ja kasvamaan verkossa. SINÄ – lukijamme – tuemme meitä 100-prosenttisesti.

Disclosure: Jos ostat tuotteita verkkosivuillamme olevien linkkien kautta (esim Bluehost, Wixtai Squarespace palvelut), voimme ansaita palkkion. Tämä ei aiheuta sinulle lisäkustannuksia, mutta se auttaa meitä luomaan entistä hyödyllisempää sisältöä.

Vaihe #1: Oikean työkalun valitseminen verkkosivuston luomiseen

Ensimmäinen askel on löytää sopivin ohjelmisto (säätiö), jota käytät verkkosivustosi rakentamiseen. 

Kun teet verkkosivustoa ensimmäistä kertaa, huomaat, että vaihtoehtoja on monia (esim WordPress, Wixtai Squarespace) kaikenlaisilla ominaisuuksilla. Ja voit jopa oppia koodaamaan verkkosivustoa tyhjästä! Mutta miten valitset hyvän työkalun/ohjelmiston?

Alla näytän sinulle suosituimman vaihtoehdon ja kerron nopeasti arvokkaita faktoja parhaan ohjelmiston valitsemisesta uudelle sivustollesi.

Tässä muutamia tilastot näyttävät Web-sivustojen rakentamistekniikoiden jakelu koko Internetissä.

cms:n ja verkkosivustojen rakentajien käyttö
Sisällönhallintajärjestelmän ja verkkosivujen rakennustekniikoiden tilastot 7.9.2021. Lähde: Rakennettu

Oikean ohjelmiston valitsemiseksi sinun on ensin määritettävä, minkä tyyppisen verkkosivuston haluat tehdä. Sen jälkeen päätät, mikä alusta sopii parhaiten verkkosivustosi perustamiseen.

  • Jos olet suunnittelemassa blogin perustamista tai jos haluat luoda verkkosivustollasi blogiosion ja julkaista uutta sisältöä säännöllisesti, suosittelen verkkosivuston rakentamista WordPress.org CMS. Käytimme WordPressiä rakentaaksemme oman verkkosivustomme, FirstSiteGuide.com. 
  • Jos aiot luoda staattisen verkkosivuston, kuten portfolion, pienyrityksen, tuoteesitesivustot jne. jossa on vain muutama sivu, joille lisäät sisältöä yrityksesi esittelemiseksi, sinun kannattaa ehkä käyttää verkkosivustojen rakennustyökalua. .

Koska WordPress CMS on suosituin ohjelmisto ja sitä voidaan käyttää minkä tahansa tyyppisten verkkosivustojen luomiseen, aion jakaa kuinka rakentaa WordPress-verkkosivusto käyttämällä web-hosting-tiliä ja verkkotunnusta.

Jos olet tehnyt oman tutkimuksen ja päättänyt käyttää jotakin muuta alustaa, meillä on lisää oppaita erilaisia ​​verkkosivustojen rakentajia. Katso nämä vaiheittaiset opetusohjelmat:

PS Jos sinulla on kysyttävää tästä oppaasta tai muista oppaista, autan sinua mielelläni. Sinä pystyt ota yhteyttä kanssani ja kysy ilmaisia ​​neuvoja.

Jatka lukemista ja opitaan luomaan verkkosivusto WordPressillä käyttämällä helppoa yhden napsautuksen asennusprosessia.

Vaihe 2: Suunnittele verkkosivustosi asennus ja rakenne

Ihmiset, jotka päättävät perustaa verkkosivuston ensimmäistä kertaa, ohittavat usein tämän vaiheen, mutta mielestäni on erittäin tärkeää, että vietät aikaa ja suunnittelet uuden verkkosivustosi. 

Jos teet verkkosivuston henkilökohtaiseen käyttöön, sinun ei tarvitse monimutkaistaa asioita. Sen ei tarvitse olla yksityiskohtainen suunnitelma. Voit jopa piirtää sen paperille.

Suunnitelmasi auttaa sinua päättämään esimerkiksi verkkosivustosi rakenteesta ja määrittämään, mitä sisältöä, sisältöä ja ominaisuuksia sinun on valmisteltava.   

Voit piirtää rakenteen lautasliinalle tai käyttää verkkotyökaluja, kuten MindMeister.

Vaikka täytät tämän sivustokartan, se antaa sinulle paremman käsityksen seuraavista:  

  • mitkä sivut verkkosivustollasi on; 
  • Mitä sisältöä sinun on valmisteltava; 
  • Mitä lisäresursseja tai ominaisuuksia tarvitset; ja 
  • Mikä ohjelmisto tai verkkosivustojen rakentaja sopii sinulle paremmin.

Tässä on esimerkki yksinkertaisesta verkkosivuston rakennesuunnitelmasta:

verkkosivuston rakennesuunnitelma

Vaihe 3: Verkkotunnuksen ja webhotellin valitseminen

Oikean työkalun valitsemisen lisäksi on tärkeää, että valitset helposti muistettavan verkkotunnuksen ja luotettavan web-hosting-palvelun verkkosivustosi julkaisemiseen verkossa.

Käsitellään näitä kahta aihetta yhdessä!

Verkkotunnus

Verkkotunnuksen tulee edustaa brändiäsi asianmukaisesti, koska se on ensimmäinen asia, jonka verkkosivuston vierailijat ja asiakkaat yhdistävät sinuun. Nimi voi olla nimesi tai yrityksesi nimi eli omanimi.com tai omayritys.fi.

Voit aloittaa tarkistamalla verkkotunnuksen saatavuuden. Rekisteröi verkkotunnus .com-tunnisteella, jos mahdollista.

Suositeltu työkalu:

Web hosting-palvelu

Luotettavan valitseminen web-palveluntarjoaja on välttämätöntä, sillä tämä palvelu varmistaa, että verkkosivustosi ja sisältösi ovat lukijoiden saatavilla kellon ympäri.

Jos aiot käyttää verkkosivustojen rakentajaa verkkosivuston luomiseen, web-hosting sisältyy yleensä yrityksen tarjoamiin palveluihin. 

Useimpien verkkosivustojen rakentajien kanssa voit myös rekisteröi verkkotunnus nimi kun teet nettisivuja (näin voit pitää kaiken tarvitsemasi yhdessä paikassa) tai voit ostaa sen erikseen jollakin verkkotunnusten rekisteröijät.

Väärän verkkoisännän valitseminen voi heikentää verkkosivustosi suorituskykyä ja toimivuutta vakavasti. Se on paljon kuin mobiili-SIM-yhtiön valinta, koska halvemman ostaminen voi myös tarkoittaa heikkoa ja arvaamatonta palvelua, mikä tekee siitä täysin hyödyttömän.

Isännöinnillä on tärkeä rooli hyvän verkkosivuston käynnistämisessä ja sen varmistamisessa, että se on aina saatavilla verkossa.

Mitä tulee luotettavuuteen, jotkut suosituimmista hosting-yrityksistä ovat Bluehost, Dreamhostja Hostgator.

Suosittelen tutustumaan alla olevaan vertailutaulukkoon. Esitetyt hinnat ovat erikoistarjouksia, jotka olemme neuvotelleet näiden yritysten kanssa vain lukijoillemme. Käytä alla olevia linkkejä ja hanki enemmän kuin 50 % alennus tarjouksista.

Kuinka paljon verkkosivuston isännöinti maksaa?

Alla on 1 vuoden aloitussuunnitelman hintavertailutaulukko 3 suosituimmasta WordPress-isännöintipalvelusta (jossa voit rekisteröidä verkkotunnuksen ilmaiseksi).

 Bluehost.comDreamhost.comHostgator.com
Isännöintipalvelujen hinta$ 4.95 kuukaudessa
(laskutetaan 1 vuosi)
$ 3.95 kuukaudessa
(laskutetaan 1 vuosi)
$ 4.03 kuukaudessa
(laskutetaan 1 vuosi)
Verkkotunnuksen rekisteröinti (.com)Ensimmäinen vuosi ilmaiseksi,
17.99 dollaria vuodessa uusintahinta
Ensimmäinen vuosi ilmaiseksi,
15.99 dollaria vuodessa uusintahinta
Ensimmäinen vuosi ilmaiseksi,
17.99 dollaria vuodessa uusintahinta
Mukautettu ammattimainen sähköpostiIlmainen
(4 sähköpostitiliä)
$ 19.99 vuodessa
(sähköpostitiliä kohden)
Ilmainen
(rajattomasti tilejä)
Varastotila*50 GBRajoittamatonRajoittamaton
Kaistanleveys*RajoittamatonRajoittamatonRajoittamaton
Ensimmäiseltä vuodelta yhteensä$59.40$47.40
+ 19.99 dollaria sähköpostitiliä kohden
$51.53
* Tallennustila näyttää kuinka paljon tilaa voit käyttää verkkosivustollesi ja mediatiedostoillesi. Kaistanleveys on datamäärä, jonka verkkosivustosi voi siirtää vierailijoille. Nämä kaksi parametria ovat tärkeitä, kun verkkosivustosi alkaa kasvaa ja saada lisää liikennettä.

Vaihe 4: Määritä verkkosivustosi WordPressillä

WordPress.org on suosituin online-sisällönhallintajärjestelmä, jossa on a markkinaosuus 42% kaikilta Internetin sivustoilta.

Haluan näyttää sinulle vaihe vaiheelta, kuinka teet verkkosivuston WordPress-ohjelmistolla.

Verkkohotellitilin luominen

WordPress voidaan asentaa yhdellä napsautuksella useiden suosittujen hosting-sivustojen kautta. Riippumatta siitä, mitä hosting-yritystä käytät, WordPress-verkkosivuston luominen on erittäin helppoa (samanlainen kuin verkkosivustojen rakentajat). 

BlueHost on suosituin web-hosting-yritys virallisella WordPress.org-sivustolla. Tässä opetusohjelmassa näytän sinulle, kuinka voit luoda WordPress-verkkosivuston Bluehostin avulla. Jos päätät mennä mukaan toinen isännöintipalvelu, prosessi saattaa olla hieman erilainen, mutta päävaiheet ovat samanlaisia.

Alla olevassa osiossa selitetään, kuinka voit rekisteröityä BlueHostiin ja asentaa WordPress-ohjelmiston käyttämällä yhden napsautuksen asennusprosessia.

bluehost aloitussivu

1. Vieraile Bluehost-sivustolla
Siirry osoitteeseen Bluehost.com ja napsauta "Aloita nyt" -painiketta.

2. Aloita verkkosivusto valitsemalla isännöintisuunnitelma
Jos olet aloittelija, valitse perussuunnitelma, sillä se kattaa kaikki sivustosi toiminnan perustarpeet.

Kun verkkosivustosi lähtee liikkeelle ja alkaa saada raskaampaa liikennettä, voit harkita päivittämistä isännöintisuunnitelmasi ensisijaiseen versioon, joka tarjoaa edistyneitä ominaisuuksia, jotka sopivat paremmin käsittelemään suurempia liikennevirtoja.

3. Syötä verkkosivustosi verkkotunnuksen nimi
Sivustosi verkkotunnuksella on merkittävä rooli sen menestyksessä. Joten ennen kuin opit luomaan verkkosivustoa, varmista, että käytät tarpeeksi aikaa ja vaivaa ainutlaatuisen ja tarttuvan verkkotunnuksen kehittämiseen.

Kun olet päättänyt uuden verkkotunnuksen nimen, kirjoita se "uusi verkkotunnus" -ruutuun, jonka jälkeen BlueHost ilmoittaa, onko haluamasi verkkotunnus saatavilla vai ei. Jos se ei ole saatavilla, BlueHost tarjoaa sinulle luettelon vaihtoehtoisista verkkotunnuksista, joista voit valita sen sijaan.

4. Rekisteröidy Bluehostiin
BlueHost vie sinut rekisteröintilomakkeelle, jossa täytät laskutustietosi ja henkilötietosi.

  • Valitse hosting-pakettisi – 12 kuukauden paketti tarjoaa perusasiat halvimmalla hinnalla. Mutta voit myös harkita kahta muuta pakettia. Loppujen lopuksi hosting on pitkäaikainen investointi sivustosi kehittämiseen.
  • Paketin lisävarusteet – Voit poistaa tarpeettomat lisäosat paketistasi sivustosi julkaisun alkuvaiheessa ja lisätä ne myöhemmin takaisin, jos ja kun tunnet tarvetta. Suosittelen Domain Privacy + Protection -vaihtoehdon lisäämistä tai säilyttämistä. Tämä palvelu piilottaa henkilökohtaiset yhteystietosi maailmanlaajuisesta tietokannasta.
  • Maksu tiedot – Syötä maksutietosi, valitse ruutu, jossa olet lukenut ja hyväksyt TOS (palveluehdot) ja napsauta vihreää "Lähetä"-painiketta.

Bluehost lähettää sinulle vahvistussähköpostin, kun maksu on suoritettu.

Seuraavaksi määrität Bluehost-tilisi. Olet askeleen lähempänä verkkosivuston avaamista!

luo tilisi

Luodaan tilisi Bluehostilla.

bluehost luo tilisi

  • Vaihe 1. Napsauta "Luo tili" -painiketta.
  • Vaihe 2. Anna salasanasi ja viimeistele tilin luominen.
  • Vaihe 3. Tilisi on valmis käytettäväksi. Napsauta "Siirry kirjautumiseen" -painiketta.
  • Vaihe 4. Kirjaudu tilillesi kirjoittamalla "Sähköpostiosoite tai verkkotunnus" ja "Salasana".

Seuraavaksi alat rakentaa verkkosivustoasi.

WordPressin asentaminen Bluehostilla

Kun kirjaudut sisään tilille, Bluehost tarjoaa 4-vaiheisen prosessin, joka auttaa sinua luomaan verkkosivuston. Suosittelen, että noudatat tätä prosessia, jos tämä on ensimmäinen kerta, kun luot WordPress-verkkosivuston.

Voit myös napsauttaa "Ohita tämä vaihe" -painiketta, jos tunnet verkkosivuston rakennusprosessin, ja voit asentaa WordPress-ohjelmiston itse Bluehost-tilillesi.

  • Vaihe 1. Aloitat prosessin vastaamalla kolmeen kysymykseen: Millainen sivusto? Mikä tyyppi se on? Ja kenelle se on tarkoitettu? Esimerkissäni valitsin: Yritys, Henkilökohtainen, Minä itse. Voit valita samat vaihtoehdot tai valita, mikä sopii yksilölliseen tapaukseen.
bluehost luo verkkosivusto, vaihe1

  • Vaihe 2. Tässä vaiheessa voit valita, mitä muuta haluat lisätä sivustollesi. Bluehost tarjoaa sinulle muutamia vaihtoehtoja, joista valita. Vaihtoehtoja on viisi: Blogi, Kauppa, Tietoja minusta, Jatka ja Mukautettu logo. Esimerkissäni valitsen Blogin, Tietoja minusta ja Mukautetun logon.
bluehost luo verkkosivusto, vaihe2

  • Vaihe 3. Tässä vaiheessa sinun on vastattava muutamaan kysymykseen, kuten verkkosivustosi nimi, tunnuslause ja kuinka mukava olet verkkosivustojen luomisessa. Huomaa, että voit aina muuttaa tätä myöhemmin.
bluehost luo verkkosivusto, vaihe3

  • Vaihe 4. Teeman valitseminen: Nämä ovat valmiiksi suunniteltuja malleja, joita käytät verkkosivustosi rakentamiseen. Voit tarkistaa käytettävissä olevat vaihtoehdot ja nähdä, pidätkö niistä (jos et näe haluamaasi teemaa, ohita tämä vaihe). Voit aina vaihtaa sen ja käyttää toista myöhemmin. Lisätietoa tästä lisää.
bluehost luo verkkosivusto, vaihe4

Kun olet suorittanut nämä 4 vaihetta, sinut ohjataan Bluehost-tilisivullesi. Tässä vaiheessa WordPress-ohjelmisto on asennettu!

Juuri nyt, jos syötät verkkotunnuksesi verkkoselaimeen, näet "Tulee pian" -sivun. Viimeistetään prosessi yhdessä ja avataan verkkosivustosi!

Verkkosivustosi käynnistäminen

Bluehost-tilisi sisällä näet vaihtoehtoja, joilla voit mukauttaa verkkosivustoasi edelleen Bluehostin suositusten perusteella. Nämä vaihtoehdot ovat täällä, jotta voit tehdä joitain julkaisua edeltäviä mukautuksia.

Bluehost-hosting-tilin etusivu

Kun napsautat "Käynnistä sivustoni" -painiketta, verkkosivustosi käynnistyy!

Jos avaat verkkosivustosi URL-osoitteen (Uniform Resource Locator) verkkoselaimessa, älä turhaudu, jos se ei näytä oikein. Tämä on vain WordPress-verkkosivustosi oletusteema. Voit vaihtaa tätä teemaa milloin tahansa. Lisäksi sinun on tehtävä muutamia muutoksia ja lisättävä sisältöä, jotta se näyttää täydelliseltä.

Pääset WordPress-hallintapaneeliin Bluehost-tililtäsi napsauttamalla sinistä "WordPress" -painiketta näytön oikeassa yläkulmassa.

WordPress-verkkosivuston hallinta

WordPress toimii kahdella tavalla:

Etupää
Kuten nimestä voi päätellä, tämä sivu näkyy vierailijoillesi aina, kun he tulevat sivustollesi. Taustalla tavallisesti suoritettavat tehtävät, kuten laajennuksen toiminnallisuuden parannukset ja teemasi mukauttaminen, näkyvät sinulle ja vierailijoillesi WordPress-verkkosivustosi etuosassa.

Sen avulla myös sinä ja saapuvat vierailijat voivat suorittaa käyttöliittymästä toimintoja, kuten kommentointia ja jakamista muissa sosiaalisissa medioissa.

Takaosa
Tämä tunnetaan yleisesti WordPress-hallintapaneelina – jossa voit valvoa ja hallita kaikkia sivustosi sisällön, toimintojen ja web-suunnittelun näkökohtia.

Jos haluat käyttää WordPress-hallintapaneeliasi, kirjoita "yourwebsite.com/wp-admin" hakukoneesi osoitepalkkiin. Täällä voit kirjautua sisään käyttämällä WordPress-käyttäjänimeäsi ja tilillesi määrittämääsi salasanaa.

Kojelauta

WordPress Dashboard hoitaa verkkosivustosi hallinnan.

Vasemmanpuoleinen sarake on kaikkien hallintavaihtoehtojen keskus, ja se on paikka, josta verkkosivustosi rakenne on peräisin.

Vasemmanpuoleinen sarake
Vasemman puoleisen sarakkeen osia ovat:

  • Etusivu – Kotipainike vie sinut takaisin päähallintapaneeliin.
  • Päivitykset – Tämä alue ilmoittaa, jos saatavilla on uusia laajennuksia tai teemoja, jotka on päivitettävä tai asennettava, koska uusi versio on julkaistu. Jos näin on, näet punaisen ympyrän, jossa on numero, joka ilmaisee tarvittavien päivitysten määrän.
  • Media – Jokainen video, tiedosto tai valokuva, jonka olet koskaan ladannut joko erillisenä kohteena tai osana viestiä, näytetään tässä osiossa. Voit myös ladata suoraan tähän osioon.
  • Kommentit – nämä ovat kommentteja, joita vierailijat jättävät sivustosi sisältöön. Jos sinulla on uusia kommentteja, joita et ole katsonut, niiden numero näkyy punaisena ympyrässä tämän kohteen päällä vasemmalla olevassa sarakkeessa.
  • Esiintyminen – Tämä osio näyttää sinulle kaikki WordPress-verkkosivustosi suunnitteluun liittyvät vaihtoehdot, eli kaikki saatavilla olevat ominaisuudet, teemat ja mallit.
  • sivut – voit hallita kaikkia sivustosi sivuja, esimerkiksi "Yhteystiedot-sivua" tai "Tietoja-sivua" tästä osiosta.
  • plugins – Nämä miniohjelmat on integroitu verkkosivustoosi ja auttavat lisäämään sen toimivuutta. Niiden avulla voit muuntaa sivustosi jäsensivustoksi tai tehdä jotain hienoa, kuten lisätä sosiaalisen median kuvakkeita sosiaaliseen jakamiseen.
  • Asetukset – tänne siirryt, kun haluat tehdä teknisiä muutoksia sivustoosi. Jos esimerkiksi haluat lisätä ominaisuuden isännöintisuunnitelmaasi, se tapahtuu tässä.

Tähän mennessä sinun pitäisi tietää, kuinka verkkosivusto luodaan. Seuraavaksi näytän sinulle, kuinka voit valita oikean teeman tarpeisiisi ja muokata verkkosivustoasi.

Vaihe 5: Teeman valitseminen ja verkkosivuston suunnittelu

Visuaalisen tehosteen merkitys ei ole salaisuus kenellekään. Me kaikki pidämme asioista, jotka on suunniteltu kauniisti. Sama pätee nettisivujen suunnitteluun. Vierailijasi pysyvät mukana, jos he pitävät sivustosi ulkonäöstä ja tuntumasta, tai he poistuvat muutamassa sekunnissa, jos se ei houkuttele heitä.

Nykyään sinun ei tarvitse olla ammattimainen web-suunnittelija tai -kehittäjä saadaksesi verkkosivustosi näyttämään kauniilta (tässä on joitain esimerkkejä)!

WordPressin kaltaisissa alustoissa on monia valmiiksi suunniteltuja teemoja, jotka voit valita haluamasi asettelun ja väriteeman perusteella. Lisäksi voit tehdä verkkosivustojen ulkoasumuutoksia, lisätä omaa sisältöäsi ja tehdä mobiiliystävällisiä verkkosivustoja.

Jos olet epävarma siitä, kuinka voit rakentaa verkkosivuston itse, voit kääntyä ammattimaisen verkkokehittäjän tai suunnittelijan puoleen, jos sinulla on siihen budjetti. Ammattimaisesti tehtyjen verkkosivujen kustannukset riippuvat projektin laajuudesta. Ne voivat alkaa 1,000 100,000 dollarista ja nousta jopa XNUMX XNUMX dollariin (lisätietoja verkkosivujen kustannukset).

Näytän kuitenkin, kuinka voit tehdä sen ilmaiseksi itse.

Oikean teeman löytäminen

Teemasi tulee sopia yrityksesi tyyliin ja brändipersoonaan. Esimerkiksi pastellin-vaaleanpunainen leipomoteemaa saattaisi olla ilmainen käyttää, mutta se ei sopisi oikein terästä valmistavan yrityksen tontille.

Jos käytät WordPressiä oman verkkosivustosi luomiseen, voit valita laajan valikoiman teemoja. Napsauta WordPress-hallintapaneelin Ulkoasu-välilehdellä Teemat. Sinulle esitetään joitain suosittuja vaihtoehtoja. Voit napsauttaa WordPress.org Teemat -painiketta ja etsiä ilmaisia ​​teemoja. Saatavilla on yli kolme tuhatta teemaa WordPress.org.

wordpressin ulkoasun teema

On tärkeää, että sinulla on käsitys siitä, mitkä ominaisuudet haluat sisällyttää sivustoosi, sillä se auttaa sinua suodattamaan epäolennaiset teemat pois.

Tässä on muutamia tärkeitä kohtia, joihin sinun kannattaa keskittyä, kun teet luetteloa tärkeimmistä ominaisuuksistasi.

Tyhjennä navigointi
On elintärkeää, että sinulla on esteetön sivusto, josta vierailijat voivat löytää ja saada tarvitsemansa tiedot nopeasti. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi sinulla on oltava selkeä näkemys haluamasi navigoinnin tyypistä – 'Top Navigation' on suosituin. Huomaa myös, että valitsemasi teema ei välttämättä tue tarvitsemaasi navigointia.

Sosiaalisen median integrointi
Sosiaaliset verkostot voivat tuoda liikennettä sivustollesi. On tärkeää sisällyttää Web-sivullesi jakamiskuvakkeet, joita kaikki teemat eivät välttämättä tue.

Yhteydenotto lomake
Jos haluat kerätä liidejä ja yhteystietoja potentiaalisilta ostajilta, voit lisätä yhteydenottolomakkeen yhteystietosivullesi. Näin vierailijat voivat helposti ottaa sinuun yhteyttä suoraan verkkosivulta poistumatta siitä.

Kommentit-osio
Tämä osio voi auttaa parantamaan katsojamäärää ja yleisön sitoutumista, koska sen avulla he voivat ilmaista mielipiteensä ja olla vuorovaikutuksessa brändisi kanssa sisältösi lukemisen jälkeen. Useimpien sivustojen blogialueella on käytössä kommenttiosio vuoropuhelun helpottamiseksi.

Hakupalkki
Hakupalkin käyttäminen sivustossasi auttaa vierailijoita navigoimaan sivustossasi helposti tekemällä nopean hakukyselyn. Joten jos sivustollasi on paljon sisältöä ja haluat ihmisten löytävän tarvitsemansa helposti, lisää verkkosivustollesi hakupalkki. Jälleen, jos et halua tätä sisäänrakennettua ominaisuutta, katso teemoja, jotka eivät tarjoa sitä.

Logo ja favicon
Brändäyksen tulee olla yksi tärkeimmistä prioriteeteistasi, kun teet verkkosivustoasi, koska mitä nopeammin se välittää yrityksesi identiteetin, sitä parempi.

Jos haluat brändätä sivusto yrityksesi logolla ja sen väripaletti tarjotakseen parannetun ja yksilöllisemmän käyttökokemuksen, sinun tulee valita teemoja, jotka tukevat tällaisia ​​mukautuksia.

Mobiililaitteiden optimointi
Älypuhelimien käytön lisääntyessä on suuri mahdollisuus, että vierailijasi avaa sivustosi matkapuhelimellasi. Suunnittelu, joka ei sovi hyvin mobiilinäytölle, voi johtaa korkeaan poistumisprosenttiin.

Siksi sinun tulee tehdä verkkosivusto mobiiliystävällisellä teemalla, koska se on alan standardi nykyaikaisella digitaalisella aikakaudella. Kun valitset teeman, varmista, että se näyttää hyvältä kaikenkokoisilla ja -tyypeillä näytöillä.

Fontti ja väri
Brändisi suunnittelua ja värien estetiikkaa tulee käyttää myös verkkosivustollasi. Nämä tekijät saavat vierailijasi kiinnostumaan sivustosi sisällön selaamisesta. Jos samoja fontteja ja värejä käytetään johdonmukaisesti, ne voivat tehostaa brändäystäsi.

Joten kun luot verkkosivustoa, varmista, että valitsemasi teema tarjoaa:

  • Valikoima mukautettuja fontteja ja väripaletteja sisäänrakennettujen fonttien lisäksi.
  • Mahdollisuus hallita värejä erikseen sivustosi eri osioissa.

verkkokaupan tuki
Et välttämättä vaadi tätä ominaisuutta aluksi, mutta saatat päättää muuttaa sivustosi verkkokaupaksi myöhemmin. Joten varmuuden vuoksi valitse teema, joka voi tukea verkkokauppalaajennusta.

Testaa se
Oikea tapa tarkistaa, toimiiko teema sinulle vai ei, on testata sitä. Joten luo verkkosivustosi ja anna sen julkaista. Käytä aikaa käydäksesi sitä läpi sivu sivulta ja tarkista, toimivatko laajennukset, suunnitteluelementit, sisältö ja muut sivuston osat hyvin. 

Toinen vaihtoehto on tarkistaa joitain valmiiksi rakennettuja demosivustoja, joilla on sama teema. Tai voit siirtyä teeman kirjoittajan verkkosivulle ja käydä sieltä live-sivustoilla, jotka ovat käyttäneet samaa valitsemaasi teemaa nähdäksesi niiden lopullisen ulkoasun.

Seuraavaksi kerron muutamia lisävaiheita, jotka sinun tulee tehdä verkkosivustoa luodessasi. Jotkut näistä ovat edistyneitä aiheita, mutta jos tutustut niihin, voit menestyä verkkomatkallasi. 

Nopeuta sivuston rakentamista käyttämällä erityistä ohjelmistoa.

Vaihtoehtoisesti voit nopeuttaa verkkosivustosi rakentamista käyttämällä erikoisohjelmistoja, kuten WebEasy Professional 10.

Tämän työkalun avulla voit luoda ammattimaisen verkkosivuston vetämällä ja pudottamalla. Sitä voivat käyttää kuka tahansa ilman koodaustietoa, joten se on täydellinen valinta yksityishenkilöille ja pienille yrityksille.

WebEasy Professional 10 sisältää suuren määrän käyttövalmiita malleja ja mahdollistaa erilaisia ​​hyödyllisiä integraatioita, kuten Google Mapsin, sosiaalisen median ja verkkokaupan työkaluja. Se on myös yhteensopiva mobiililaitteiden kanssa.

Vieraile WebEasyssa ja lue lisää >>

Sisällön kirjoittaminen ja valmistelu uudelle verkkosivustollesi 

Sana "sisältö" voi viitata kaikkeen, mitä verkkosivustollasi näkyy. Siksi on tärkeää luoda ainutlaatuista ja luovaa sisältöä, jos haluat välittää vierailijoille selkeän viestin. Huonosti luotu sisältö turhauttaa ja hämmentää vierailijaa ja pakottaa hänet poistumaan sivultasi.

Ennen kuin aloitat kirjoittamisen, kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

  • Onko se osuva ja jännittävä kohdeyleisöllesi?
  • Miten se pitäisi esittää kohdeyleisölle?

Tiedätkö lisäksi, että hakukoneet palkitsevat huippusisältöä tuottavat sivustot sijoittamalla ne korkeammalle hakutuloksissa?

Tästä syystä yritykset käyttävät melko paljon aikaansa ja resurssejaan luodakseen laadukasta sisältöä, joka ei ole pelkästään informatiivinen, vaan myös relevantti yleisölleen. Ainutlaatuista, ajankohtaista ja osuvaa sisältösi tulee olla!

Olennaisen sisällön kirjoittaminen

Kun verkkosivustosi kehys on luotu, on aika työstää sisältöä ennen julkaisua. On aivan hienoa, että sivustollasi on tarvittavat tiedot ja muutama blogikirjoitus, kun se julkaistaan ​​– mutta paras tapa rakentaa sivustoasi on jatkaa laadukkaan sisällön luomista, joka voi parantaa sen sijoitusta, sitoutumista siihen ja sen näkyvyyttä. .

Se riippuu siitä, millaista verkkosivustoa olet tekemässä, mutta alla kerron yleisimmistä sivuista, joita ihmiset käyttävät verkkosivustoillaan.

Tietoa meistä sivu

Jos vierailija haluaa tietää yrityksesi liiketoiminnasta ja sen tarjoamista tuotteista tai palveluista, hän siirtyy suoraan sivustosi "Tietoja meistä" -sivulle. Siksi on tärkeää käyttää tätä sivua viisaasti ja laittaa kaikki olennaiset tietosi tänne. Tietoja meistä -sivu esittelee yrityksesi uusille vierailijoille – oikea sisältö täällä voi auttaa sinua rakentamaan elinkelpoisia suhteita ja herättämään luottamusta yleisöösi.

Täällä voit kertoa avoimesti yrityksesi toiminnasta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Jos sivustosi myy jotain, muista mainita kyseiset tuotteet ja palvelut myös täällä.

Kaiken tänne kirjoittamasi pitäisi olla helposti ymmärrettävää, koska mahdolliset asiakkaat eivät välttämättä ole tietoisia toimialasi teknisestä ammattikielestä. Pyri lisäksi pitämään sisältö luovana ja käytä sivua yrityksesi persoonan ja brändin kuvaamiseen sen sijaan, että käsittelet sitä toisena myyntipuheena.

Nosta tulosprosenttiasi käyttämällä keskustelevampaa sävyä, sillä tämä auttaa lisäämään vierailijoidesi mahdollisuuksia vastata toimintakehotuksiin.

Jos haluat antaa kasvot kyber-identiteettillesi eli verkkosivullesi, voit myös ladata kuvia itsestäsi ja tiimistäsi esittelemällä ne kaikki yksitellen. Tämä auttaa rakentamaan luottamusta vierailijoidesi keskuudessa, koska se antaa sivustollesi henkilökohtaisemman ilmeen – itse asiassa tämä lisää uskottavuuttasi merkittävästi.

Ota yhteyttä -sivu

Tällä sivulla on kaksi tarkoitusta:

  • Sitä käyttävät vierailijat, jotka haluavat ottaa sinuun yhteyttä.
  • Se toimii todisteena vierailijoille siitä, että yrityksesi on laillinen yritys, jolla on toimisto ja todellinen yhteyspiste.

Liitä siis tähän yhteystietosi ja yrityksesi osoite varmistaaksesi yleisösi luotettavuudestasi ja siitä, että pystyt vastaamaan heidän tarpeisiinsa. Tavallisen yhteydenottolomakkeen lisäksi tällä sivulla on mainittava myös seuraavat tiedot:

  • Yhteyshenkilön nimi ja rooli yrityksessä.
  • Yrityksesi nimi.
  • Yrityksesi sähköpostiosoite.
  • Yrityksesi osoite (jos sinulla on fyysinen rakennus).
  • Yrityksesi lakitiedot.
  • Yrityksesi noudattama tietosuoja- ja tukikäytäntö.
  • Yrityksesi työpäivät ja -ajat.

Jos teemasi sallii sen, lisää kartta, joka näyttää sijaintisi myös vierailijoille.

Blogisivu

Blogiosalla on potentiaalia houkutella liidejä ja muuntaa ne ostajiksi. Useimmilla verkkosivustojen omistajilla on kuitenkin vaikeuksia päättää blogiviestien aiheista. Suosittelen, että annat yrityksesi tavoitteiden ohjata sinua tällä rintamalla. 

Voit myös jakaa näkemyksiäsi aiheista, jotka kiinnostavat lukijoitasi ja toimialaasi yleisesti. Blogitekstisi voivat olla kattavia oppaita tai lyhyempiä sisällön osia, jotka sisältävät joitain tukitietoja ja teknisiä yksityiskohtia. Anna lukijoillesi aihettasi koskevia yksityiskohtaisia ​​tietoja, joita he eivät voi löytää mistään muualta verkosta.

Palvelu/tuotesivu

Tätä sivua käytetään pääasiassa tuotteidesi ja palveluidesi luetteloimiseen ja kuvaamiseen – pidä sitä yrityksesi verkkoluettelona. Varmistaaksesi, että sivun sisältö on tehokas ja tarkka, sinun on:

  • Julkaise korkealaatuisia kuvia (ei arkistokuvia) kaikista tuotteistasi eri näkökulmista, jotta asiakkaat voivat nähdä niitä.
  • Jaa tuotteesi yksityiskohtainen kuvaus, joka kattaa kaikki kriittiset näkökohdat, kuvauskenttään.

Lisäksi, jos verkkosivustosi tukee useita maksuvaihtoehtoja, mainitse ne selkeästi asiakkaillesi. Kaikki tiedot palautuskäytännöstäsi, kaupan molempien osapuolten oikeuksista ja vastuista sekä palautus- tai vaihtovaihtoehdoista voidaan myös mainita täällä.

Verkkosivustosi optimointi Google-hakua varten

Hakukoneoptimointi (SEO) on yksi niistä aloista, joita monet pitävät itsestäänselvyytenä. Joku saattaa ajatella, että se on jotain, josta sinun ei tarvitse huolehtia, kun taas toiset ajattelevat, että se on jotain, jota et voi tehdä yksin. 

Totuus on, että vaikka olisit täysin aloittelija, voit tehdä verkkosivustostasi hakukoneiden käytettävissä käyttämällä perustekniikoita. Pitkälle kehittynyt SEO-työkaluja ovat hienoja, mutta eivät välttämättömiä aloittelijalle.

Voit parantaa verkkosivustosi hakukoneoptimointia noudattamalla muutamia yksinkertaisia ​​ohjeita.

Tutustu Search Consoleen

Yksi ensimmäisistä askeleista kohti paremman hakukoneoptimoinnin luomista on verkkosivusi yhdistäminen Search Consoleen.

Tämän Googlen luoman vankan välinesarjan avulla voit seurata verkkosivustoasi koko ajan. Saat tietää, miltä sivustosi näyttää Googlen silmissä. Näet, onko virheitä, joista sinun pitäisi huolehtia. On myös mahdollista, että Google varoittaa, kun joku mainitsee sivustosi Internetissä.

Ensinnäkin riittää, että yhdistät kaiken ja aloitat perusasioista. Kun verkkosivustosi kasvaa, voit oppia lisää Search Consolesta ja parantaa hakukoneoptimointiasi entisestään.

Käytä otsikkotunnisteita kaikille sivuille

Useimmat aloittelijat antavat uudelle verkkosivustolleen nimen ja kirjoittavat sivulle sisällön. Vaikka nimi ja sisältö ovat tärkeitä, on myös tärkeää tietää, että hakukoneet tarkistavat kunkin verkkosivun otsikkotunnisteet ymmärtääkseen, mistä on kyse.

Otsikkotunniste on HTML-elementti, jonka avulla Google tunnistaa sivustosi. Otsikkotunnisteita käytetään hakukoneiden tulossivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä verkkoselaimissa, jotka lukevat nämä tiedot tarjotakseen sinulle oikeat tiedot.

On tärkeää kirjoittaa houkuttelevia SEO otsikkotunnisteita. Sinun tulisi sisällyttää kohdistetut avainsanat otsikkotunnisteeseen. Sen tulee olla 50–60 merkkiä pitkä, koska sen pituuden Google voi näyttää oikein hakukoneen tulossivulla.

Mukaan Moz.com, ihanteellisen otsikkotunnisteen tulisi olla:

"Ensisijainen avainsana – Toissijainen avainsana | Tuotenimi"

Kirjoita ainutlaatuista ja tuoretta sisältöä

Sisältö ei ole valinnaista hyvällä verkkosivustolla. Vaikka on totta, että jotkut verkkosivustot voivat toimia ilman blogia, ne ovat harvinaisia, ja niitä ylläpitävät yleensä ammattilaiset. Useimpien verkkosivustojen ei pitäisi välttää sisältöä.

Mutta sisällön suhteen sinun on oltava varovainen. Google, kuten ihmiset, ei pidä kopioijista. Varmista, että kirjoitat ainutlaatuista sisältöä ja että se liittyy toimintaasi.

Nopeuta verkkosivustoasi

Verkkosivuston nopeus on yksi tekijöistä, jonka Google ottaa huomioon sijoittaessaan sinut hakutuloksissaan. Koska siellä on niin paljon sisältöä, Google antaa etua verkkosivustoille, jotka latautuvat nopeammin.

Oletetaan, että sinulla on kilpailijasi kaltaista sisältöä. Molemmat artikkelit ovat ainutlaatuisia ja hyvin kirjoitettuja, mutta sivustosi latautuminen kestää viisi ylimääräistä sekuntia. Kenen uskot sijoittuvan korkeammalle Googlen hakusivutuloksissa?

Varmista, että isännöit verkkosivustoasi luotettavan verkkopalvelun, kuten Bluehostin, avulla. Hyvä webhotelli voi tehdä ihmeitä verkkosivuston nopeudella. Optimoi verkkosivustojen kuvat ja jos käytät sisällönhallintajärjestelmää, kuten WordPress, varmista, että käytät laadukasta teemaa, joka ei lataa tarpeettomia tiedostoja.

Optimoi verkkosivustosi mobiililaitteille

Älypuhelimet ja tabletit ovat kaikkialla. Jopa Google on alkanut priorisoida mobiilisivustoja, joten sellaisen hankkiminen on jotain, joka sinulla on oltava, jos haluat hyviä hakukoneoptimointituloksia.

Verkkosivustojen rakennustyökalun käyttäminen on hyödyllistä tässä tapauksessa, koska voit rakentaa mobiiliystävällisen sivuston nopeasti (ellei sitä luoda automaattisesti sinua varten).

Sisäiset ja ulkoiset linkit

Linkit ovat olennainen tekijä, ei vain hakukoneoptimoinnissa, vaan koko verkkosivustossasi. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee linkittää huolellisesti sivustosi sisällä ja linkittää artikkeli toiseen tarvittaessa. Mutta älä liioittele sitä. Keskimäärin noin tuhannen sanan artikkelissa tulisi olla 1-3 sisäistä linkkiä.

Sinun tulisi myös alkaa linkittää korkean tason lähteisiin ja yrittää saada käänteisiä linkkejä verkkosivustollesi. Voit aloittaa kirjoittamalla vieraspostauksia, lähettämällä viestejä sosiaalisessa mediassa, foorumeilla tai jättämällä asiaankuuluvia kommentteja muille oman markkinaraon verkkosivustoille.

Älä odota nopeita tuloksia

SEO vie aikaa. Emmekä puhu tunteista tai päivistä, vaan viikoista ja kuukausista. Mitä tahansa teetkin hakukoneoptimoinnin kannalta, sinun on oltava kärsivällinen. Vaikka monet yrittävät ennustaa Googlen käyttäytymistä, totuus on, että kukaan ei tiedä sen seuraavia vaiheita ja tapaa, jolla se toimii.

Joten jopa muutosten tekemisen jälkeen Google saattaa tarvita jopa kuukauden tunnistaakseen muutokset. Ole vain kärsivällinen ja pidä sivustoa silmällä.

Verkkosivustosi testaus ennen ja jälkeen julkaisun

Sivuston testaus ennen julkaisua on ratkaisevan tärkeää sen onnistumisen varmistamiseksi. Tässä on useita testityyppejä:

Beta-testaus

Kun oman verkkosivustosi tekemiseen liittyy kaikki työ, koeajo voi olla melko ylivoimainen. Sivuston testaaminen ennen sen julkaisua on kuitenkin välttämätöntä. 

Alla on muutamia kohtia, jotka sinun tulee tarkistaa ennen verkkosivustosi käynnistämistä:

  • Tarkista sisältö kirjoitus- tai välimerkkivirheiden varalta.
  • Tarkista suunnitteluelementit, kuten kuvien ja fonttien kohdistus.
  • Tarkista mahdolliset kehitysongelmat, kuten rikkinäiset linkit.
  • Tarkista SEO-tiedot, kuten sisällönkuvausotsikko ja kuvaustunnisteet. 
  • Tarkista hallinta-alueet, mukaan lukien varmuuskopiojärjestelmäsi, ja kaikki verkkoisäntäisi liittyvät ongelmat. 

Käynnistyksen jälkeinen testaus

Kun olet käynnistänyt sivustosi, sinulla on oltava vakaa strategia, joka koskee verkkosivustosi kasvun ja ylläpidon seuraavia vaiheita. 

Jotkut alueet, jotka tulisi kattaa, ovat seuraavat:

  • Riittävä varmuuskopio.
  • Vierailijapalautteen kerääminen.
  • Huoltoryhmä käytettävissä tarvittaessa.
  • Erilaisten mittareiden edistämisen ja mittaamisen valmistelut.

Verkkosivustosi mainostaminen ja liikenteen lisääminen

Kun olet luonut verkkosivuston, työsi ei lopu tähän. Sinun on työskenneltävä ahkerasti uuden sivustosi kanssa saadaksesi sen ihmisten eteen.

Vaikka sinulla olisi rahaa, myynninedistämiskampanjat on suunniteltava ja toteutettava. Voit maksaa mainonnasta ja alkaa laskea uusia kävijöitä päivittäin. Mutta on mahdollista, että sinulla ei ole varaa kuluttaa tuhansia dollareita kuukaudessa maksettuihin mainoksiin, joten katsotaanpa, mitä voit tehdä verkkosivustosi mainostamiseksi ilman omaisuuksia. 

Vieras lähettäminen

Jos et ole vielä tehnyt tätä, ala seurata kilpailijoitasi. Lue, mistä he kirjoittavat, ja sen sijaan, että kiroisit heitä heidän menestyksestään, yritä hyötyä heidän näkyvyydestään. Jos tiedät tietoa jaetusta kentästäsi, voit kirjoittaa siitä. Joten älä pelkää saada heidän yhteystietonsa ja pyytää vieraspostia.

Kirjoittamalla jotain ainutlaatuista annat arvoa toiselle blogille. Vastineeksi voit pyytää blogin ylläpitäjää tulostamaan kirjoittajan elämäkertasi artikkelin alareunaan. Toivottavasti saat jopa mainita yrityksesi tai verkkosivustosi. Näin voit laajentaa toimintaasi ja tavoittaa uusia ihmisiä, joita et ole aiemmin saavuttanut.

sosiaalinen media

Facebook, Twitter, Instagram, ja muut sosiaaliset verkostot tarjoavat upeita mainosalustoja. Anna ihmisten jakaa sisältöäsi, äläkä unohda osallistua.

Seuraa muita, ja muut seuraavat sinua. Näytä heille verkkosivustosi, äläkä unohda olla sosiaalisen median kuvakkeita sivustossasi. Lisäksi sosiaalisen median palkin lisääminen sivustollesi kannustaa ihmisiä jakamaan sisältöäsi helpommin. 54.1 % meidän bloggaajista 2020 blogitutkimus sanovat saavansa eniten liikennettä sosiaalisista verkostoista.

Käytä henkilökohtaista sähköpostin allekirjoitusta

Jos lähetät paljon sähköposteja, varmista, että liität mukaan allekirjoituksen. Yksinkertaista sähköpostin allekirjoitusta voidaan laajentaa linkeillä uusimpiin blogiartikkeleihisi tai tiettyihin kohteisiin sivustoltasi.

Jotkut ihmiset jättävät tämän huomioimatta, mutta jotkut muistavat sivustosi nimen tai lukevat lisää napsauttamalla linkkiä.

Quora

Jos olet joskus yrittänyt etsiä vastausta, Google on todennäköisesti palauttanut linkin Quora.com. Tämä foorumi yhdistää ihmisiä, jossa toinen osapuoli kysyy jotain, kun taas toinen osapuoli saa mahdollisuuden antaa vastauksen.

Tämä on tilaisuutesi loistaa. Aloita kysymysten seuraaminen Quorassa, ja ennemmin kuin luulet, saat mahdollisuuden kirjoittaa vastauksia. Täällä voit mainita yrityksesi ja jakaa artikkeleitasi, mutta et saa lähettää roskapostia.

Joten jos sinulla on esimerkiksi artikkeli, joka vastaa osaan kysymyksestä, muista linkittää siihen, kun kirjoitat ainutlaatuista vastausta Quoraan. Jos siitä oli hyötyä ja jos olet tarpeeksi onnekas, tämä vastaus on parhaiden joukossa, jotka näkyvät myös Googlessa ja jotka auttavat sinua mainostamaan verkkosivustoasi.

Sisällön yhdistäminen

Monet sisällön kokoamisalustat toimivat samalla tavalla kuin sosiaalinen media. Luot tilin ja alat seurata ihmisiä, jotka jakavat mielenkiintoisia artikkeleita. Vaikka tämä on hienoa, haluat täällä jakaa sisältöäsi. Joten jos sinulla ei vielä ole blogia, luo sellainen nyt ja ala tuottaa artikkeleita, jotka voit jakaa muiden kanssa.

Jos olet tarpeeksi hyvä, ihmiset alkavat seurata sinua ja lähettää / jakaa artikkeleitasi verkon kautta.

Kommentoi muilla sivustoilla

Kommentit ovat vahva mainosalusta. Koska roskapostista on tullut yleistä, todellisten kommenttien arvo on kasvanut entisestään. Joten älä unohda jättää arvokasta palautetta lukiessasi muita artikkeleita.

Mikäli mahdollista, mainitse blogisi tai liitä mukaan linkki sivustosi resurssiin. Mutta ole varovainen; resurssin jakamisen ja ihmisten roskapostin välillä on ohut raja.

Yhteistyö

Vierailevien viestien tapaan voit aloittaa yhteistyön muiden ihmisten kanssa. Tämän ei tarvitse sisältää vain lähettämistä. Voitte auttaa toisianne suullisesti, sosiaalisessa mediassa ja kommenteilla. Ehkä vaihdatte mainoksia, bannereita tai autatte toisianne jollain ainutlaatuisella tavalla.

Evergreen sisältö

Jos panostat sisällön luomiseen, on vain ajan kysymys, milloin muut ymmärtävät sen. Jos sinulla on muille arvokasta sisältöä, he saavat toivottavasti linkin sinuun ilmaiseksi.

Tämä on usein helpommin sanottu kuin tehty, koska miljoonien uusien julkaisujen joukossa, jotka julkaistaan ​​verkossa päivittäin, voi olla vaikea saada sivusi erottumaan joukosta. Mutta kun alat rakentaa yleisöä, maailmasi muuttuu.

Todistettuja tapoja ansaita rahaa verkkosivustollasi

Nyt kun olet oppinut verkkosivuston tekemisestä, sen täyttämisestä oikeanlaisella sisällöllä ja sen mainostamisesta, on aika ansaita rahaa. Voit ansaita oikeaa rahaa sivustosi kautta käyttämällä seuraavia taktiikoita ja strategioita:

Kumppanuusmarkkinointi

Kumppanuusmarkkinointi voi auttaa sinua ansaitsemaan palkkion antamalla muiden tuotemerkkien ja yritysten käyttää verkkosivustoasi ja blogejasi tuotteidensa markkinointiin. monet online-yrityksille ja mainostajat etsivät osuvia sivustoja ja blogeja samasta markkinaraosta heidän kanssaan auttaakseen heitä myymään tuotteitaan.

Kun rakennat omaa verkkosivustoasi, harkitse tätä strategiaa ansaitaksesi rahaa sivustosi kautta.

Mainosten sijoittelu

Tämä viittaa sivustosi tyhjään tilaan, jossa Google Ads voidaan postittaa. Kun verkkosivustosi liikenne nousee pilviin, voit muuttaa tämän tilan rahantekokoneeksi kahdella tavalla:

  • Käytä Google AdSensea tulovirran käynnistämiseen, käsittelemiseen ja ylläpitämiseen tai
  • Myy tämä tyhjä tila sivustollasi suoraan muille brändeille ja yrityksille, jotta he voivat näyttää mainoksiaan verkkosivustollasi.

Monilla sivustoilla on Mainosta kanssamme -sivu, jolla ne myyvät tiloja kiinteään hintaan muille brändeille – voit myös tehdä niin. Potentiaaliset mainostajat saattavat haluta nähdä verkkosivustosi tilastot. Voit luoda näitä erilaisilla työkaluilla, kuten Google Analytics auttaaksesi mainosasiakkaitasi tekemään tietoisia investointeja katsoja- ja sitoutumislukujesi perusteella.

Verkkokauppa

Verkkokaupan tukea tarjoavan teeman valitseminen voi auttaa sinua myöhemmin muuta sivustostasi verkkokauppa. Jos olet yritys, joka myy jo luetteloa tuotteista ja palveluista, voit käyttää verkkosivustoasi myös verkkoasiakkaiden kohdistamiseen. Jotta tämä toimisi, sinun on:

  • Lisää sivustosi turvallisuutta; ja
  • Sijoita turvalliseen ja luotettavaan maksuyhdyskäytävään.

Verkkokaupan luominen WordPressin ja WooCommercen avulla

Tunnetuin WordPress-laajennus verkkoyrityksille on WooCommerce.

Se tarjoaa monia ilmaisia ​​tai lisämaksullisia laajennuksia ja teemoja, jotka kaikki voivat auttaa sinua luomaan verkkokaupan. WooCommercen avulla voit luoda verkkokaupan, ladata tuotteitasi ja palveluitasi, hallita ja muokata niitä sekä käsitellä kaikkia maksu- ja toimitustapojasi. 

Suosion, helpon käytön ja useiden laajennusten ansiosta WooCommerce on osa enemmän kuin 30% kaikista verkkokaupoista.

WooCommercen ja WordPressin yhdistäminen voi auttaa sinua luomaan verkkosivustosi ja muuttamaan sen verkkokaupaksi muutamassa päivässä. 

Onneksi nämä työkalut säästävät ystävällisen käyttöliittymänsä ansiosta myös jyrkältä oppimiskäyrältä. On helpompaa kuin koskaan suunnitella myymälääsi, päivittää tuoteluetteloasi ja lisätä kaikkia houkuttelevia ominaisuuksia houkutellaksesi asiakkaitasi ja saada heidät vierailemaan uudelleen verkkosivustollasi.

WordPress on laajalti käytetty, koska se on käyttäjäystävällinen ja monipuolinen – sinun ei tarvitse käyttää paljon aikaa verkkosivuston luomiseen WordPressillä. 

Lukuisat kehittäjät, koodaajat ja ohjelmoijat työskentelevät WordPressin kanssa, joten sinun ei tarvitse huolehtia oman verkkosivustosi koodaamisesta. Ihmiset suunnittelevat jatkuvasti teemoja ja kehittävät verkkokaupan laajennuksia sekä uusia ominaisuuksia, joita voit lisätä WordPress-sivustollesi. 

Taivas on rajana sille, mitä voit tehdä WordPressillä, sillä se voi auttaa sinua luomaan suuria kaupallisia verkkosivustoja, pieniä portfoliosivustoja ja kaikkea siltä väliltä.

Usein kysytyt kysymykset ennen verkkosivuston luomista

Tässä muutamia hyödyllisiä faktoja ja yleisiä kysymyksiä ihmiset kysyvät usein ennen kuin he aloittavat verkkosivuston luomisen.

Tarvitsenko teknisiä taitoja verkkosivuston tekemiseen?

Verkossa on monia työkaluja, joiden avulla voit rakentaa verkkosivuston ilman teknisiä taitoja.

Suurin osa tässä oppaassa mainitsemistani ohjelmistoista tarjoaa helppokäyttöisiä toimintoja, jotka perustuvat valmiiksi suunniteltuihin malleihin tai teemoihin. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tehdä muutoksia ja suunnitella verkkosivusto visuaalisilla muokkausohjelmilla, joihin voit lisätä vain omaa sisältöäsi ja kuviasi (jotkut niistä tarjoavat jopa vedä ja pudota -ominaisuuksia). Visuaaliset editorit toimivat samalla tavalla kuin Microsoft Word- ja PowerPoint-ohjelmat.  

Joten, olitpa 14- tai 80-vuotias, voit rakentaa oman verkkosivustosi ilman web-ohjelmointi- tai koodaustaitoja. 

Kuinka paljon verkkosivuston perustaminen maksaa?

Se riippuu useista tekijöistä, mutta jos päätät luoda oman verkkosivustosi WordPressillä, se maksaisi sinulle alle 50 dollaria. BlueHostin isännöinti maksaa vain 2.75 dollaria kuukaudessa, joka sisältää mukautetun verkkotunnuksen. Mutta jos haluat mennä premium-hintaan, teemaan sijoittaminen maksaa sinulle 40–120 dollaria. Lisäksi saatat haluta tuhlata muutamia premium-laajennuksia, jotka voivat maksaa sinulle muutaman sadan dollarin enemmän.


Jos päätät käyttää verkkosivustojen rakentajaa, kuten Squarespacea, voit aloittaa sivustosi 12 dollarilla kuukaudessa, mikä tekee siitä noin 150 dollaria vuodessa.

Vaihtoehtoisesti mukautettu sivusto voi saada sinut kaivamaan syvälle taskuusi. Mukautetun sivuston kohdalla saatat joutua maksamaan 1,000 3,000–XNUMX XNUMX dollaria asiantuntijan tekemästä mukautetun verkkosivuston suunnittelusta, ja verkkokehitystoimiston käyttäminen voi maksaa vielä enemmän.

Mikä on paras sisällönhallintajärjestelmä (CMS)?

Nykyään verkon suosituin (ja paras) sisällönhallintajärjestelmä on WordPress. Tätä ohjelmistoa käyttävät sekä pienet yritykset että Fortune 500 -yritykset. 


WordPress antaa sinulle täydellisen vapauden ja sen avoimen lähdekoodin (ilmainen) ohjelmisto. Se vaatii kuitenkin web-hosting-palvelun asentaakseen sen yhdellä napsautuksella, josta sinun on maksettava.

Kuinka voin rakentaa verkkosivustoni ilmaiseksi?

Tämä on yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita ihmiset kysyvät.


Kyllä, voit luoda verkkosivuston täysin ilmaiseksi. Esimerkiksi useilla alustoilla, kuten Wix.com, WordPress.com tai Weebly.com, voit luoda ilmaisen verkkosivuston. Haluan kuitenkin selittää sinulle joitain näiden verkkosivustojen rakentajien etuja ja haittoja: 

Plussat

* Saat mahdollisuuden testata ja kokeilla ohjelmistoa ennen kuin sitoudut maksamaan siitä. 

MIINUKSET 

* Jos rekisteröidyt ilmaiselle tilille, käytät palvelua alustan aliverkkotunnuksessa. Yrityksesi verkkosivuston nimi näyttää tältä: "websitename.wordpress.com" tai "website.wix.com". Tällaisten sivustojen käyttäminen osoittaa, että yrityksessäsi ei ole auktoriteettia.
* Ilmaiseen sivustoosi sovelletaan alustan asettamia sääntöjä ja rajoituksia. Ilmaiset alustat rajoittavat ominaisuuksia, joita voit käyttää, ja ne voivat jopa sijoittaa omia mainoksia verkkosivustollesi. 

Jos olet tosissaan luomassa verkkosivustoasi, sinun on ennemmin tai myöhemmin alettava maksaa täydestä palvelusta ja mukautetusta verkkotunnuksesta.

Mikä on paras ilmainen verkkosivustojen rakentaja?

Wix, Weebly ja Squarespace (joilla on 14 päivän ilmainen kokeilujakso) ovat ehdottomasti parhaiden ehdokkaiden joukossa, kun ihmiset valitsevat freemium-verkkosivustojen rakentajan. 


Olemme tehneet tutkimusta ja tarkistaneet suosituin sivuston rakentaja voit käyttää verkkoon pääsyä.

Mikä on paras tapa luoda oma verkkosivusto?

Ei ole olemassa yhtä parasta tapaa perustaa verkkosivusto.


On olemassa erilaisia ​​ohjelmistoja ja verkkosivustoratkaisuja, jotka on suunniteltu suorittamaan tehtävän tarpeidesi mukaan. Jotkut käytettävissä olevat työkalut ovat universaaleja ja niitä voidaan käyttää minkä tahansa tyyppisten verkkosivustojen luomiseen. Jotkut tekevät kuitenkin parempaa työtä saadakseen halutun tuloksen tietyillä sivustoilla. 

Esimerkiksi WordPress on ylivoimaisesti suosituin ohjelmisto bloggaamiseen tai blogiosion sisältäville verkkosivustoille. Voit myös luoda yksinkertaisen tai monimutkaisen verkkokauppasivuston WordPressillä.

Viime vuosina on ilmaantunut erilaisia ​​verkkosivustojen rakentajia. Joistakin niistä on tullut erittäin suosittuja, kuten Wix, Squarespace tai GoDaddy builder. Nämä työkalut saattavat sopia sinulle, jos olet luomassa portfoliota tai staattista verkkosivustoa.  

Voinko koodata verkkosivuston tyhjästä?

Kyllä, voit koodata yksinkertaisen staattisen verkkosivuston HTML:n ja CSS:n avulla. Tämä ei kuitenkaan usein ole helppo tehtävä, jos haluat lisätä jopa joitain yksinkertaisia ​​toimintoja verkkosivustollesi. 


Siksi ihmiset turvautuvat usein aloittelijaystävällisiin ohjelmistoihin, jotka on suunniteltu helpottamaan elämääsi ja välttämään koodaustaitojen oppimista. Jos haluat oppia HTML:n perusasioita, lue meidän HTML opetusohjelma aloittelijoille.

Onko WordPress parempi kuin Wix tai Squarespace?

Koska WordPress on suosituin vaihtoehto, se tarkoittaa, että saatavilla on enemmän teemoja ja laajennuksia. Ja koska niiden avulla voit tehdä enemmän sivustollasi, luonnollinen johtopäätös on, että WordPress on parempi kuin Wix- ja Squarespace-verkkosivustojen rakentajat. 


WordPressin käyttö voi kuitenkin vaatia oppimiskäyrää, kun taas useimpia verkkosivustojen rakentajia on helpompi käyttää vetämällä ja pudottamalla.

Kuinka opin WordPressin?

Yhtenä laajimmin käytetyistä CMS-järjestelmistä WordPressillä on kirjasto opetusohjelmia ja oppaita, jotka opettavat sinulle, kuinka voit luoda WordPress-verkkosivuston. 


Mitä tulee verkkosivuston rakentamiseen liittyvään tutkimukseen, sinun ei tarvitse etsiä mistään muualta, koska täällä First Site Guide -oppaassa voimme tarjota sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot WordPressistä.

Mitä tehdä, jos verkkotunnuksesi on varattu?

Tuhannet yritykset ovat siirtyneet verkkoon, joten on suuri mahdollisuus, että haluamasi verkkotunnus on otettu käyttöön tai .com-laajennus ei ole käytettävissä. Jos näin tapahtuu, niin:


* Hae, jos valitsemasi verkkotunnus on saatavilla. Voit käyttää Verkkotunnustyökalut tarkistaaksesi, onko se saatavilla.
* Ilmottautua Verkkotunnuksen valvonta joka hälyttää aina, kun haluamasi verkkotunnukset tulevat saataville.
* Jos .com-laajennus ei ole saatavilla, osta toinen laajennus.
* Kokeile eri avainsanoja. Jos ensisijainen nimesi ei ole saatavilla, voit käyttää toista liittyvää nimeä tai kenties eri avainsanaa (voi olla jopa iskulause tai tunnuslause).

BlueHost antaa sinun ohittaa nimen rekisteröinnin myöhempään, jotta voit keskittyä verkkosivustosi luomiseen.

Yhteenveto

Toivottavasti olet löytänyt kaiken tarvitsemasi tiedon aiheesta kuinka tehdä verkkosivusto nopeasti itse

Jos et ole tyytyväinen prosessiin etkä silti ole varma siitä, kuinka voit luoda verkkosivuston itse, voit olla varma siitä, että mikään verkkosivustossa ei ole pysyvää. Suunnittelusi, värisi ja sisältösi voivat kehittyä jatkuvasti. Verkkosivustoasi voidaan aina muuttaa sen mukaan, mitä opit kohdeyleisöstäsi ja markkinaraostasi. Tee vain parhaasi ja etsi tapoja parantaa sivustoasi, jotta se olisi täydellinen laajennus yrityksellesi.

6 kommenttia "Kuinka luodaan verkkosivusto aloittelijoille: Helppo 2023-opas"

  1. Leikkaa valokuva

    Rakastin lukea tätä postausta. Erittäin informatiivinen jopa minulle tulevana verkkokehittäjänä.

  2. Nylon James

    Hieno artikkeli. Erittäin asiantunteva ja ymmärrettävää luettavaa. Onnistuneen verkkosivuston luomisen jälkeen on tärkeää kehittää SEO-taitoja lisätäksesi liikennettä sivustollesi. Arvostan, että annoit vinkkejä sen tekemiseen. Kiitos tämän jakamisesta.

  3. Al Schotz

    Koska joku on vasta alkanut viihdyttää verkkosivuston rakentamista, huomasin artikkelisi todella informatiiviseksi ja valtavaksi avuksi. Pyrin luomaan valokuvaukseni esittelevän verkkosivun, johon teen jatkuvasti muutoksia, kuten lisään uusia kuvia. Aion tarjota myös kuvia myyntiin. Olen päättänyt käyttää Squarespacea alustanani, mutta ennen kuin tein päätökseni, halusin kysyä neuvojasi, teinkö oikean valinnan tai suosittelisitko jotain muuta alustaa, kuten WordPressiä. Kiitos paljon kaikesta, jonka voit tarjota.
    Ystävällisin terveisin,
    Al Schotz

    • Anya Skrba

      Hei Al!
      Anteeksi myöhäinen vastaus… olet tehnyt hyvän päätöksen Squarespacessa. Se on paras alusta valokuvaajille, jotka haluavat esitellä töitään ja jakaa niitä ammattilaisten kanssa.

      Onnea sivustollesi!

  4. OMG Austin

    Tämä on loistava artikkeli, ja olet tietoinen verkkosivuston tekemisestä. Tee selväksi, mitä todella tarvitset ja mitä haluat saavuttaa tässä vaiheessa - olet oikeassa tässä vaiheessa. Se voi olla todella hienoa kaltaisilleni ihmisille, jotka haluavat saada lisää tietoa siitä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lähetä tämä ystävälle